Menu Content/Inhalt
Αγιασμός και απονομή επαίνων στη Φιλαρμονική PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
15.10.07
samaras.jpgΧθές, Σάββατο 13/10/2007, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Φιλαρμονικής, τα παιδιά όλων των τάξεων συγκεντρώθηκαν μαζί με γονείς και τους καθηγητές τους για να παραλάβουν τους επαίνους για το μουσικό σχολικό έτος 2006-2007.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε αγιασμός από τον παππά του χωριού, με την παρουσία του Προέδρου της Μουσικής κ. Σταμάτιου Σαββανή, του Διευθυντή της Σχολής κ. Ματθαίου Θύμη, του Κοσμήτορα κ. Κούρκουλου Νικόλαου και του αρχιμουσικού κ. Μεταλληνού Σπύρου.

Οι έπαινοι μοιράστηκαν στη συνέχεια στους μαθητές μαζί με ευχές για καλή χρονιά, γλυκά και αναψυκτικά.


Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε από την Αγγελική Κ. Ιωνά, μαθήτρια του Μουσικού Συλλόγου.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 28.11.07 )
 
Αγιασμός στη Φιλαρμονική PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
12.10.07
samaras.jpgΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ "Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

                                               Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Σάββατο 13/10/2007 και ώρα 18:30, στις εγκαταστάσεις της Φιλαρμονικής θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας εκαπιδευτικής χρονιάς.
Καλούνται οι μαθητές, οι εκτελεστές και τα μέλη των τμημάτων, οι γονείς και οι κηδεμόνες, καθώς και όσοι άλλοι επιθυμούν να παραβρεθού.


                                                                                      Από το Διοικητικό Συμβούλιο Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 21.11.07 )
 
Κυκλοφορεί βιβλίο με την ιστορία της Κορακιάνας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.10.07

apergisbook1.jpgΣτην τελική φάση εκτύπωσης βρίσκεται το βιβλίο του Κωνσταντίνου Σταμ. Απέργη με τίτλο «ΚΟΡΑΚΙΑΝΑ, σελίδες από τον 15ο έως και τον 18ο αιώνα». Όπως προκύπτει και από τον τίτλο, πρόκειται για μία συγγραφή που αναφέρεται στην τοπική ιστορία του χωριού μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Κορακιάνας, κατά τους τελευταίους αιώνες της Ενετοκρατίας.

Σύμφωνα με τα Περιεχόμενα του βιβλίου, στο α΄ μέρος αναλύονται μεταξύ άλλων θέματα όπως, η τοπογεωγραφία της περιοχής, οι άνθρωποι και οι οικισμοί, η κοινωνία, τα ήθη και τα έθιμα, η διοίκηση, η τοπική οικονομία, η εκπαίδευση και η εκκλησία, ενώ στο β' μέρος του βιβλίου περιλαμβάνεται ένα πλούσιο υλικό πρωτογενών κειμένων από τις πηγές, πίνακες, τοπωνύμια και λεξιλόγιο υποβοηθητικό της ανάγνωσης. Η έκδοση, που ξεπερνάει τις 240 σελίδες, περιέχει επίσης χαρτογραφικό και φωτογραφικό υλικό.

Η προσπάθεια του κου Απέργη στηρίχτηκε κατά βάση στην έρευνα των πηγών στα Γενικά Αρχεία του Κράτους στην Κέρκυρα και διήρκησε όπως ήταν φυσικό αρκετά χρόνια.

Από μια πρώτη ματιά των χειρογράφων, κρίνουμε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βιβλίο, που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον κάθε Κορακιανίτη (τουλάχιστον), γιατί αποτελεί και τη μοναδική (από όσο γνωρίζουμε) έως σήμερα ιστορική καταγραφή για την περιοχή μας, στηριζόμενη σε επίσημες πηγές.

Σύμφωνα με το συγγραφέα, το βιβλίο θα είναι έτοιμο προς διάθεση εντός των επομένων ημερών, οπότε και θα επανέλθουμε με νεώτερα στοιχεία και περισσότερες πληροφορίες. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.01.08 )
 
Τελικά ήταν η υπερχείλιση... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
10.10.07
Μετά από έρευνα της Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης, διαπιστώθηκε ότι το νερό που έτρεχε καταλήγοντας στην περιοχή του Βάρδα, προερχόταν από την υπερχείλιση του πηγαδιού του Σαγιάνου... 
Συγκεκριμένα  χθές το πρωί, οι τεχνικοί του Δήμου χρησιμοποιώντας αντλίες άδειασαν αρκετό νερό από το πηγάδι,μέχρι που η στάθμη του να πέσει κάτω από το σημείο της υπερχείλισης. Τότε σταμάτησε και η ροή νερού μέσω του αγωγού ομβρίων. Σύμφωνα με κατοίκους, παλαιότερα η υπερχείλιση αυτή διοχετευόταν σε άλλα πηγάδια της γειτονιάς, πράγμα που δεν συμβάινει σήμερα και το νερό αυτό χύνεται ανεκμετάλλευτο, αφού το πηγάδι γεμίζει συνεχώς.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 03.11.07 )
 
Ευπρεπισμός οδικού δικτύου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
09.10.07
katharodon.jpgΕργασίες ευπρεπισμού και ασφάλειας πραγματοποιούνται τις ημέρες αυτές από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας (Ν.Α.) στο βασικό οδικό δίκτυο της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, σε τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας (προστατευτικές μπάρες) προχωρά συνεργείο της Επιχείρησης Οδικής Ασφάλειας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας  από τη Γέφυρα Γιατρών μέχρι το Σκριπερό, στο πλαίσιο εργασιών βελτίωσης της ασφάλειας και της εικόνας του οδικού δικτύου οι οποίες πραγματοποιούνται ήδη και περιλαμβάνουν επούλωση λάκκων, διαγραμμίσεις, καθαρισμό κ.α.

Ελπίζουμε ότι το έργο αυτό της Ν.Α. θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο και θα επεκταθεί και σε άλλους δρόμους, γιατί πραγματικά δημιουργεί μια καλύτερη εικόνα για την περιοχή και το νησί μας. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 03.11.07 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 17 από 17
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar