Menu Content/Inhalt
Συντήρηση οργάνων της Φιλαρμονικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Νίκος Κούρκουλος, Δ.Σ. Μουσικού Συλλόγου   
06.11.07
syntirisi2.jpgΕίναι γνωστό ότι στις μέρες μας οι κίνδυνοι που διατρέχουν τα παιδιά είναι πάρα πολλοί. Θα μπορούσαμε να αριθμήσουμε αρκετούς από αυτούς, οι οποίοι σε καθημερινή βάση καραδοκούν, για να θέσουν εκτός "τροχιάς" την νέα γενιά, το αύριο του τόπου μας και του χωριού μας.

Η Φιλαρμονική σαν εκπαιδευτικό ίδρυμα και σαν κοινωνικός φορέας  του χωριού μας, προσπαθεί να διατηρήσει όχι μόνο την παράδοση, αλλά και να κατευθύνει την καινούργια γενιά, ώστε να αποκτήσει "γερές" βάσεις και γνώσεις προκειμένου να αποφεύγει τους διάφορους κινδύνους. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 04.01.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αναπαλαιώσεις με σεβασμό... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
06.11.07

anapal1.jpgΤα τελευταία χρόνια,  σε όλες τις γειτονιές του χωριού,  ακατοίκητα (πλέον) σπίτια  έχουν αγοραστεί από μη Κορακιανίτες, Έλληνες και αλλοδαπούς. Οι νέοι ιδιοκτήτες προχωρούν στην αναπαλαίωση και αποκατάσταση των κτισμάτων αυτών προς μόνιμη ή εποχιακή (κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες) χρήση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις προς ενοικίαση.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί και να επισημανθεί είναι ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτών, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε τα οικήματα αυτά να διατηρήσουν το παραδοσιακό χρώμα του οικισμού και να σεβαστούν την αρχιτεκτονική γραμμή, πράγματα που πολλές φορές εμείς οι ίδιοι δεν προσέχουμε... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 04.01.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρωτοκύριακο στην Κέρκυρα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
04.11.07
Πρωτοκύριακο του Νοέμβρη και όπως κάθε χρόνο ετελέστη η λιτανεία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, που καθιερώθηκε από το έτος 1673, σε ανάμνηση της απαλλαγής του νησιού από την πανώλη.
Ο ιερομόναχος Πολύκαρπος Βούλγαρης αναφέρει ότι «κατά το έτος 1673 ενέσκηψεν η πανώλης, πεισματώδης ανακαλυφθείσα εν τω προαστείω Γαρίτσης. Επιτευχθείσης δι' ευχής της χάριτος του Αγίου, εξέλιπε κατά τα τέλη του Οκτωβρίου η νόσος...».
Για να εκφράσουν οι Κερκυραίοι την ευγνωμοσύνη τους προς τον Άγιο, ζήτησαν και καθιερώθηκε με απόφαση της Ενετικής Κυβέρνησης, από τις 29 Οκτωβρίου 1673, ετήσια Λιτανεία τελούμενη κατά την πρώτη Κυριακή κάθε Νοέμβρη.
Μάλιστα δε, στις ιστορικές σημειώσεις του Ρωμανού αναφέρεται ότι σε ανάμνηση αυτού του θαύματος, οι κάτοικοι της κώμης Κορακιάνα, ανέγειραν τον υπάρχοντα ακόμη Ναό «επ' ονόματι του Αγίου Σπυρίδωνος» («1673 Anno Pestilenziale in Corfu. Gli abitanti di Corachiana sciolgono il voto per la deliberazione dalla Peste ed erigono un tempio a San Spiridione»).

Η Φιλαρμονική της Άνω Κορακιάνας ήταν όπως κάθε χρόνο παρούσα...
     protokyr2007a.jpg

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 04.01.08 )
 
Καλό μήνα Νοέμβρη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κατερίνα Φακιολά   
02.11.07
november1.jpg1η Νοεμβρίου σήμερα. Καλό μήνα σε όλους!
 
Ο Νοέμβρης, μας μπήκε βροχερός, όπως αρμόζει στη φήμη του. Η φύση άρχισε να φοράει τα χρυσαφιά της, καθώς προχωράμε σιγά-σιγά προς το χειμώνα. Οι  μέρες  γίνονται ολοένα και μικρότερες, οι νύχτες μεγαλώνουν και  στο χωριό μόλις σκοτεινιάσει δεν κυκλοφορεί ψυχή.

Πολλές γιορτές φέρνει ο Νοέμβρης, μα δύο είναι συνυφασμένες με ιδιαίτερα έθιμα για το τόπο μας... Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 28.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 22 από 22
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar