Menu Content/Inhalt
Συναυλία Φιλαρμονικής - Χορωδιών PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
17.11.07

synavl112007.jpgΟ Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού διοργανώνει συναυλία του Μουσικού σώματος, με το έργο του Χάρη Κατσούλη «Ραψωδία της Ελευθερίας», την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι χορωδίες του Σκριπερού, της Φιλαρμονικής Άνω Κορακιάνας «Σπ.ΣΑΜΑΡΑΣ», των Ευρωπούλων «Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», καθώς και η Παιδική Χορωδία «VOCI INNOCENTI», με έργα του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Λοϊζου.

Σολίστ, ο Χάρης Κατσούλης (φυσαρμόνικα) . Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 18.11.07 )
 
Ξανά η ίδια εικόνα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
14.11.07
                              skoupidia.jpg

Για πολλοστή φορά τους υελευταίους μήνες βλέπουμε την παραπάνω εικόνα...Κάδοι ξεχυλισμένοι από σκουπίδια, ανάμεσά μας...Για μια ακόμη φορά ο τυπικά νόμιμος ΧΥΤΑ του Τεμπλονίου έχει κλείσει και η εικόνα αυτή επικρατεί παντού.
Από τη Δευτέρα, το Τεμπλόνι ξανάνοιξε, με το ενδεχόμενο όμως να κλείσει και πάλι μετά την Τετάρτη, οπότε εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων του Τεμπλονίου. Εάν ο Δήμος δεν μαζέψει άμεσα τα σκουπίδια από όλες τις γειτονιές του χωριού, σε περίπτωση νέου κλεισίματος της χωματερής θα ... πνιγούμε !!!


 Υπάρχουν 2 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 14.11.07 )
 
Εντυπώσεις από την Ιταλία... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Βάσω Ιωνά   
12.11.07

alberobello1.jpgΣτο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Προστασία και Ανάδειξη Βιοτόπων και Φυσικού Περιβάλλοντος», επισκεφθήκαμε στις αρχές του Νοεμβρίου την περιοχή της Απουλίας στη νότια Ιταλία. Ένα από τα μέρη που μας εντυπωσίασε ήταν η κωμόπολη του Albero-bello,του «χωριού με τους τρούλους». Η πόλη αυτή ιδρύθηκε το 15ο αιώνα και ο σημερινός της πυρήνας αποτελείται από χαμηλά πέτρινα κτίσματα, που στη θέση της στέγης έχουν έναν επίσης πέτρινο τρούλο. Τα κτίσματα αυτά κτίστηκαν με αυτόν τον τρόπο, προκειμένου να διαλύονται εύκολα, ανά πάσα στιγμή, όταν η περιοχή δεχόταν εφόδους από το στρατό για να εισπραχτούν φόροι. Σήμερα, τόσο η κωμόπολη αυτή όσο και η γύρω περιοχή έχει περιληφθεί στον κατάλογο της UNESCO. Οι κάτοικοι έχουν αξιοποιήσει το γεγονός αυτό, με αποτέλεσμα να έχουν τουριστική κίνηση το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Θα ήταν ένα παράδειγμα για μίμηση και για κάποιες ελληνικές περιοχές.... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 13.11.07 )
 
Στον Άη Μιχαήλη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Σταμάτης Απέργης   
11.11.07

                         agmixail_004.jpg 

Με σκέπη το βουνό και τον άστατο νοεμβριάτικο ουρανό λειτουργήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ο Ιερός Ναός του Ταξιάρχη του απάνω (Αη- Μιχαήλης). Μέσα σε μια ατμόσφαιρα άλλης εποχής, αλλά και διαχρονικής συνάμα, έγινε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία υπό το φως λιγοστών κεριών και εκείνων των ακτινών του Ήλιου που κατάφερναν να διαπεράσουν τα εναλλασσόμενα νέφη και τα μικρά παράθυρα πάνω στους παλιούς συμπαγείς τοίχους της εκκλησιάς. Αρκετοί και οι πιστοί που προσήλθαν, άλλοι για να θυμηθούν και άλλοι για να έχουν να θυμούνται.
Με το απολειτρούημα και το ξανάσαμα του καιρού, όλοι στην αυλή πίνοντας ζεστό καφέ με φόντο τη φρεσκοπλυμένη Κέρκυρα, τρώγοντας τα σπερνά του Λευτέρη και τους αφράτους άρτους της Πέπης. Πλήρεις. Ύστερα, ο Αη-Μιχαήλης, εκδυόμενος  την εορταστική αμφίεση, έβλεπε την παλιά πόρτα με τα βαριά λουκέτα της αρχαιολογίας να κλείνει πάλι, περιμένοντας την επόμενη γιορτή, καρτερικά, όπως κάνει εδώ και περίπου χίλια χρόνια, με συντροφιά τις πολύτιμες βυζαντινές του τοιχογραφίες, όσες απ' αυτές έμειναν και δεν φυλακίστηκαν σε αλλότριους ψυχρούς τσιμεντότοιχους...
Με τη μυρωδιά της δάφνης που κατέκλυζε τον Ναό, κατηφορίζουμε για το κατώι του Μπανάρα. Σπερνά, καφές με ούζο, κονιάκ, και δίπλες της Βάσως. Απλά. Νοεμβριάτικα. Και του χρόνου...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.11.07 )
 
Από το συνέδριο Γαστρονομίας... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.11.07
                                           syngastr1.jpg 
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, CEUCO, στη Δασιά της Κέρκυρας. Σκοπός των διεθνών αυτών συναντήσεων είναι η ανάπτυξη στενότερων δεσμών μεταξύ ευρωπαίων πολιτών και περιοχών μέσω της γαστρονομίας και της παράδοσης, καθώς και η προώθηση των εξαγωγών των προϊόντων κάθε χώρας...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 13.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 22
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar