Menu Content/Inhalt
Ειδήσεις... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.10.08

milia.jpg1.Η Μηλιά είναι ένα χωριό στην Επαρχία Κισάμου (Χανιά) της Κρήτης. Φιλοσοφία του είναι «η διατήρηση του κύκλου της ζωής με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο με γνώμονα την κρητική παράδοση και την ιστορία του τόπου... Κρατώντας ζωντανή την παράδοση, χωρίς να κλείνουμε τα μάτια στο παρόν και στο μέλλον, προάγομε τον πολιτισμό στην πιο απλή μορφή του. Θεωρούμε ανάγκη στις μέρες μας να θυμούνται οι γεροντότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι πως βίωναν οι προγενέστεροί τους». Το 1982 πάρθηκε η απόφαση περιβαλλοντικής αναβάθμισης του οικισμού και τα αποτελέσματα φαίνονται στην ιστοσελίδα που έχουν φιλοτεχνήσει οι κάτοικοι ( www.milia.gr )...
Ευχαριστούμε το Μιχάλη Πουλημά  που μας γνωστοποίησε την ενδιαφέρουσα αυτή επαφή...
deyaf_anak1.jpg2. Οι εργασίες του αποχετευτικού της Μουργάδας στον κεντρικό δρόμο έχουν ολοκληρωθεί. Αναμένεται να συνεχιστούν στα στενά της γειτονιάς και στη «λεωφόρο Τσιμπάνη». Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης καλεί τους ενδιαφερόμενους για σύνδεση με το δίκτυο, κατοίκους της γειτονιάς, να υποβάλουν σχετική αίτηση...
3. Τα ευρήματα από το παλιό νεκροταφείο στην Παναγιά (2 τάφοι και τοίχος) χώθηκαν, αφού προηγουμένως η Αρχαιολογική Υπηρεσία πήρε οστά για χρονολογική εξέταση.... Ο Δήμος όμως δεν αρκέστηκε στην πρότερη αποκατάσταση της περιοχής μπροστά από την εκκλησία, αλλά έριξε μπόλικο τσιμέντο...Σίγουρα το προαύλιο της εκκλησίας άξιζε καλύτερης τύχης... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.07.09 )
 
Κέντρο για Βιώσιμες Κοινότητες - Διοίκηση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
09.10.08

kbk_sfragida.jpgΤην πρώτη του Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο το νεοσύστατο νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Κέντρο για Βιώσιμες Κοινότητες», που εδρεύει στο χωριό μας. Στη πρώτη του αυτή Συνέλευση δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με το Καταστατικό είχαν τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου.
Θέματα που απασχόλησαν την Συνέλευση ήταν η ενημέρωση των μελών για την έγκριση του Καταστατικού, καθώς και η εκλογή Διοίκησης.
Στη συνέχεια, χθες Τρίτη 7-10-2008 το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα.
Μετά από τις παραπάνω διαδικασίες η Διοίκηση του Συλλόγου έχει ως εξής:
Α. Διοικητικό Συμβούλιο

-Απέργης Σταμάτης, πρόεδρος
-Μάνδυλας Φωκίων, αντιπρόεδρος
-Φακιολά Αικατερίνη, γραμματέας
-Μεταλληνός Στ. Γιώργος, ταμίας
-Μεταλληνού-Σκλαβουνάκου Άντζελα, μέλος

Β. Εξελεγκτική Επιτροπή
-Ιωνάς Κώστας
-Μεταλληνός Νίκος
-Σπίγγος Θανάσης

Καλή επιτυχία... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 10.12.08 )
 
Εκδήλωση με τους Ρώσους Κοσμοναύτες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
08.10.08
rus_kosmon.jpgΗ Αστρονομική Εταιρία Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και το Πατριαρχείο Μόσχας, σας προσκαλούν στη εκδήλωση που διοργανώνουν την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα», με την συμμετοχή των Ρώσων Κοσμοναυτών Σεργκέι Γκριγκάλιεφ και Αντρέι Λαβέϊκιν, οι οποίοι έχουν βρεθεί στο διάστημα αρκετές φορές, σε ρωσικούς διαστημικούς σταθμούς.
Οι Ρώσοι αστροναύτες θα δείξουν έγχρωμες διαφάνειες από το διάστημα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.
Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία ξεχωριστή ευκαιρία τόσο για τους μεγαλύτερους όσο και για τους νεωτέρους, για να μοιραστούν τις μοναδικές εμπειρίες ανθρώπων που βγήκαν από τα όρια της γήινης ατμόσφαιρας.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 10.12.08 )
 
"Η θέση της Γυναίκας στην Εκκλησία" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
07.10.08
Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου εκδήλωση-ομιλία με θέμα τη «θέση της γυναίκας στην Ορθόδοξη Εκκλησία». Ομιλήτρια ήταν η κα Βαρβάρα Μεταλληνού διδάκτωρ  Θεολογίας και Φιλόλογος. Το ακροατήριο, με σύμμαχο την ιερότητα του χώρου, είχε τη δυνατότητα να  προσλάβει μέσα από ένα λόγο μεστό και κατανοητό, θέσεις και αναφορές για τον τρόπο με τον οποίο η Ορθόδοξη Εκκλησία αποδίδει εξίσου σημαντικό ρόλο και αξία στη γυναίκα. Στο τέλος, η ομιλήτρια απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις που τέθηκαν από το ακροατήριο, το ενδιαφέρον του οποίου διατηρήθηκε αμείωτο επί δύο και πλέον ώρες...
Πρόκειται για τη δεύτερη εκδήλωση που πραγματοποιείται στο χώρο αυτό τους τελευταίους μήνες και αξίζει να υπάρξει συνέχεια...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 10.12.08 )
 
Πανοραμική φωτογράφηση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
05.10.08

panoramics.jpgΠερπατώντας στα στενά του χωριού, στα ενδότερα των γειτονιών, έξω από τα δρομολόγια της καθημερινότητας, συνήθως ανακαλύπτεις εικόνες και λεπτομέρειες που επί χρόνια διατηρούν  διακριτική την παρουσία και ύπαρξή τους για τους πολλούς. Εκεί διακρίνεις τη διαφορά ανάμεσα στην τέχνη και την τεχνική, που ανάγλυφα  εναλλάσσονται στο οικιστικό περιβάλλον, στα κτίρια, στις αυλές, στις σαρτσάδες (τις λιγοστές που έχουν απομείνει).Τη θαλπωρή που εκπέμπει ο συνδυασμός των γήινων υλικών (πέτρα, κεραμίδι, τούβλο, ξύλο), σε αντίθεση με την ισοπεδωτική ευκολία του τσιμέντου και του σίδερου.
Αφορμή για μια τέτοια βόλτα στα στενά της Μουργάδας, μας έδωσε χθες η επίσκεψη ενός φίλου, ο οποίος θα «φτιάξει» και θα μας προσφέρει μια ακόμη σειρά πανοραμικών φωτογραφιών (όπως αυτές που φιλοξενούνται ήδη στην ιστοσελίδα μας), εστιασμένες στην «από δω» πλευρά του χωριού, από την Αρκούδενα έως ψηλά στις Μουργάδες (Άη Νικολόπουλο, Παναγία, Παπακοσμά). Η εντυπωσιακότερη όμως θέα προέκυψε από την ταράτσα στη στέγη του σπιτιού του Φωκίωνα....Σε μερικές βδομάδες θα τις απολαύσουμε... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 10.12.08 )
 
Περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 15 από 15
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar