Menu Content/Inhalt
"Όταν σωπαίνουν τα κύματα"... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
12.09.08
entos1.jpg«Τα παιχνίδια σου τότε ήταν τα καραβάκια και οι βαρκούλες...Δεν τα κρατούσες όμως ούτε μια μέρα. Κατέβαινες κρυφά στην παραλία και πήγαινες πέρα στα βράχια, ανέβαινες σε ένα από αυτά, έσκυβες, άφηνες τη βαρκούλα στο νερό και την κοιτούσες μέχρι που την παράσερναν τα ρεύματα μέσα. Χαιρόσουν που την έβλεπες να απομακρύνεται..!!! Έπειτα καθόσουν να την κοιτάς ώσπου την έχανες από τα μάτια σου.... Μόνον μια βαρκούλα είχε κατορθώσει να γλιτώσει.... Την είχε φτιάξει ο πατέρας σου από ξύλο ελιάς... για να σε καλοπιάσει. Όταν στην έδωσε έβαλες τα κλάματα. Αυτή είναι ψεύτικη, είπες, δεν μπορεί να ταξιδέψει, δεν έχει πανιά....».

Τον Στάθη Σαββανή τον γνώρισα στα μαθητικά χρόνια, στα ηρωικά χρόνια των γηπέδων, στο λιγοστό χρόνο ζωής της θεατρικής ομάδας της Άνω Κορακιάνας...έκτοτε τον παρακολουθούσα μέσα από τις καλλιτεχνικές του ενασχολήσεις στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας...Στο μεταξύ ο Στάθης άνοιξε τα δικά του πανιά, αποτόλμησε να ταξιδέψει, όχι με τη μορφή του ταξιδιού που όλοι μας λίγο ή πολύ επιχειρούμε, αλλά του ταξιδιού στα πελάγη του ονείρου, του συναισθήματος και της φαντασίας, εν τέλει της λογοτεχνίας...του ταξιδιού που προϋποθέτει απόθεμα ψυχής... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.03.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.09.08

nsymb2008.jpgΣτη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κέρκυρας συζητήθηκε μεταξύ άλλων και ένα θέμα που αφορά το χωριό μας. Πρόκειται για τον καθορισμό του Φορέα που θα υλοποιήσει το έργο της ανακατασκευής του παλαιού κτιρίου της Φιλαρμονικής, σύμφωνα με την μελέτη που εκπονήθηκε και παραδόθηκε στα τέλη Αυγούστου. Η συζήτηση έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος της Φιλαρμονικής ( το με αριθμό 210/29-8-2008 έγγραφο του Δ.Σ. προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας), σύμφωνα με το οποίο «ο Μουσικός Σύλλογος στερούμενος Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, αδυνατεί να υλοποιήσει ένα τέτοιο έργο και για το λόγο αυτό ζητάει από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας να αναλάβει εκείνη ως Φορέας Υλοποίησης του έργου, όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες και ενέργειες που είναι απαραίτητες: από την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, έως τη δημοπράτηση, την παρακολούθηση της υλοποίησης και την παραλαβή του, σύμφωνα με την εκπονηθείσα Μελέτη».
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο, αργά το βράδυ αποδέχτηκε ομόφωνα το παραπάνω αίτημα  του Συλλόγου και προσέθεσε έτσι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τη διάσωση και αξιοποίηση του ιστορικού για το χωριό μας αυτού κτιρίου.
Το επόμενο βήμα που θα είναι και το καθοριστικό, αφορά την εξασφάλιση χρηματοδότησης με την ένταξη του έργου σε κάποιο Πρόγραμμα... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.11.08 )
 
Οι Ιταλοί...ξανάρχονται PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
09.09.08

Στο πλαίσιο της προώθησης της Ελληνο-Ιταλικής Φιλίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα τελετή στην πόλη της Κέρκυρας που περιελάμβανε την τοποθέτηση μνημείου στον Κήπο του Λαού.  Το μνημείο αυτό κατασκεύασαν και προσέφεραν οι απόγονοι της Μεραρχίας του Acqui, δηλαδή των Ιταλών που ως κατακτητές βρέθηκαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κέρκυρα. Η απόφαση αυτή του Δήμου Κερκυραίων που χρονολογείται από το 2003 δημιούργησε τις μέρες αυτές αντικρουόμενες απόψεις και συναισθήματα.
Την παραμονή της τελετής,  μέλη του Συνδέσμου Κρατουμένων Στρατοπέδων (επιζώντα μέλη της Μεραρχίας Aqui) επισκέφτηκαν το χωριό μας και μέσα από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έφεραν μαζί τους προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα μέρη και τα οικήματα στα οποία είχαν εγκατασταθεί ύστερα από επίταξή τους, το 1941. Οδηγήθηκαν έτσι στο σπίτι του Βαλάνη, που είχε λειτουργήσει τότε ως θάλαμος και μαγειρείο, ενώ αναζήτησαν επίσης το σπίτι Πολυλά και ορισμένα άλλα οικήματα...
Η επίσκεψη αυτή έφερε στις μνήμες των παλαιοτέρων πρόσωπα και γεγονότα από τα δύσκολα εκείνα χρόνια της Κατοχής... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.11.08 )
 
Ένας χρόνος korakiana.gr PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
06.09.08

Τις ημέρες αυτές συμπληρώνεται ένας χρόνος λειτουργίας της ιστοσελίδας Korakiana.gr. Στη διάρκεια της περιόδου αυτής καταβλήθηκε προσπάθεια να προσεγγιστούν οι αρχικοί στόχοι για προβολή της Κορακιάνας, κάθε κορακιανίτικου στοιχείου, παραδοσιακού ή σύγχρονου και για την επικοινωνία-δικτύωση των απανταχού Κορακιανιτών. Η προσπάθεια αυτή  αφορά έναν ευρύτερο αριθμό ατόμων, χωριανών, που με τον δικό του τρόπο ο καθένας, την ενθάρρυνε και την συνέδραμε. Ο βαθμός βέβαια της επιτυχίας ή μη του εγχειρήματος μπορεί να κριθεί μόνο από τους επισκέπτες του δικτυακού μας τόπου, από όλους εσάς που παρακολουθείτε, ενημερώνεστε, συμμετέχετε με μηνύματα, σχόλια, δημοσιεύσιμο υλικό, από τους επώνυμους και ανώνυμους χρήστες.

Σύμφωνα πάντως με τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφει ο server που  φιλοξενεί όλο αυτό το υλικό, οι επισκέψεις ξεπερνούν τις 16.000 στο διάστημα των 12 αυτών μηνών. Ο δε ημερήσιος μέσος όρος των επισκέψεων, με την πάροδο των μηνών έχει ξεπεράσει τα 80 άτομα. Εκτός από την Ελλάδα, μεγάλο καταγράφεται το ενδιαφέρον από Πολιτείες των Η.Π.Α. και από χώρες της Ευρώπης, από Κορακιανίτες δηλαδή που ζουν στο εξωτερικό. Εξάλλου, με ιδιαίτερη συγκίνηση λαμβάνουμε και κατά διαστήματα δημοσιεύουμε μηνύματα ή σχόλια ανθρώπων που έχουν στο χωριό μας τις ρίζες τους και νοσταλγούν.

                   episk092008.jpg
Στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των επισκεπτών-αναγνωστών βρέθηκαν τα κείμενα «Παραδοσιακή Κερκυραϊκή κουζίνα», «Η Ιστορία της Κορακιάνας (βιβλίο του Κ. Απέργη)», «Παραγωγή αγνού...ξυδιού», «Αφιέρωμα στο διανοητή φιλόσοφο
J.Rawls», «Λάμπατα» κλπ.

Θα θέλαμε να παροτρύνουμε, όσους βέβαια το επιθυμούν και με όποιον τρόπο (κείμενα, σχόλια, μικρά μηνύματα, e-mail) θεωρούν πιο πρόσφορο, να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί παρά να είναι συλλογική.

Όμως το πιο σημαντικό για μας είναι, με την ευκαιρία της ενός χρόνου παρουσίας της ιστοσελίδας, να λάβουμε τις υποδείξεις σας για βελτίωση, την κριτική σας, τη γνώμη σας, την επισήμανση τυχόν λαθών ή παραλήψεων, ότι τέλος ο καθένας νομίζει ότι πρέπει ελεύθερα να επισημάνει... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.11.08 )
 
Αρχαία ευρήματα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
05.09.08
arxaia1.jpgΤελικά, η σκαπάνη του αποχετευτικού έργου της Μουργάδας, αποδείχτηκε χθες και αρχαιολογική σκαπάνη, αφού σκάβοντας στον περίβολο της εκκλησίας της Παναγιάς «κτύπησε» σε έναν θαμμένο τοίχο, ο οποίος πιθανόν να αποτελούσε μέρος ενός εξωτερικού μαντρότοιχου ή των κελιών της εκκλησίας, περί τα μέσα του 16ου αιώνα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων. Επίσης, στη ρίζα του τοίχου αυτού αποκαλύφθηκε η άκρη ενός τάφου, σκεπασμένου με κεραμίδια όπως συνηθιζόταν κατά την αναφερόμενη περίοδο...

Οι εργασίες στο σημείο αυτό διεκόπησαν έως ότου ολοκληρωθεί η αρχαιολογική έρευνα και εκτιμηθούν τα αποκαλυφθέντα, από τους αρχαιολόγους της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στις αρχές της εβδομάδας. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.11.08 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 18
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar