Menu Content/Inhalt
Αντίο Κατερίνα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
17.01.09

Τέτοιες στιγμές πως να αντέξεις το βάρος των λέξεων...Πώς να ‘βρεις λόγια να συμπυκνώσεις τα συναισθήματα...μπροστά στην Απουσία, στο Μεγάλο Ταξίδι...Για Εκεί που μηδενίζεται ο χρόνος και ο χώρος γίνεται άπειρος...
Αυτά τα λίγα λόγια μόνο....ως σιωπή, «που κάνει τον κόσμο πιο μεγάλο»...
Μονάχα ένα δάκρυ...από τη θλίψη, που  μόνο αυτή «μπορεί να κάνει τον κόσμο πιο δίκαιο»...
Αντίο Κατερίνα
από τους συγγενείς, τους φίλους, τους γνωστούς, τους χωριανούς... Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.03.09 )
 
Εκδήλωση για την Παιδεία... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
16.01.09
Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009 στις 7.30 το απόγευμα, παραμονή της εορτής του Αγίου Αθανασίου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ομώνυμης εκκλησίας διοργανώνει στην αίθουσα της Φιλαρμονικής ημερίδα με θέμα «Οι στόχοι της Παιδείας σήμερα».

Ομιλητές στην εκδήλωση αυτή θα είναι οι κ.κ.:

- Ζέφυρος Καυκαλίδης, συγγραφέας - νομικός

- Δημήτρης Μεταλληνός, θεολόγος-Πανεπιστημιακός και

- Ερωτόκριτος Μωραϊτης, δάσκαλος-συγγραφέας


Μετά από τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η ημερίδα με το πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα, πραγματοποιείται  στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων για «Θέματα Παιδείας» που πραγματοποιούνται σχεδόν κάθε χρόνο, τις ημέρες αυτές. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.03.09 )
 
Από το "Ολονύχτιο Τ' Αγιού"... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
15.01.09
Από τον χωριανό μας Γεώργιο Σαββανή, λάβαμε το παρακάτω φωτογραφικό υλικό που αναφέρεται στην παραμονή της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος στο χωριό. Απεικονίζει μια...ενδιαφέρουσα πτυχή του εορτασμού και παρότι υπάρχει χρονική υστέρηση αρκετών ημερών, το δημοσιεύουμε, μαζί με το σχετικό σχόλιο...
            gsavan12_08a.jpg
Κάθε χρόνο στις 12 του Δεκέμβρη το χωριό μας, όπως και ολόκληρη η Κέρκυρα, εορτάζει τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Σπυρίδωνα, με Λειτουργία στην εκκλησία Τ'Αγιού, που βρίσκεται στην Πλάστιγγα ή Αρκούδενα. Καθώς η εκκλησία αυτή είναι «Σαββανάτικη», την εορτή «οργανώνει» κάθε χρόνο και ένας κλάδος της οικογένειας Σαββανή. Την παραμονή της εορτής, λαμβάνει χώρα η «Ολονύχτιος Ακολουθία», η οποία μέσα σε ένα κλίμα πραγματικής μυσταγωγίας ολοκληρώνεται κοντά στα ξημερώματα της επομένης. Είθισται, με την ολοκλήρωση του Εσπερινού και πριν από την έναρξη του «Ολονύχτιου» να  πραγματοποιείται ένα λιτό δείπνο στο σπίτι της οικογένειας Σαββανή που έχει κάθε φορά τη διοργάνωση...Έτσι, κληρικοί και λαϊκοί, ψαλτάδες, φίλοι της οικογένειας και πιστοί που θα τύχει να παραβρεθούν, συγκεντρώνονται γύρω από το τραπέζι για να γευθούν «το πιάτο της ημέρας», αλλά κυρίως το καλό κόκκινο κρασί...Αυτές οι συνάξεις διαρκούν χρόνια, δεκαετίες και είναι έντονα αποτυπωμένες στις μνήμες, ιδιαίτερα τις παιδικές...
gsavan12_08c.jpg  gsavan12_08b.jpg  Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.03.09 )
 
Μελέτη για τις οχλούσες χρήσεις PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
14.01.09
meletixyta.jpgΠαρουσιάστηκε χθες (Δευτέρα) στο ξενοδοχείο Corfu Palace, η μελέτη οχλουσών χρήσεων του νομού, την οποία είχε αναθέσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην εταιρεία ΘΕΩΡΗΜΑ Α.Ε. Σύμφωνα με την μελέτη, την οποία παρουσίασε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Νικηφόρος Γερ. Μπαλατσινός, μεταξύ άλλων προτείνονται:
α. Η δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμάτων (ΧΥΤΥ), στην περιοχή των Πουλάδων, βορείως του Τεμπλονίου. Σημειωτέον ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί μόνο ΧΥΤΥ μετά το 2010.
β. Για τα λατομεία Τρουμπέτα, προτείνεται η παράταση της λειτουργίας τους για 5 χρόνια με στόχο τη σταδιακή αποκατάσταση της σημερινής κατάστασης μέσω δεδροφυτούμενης κλίμακας. Σε διαφορετική περίπτωση, τα υλικά θα πρέπει να εισάγονται εκτός Κέρκυρας.
γ. Για τη χωροθέτηση των Παραγωγικών δραστηριοτήτων, ο μελετητής δήλωσε ότι προτείνονται δύο περιοχές για τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου. (μεταξύ Αλεπούς και Άφρας η μία και ανάμεσα από Καρουμπάτικα, Βαρυπατάδες και  Καλαφατιώνες η άλλη)
δ. Η πρόταση της περιοχής μεταφοράς των εγκαταστάσεων καυσίμων και υγραερίου τίθεται στην παράκτια λωρίδα μεταξύ των ξενοδοχείων Μαρμπέλα και Μιραμάρε...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.03.09 )
 
Βραδής...από Πάτρα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
10.01.09

Ευχάριστα είναι τα συναισθήματα που δημιουργούνται κάθε φορά που κάποιος γνωστός μας Κορακιανίτης ανακαλύπτει την ιστοσελίδα, αλλά η χαρά είναι πολλαπλή όταν οι επαφές αυτές είναι απρόσμενες...
Το ηλεκτρονικό μήνυμα τη φορά αυτή έρχεται από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου διδάσκει ο Βραδής Αλέξανδρος, «Αντωνέλος» όπως ο ίδιος τονίζει, γιος του Αντώνη (αξιωματικού της χωροφυλακής) και της Λιλής (δασκάλας, βέρας Μουργαδίτισας, της οικογένειας Παπακοσμά), ανιψιός της Κικής και του Γρηγόρη.
«...Συγκινήθηκα ιδιαίτερα διαβάζοντας στην ιστοσελίδα αναφορές για τον αγαπημένο μου θείο Γιώργη (Ίτσο), τον Γρηγόρη και τόσα άλλα αγαπημένα και οικεία ονόματα του χωριού μας. Αν και δεν έζησα στην Κορακιάνα όσα θα το ήθελα, είμαι πάντα περήφανος να τη θεωρώ τον τόπο της καταγωγής μου.
Η ιστοσελίδα σας ήταν πραγματικά ευχάριστη έκπληξη και ελπίζω ν αποτελέσει ένα πόλο έλξης για όλους τους Κορακιανίτες της διασποράς για το καλό του χωριού μας!
Πάρα πολύ χάρηκε για την επαφή αυτή και η μητέρα μου, που σας στέλνει θερμούς χαιρετισμούς...
Να είστε καλά και καλή επιτυχία στο έργο σας...

Καλή χρονιά σ' όλους τους συμπατριώτες Κορακιανίτες»
                                                                                   Βραδής Αλέξανδρος


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.03.09 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 19
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar