Menu Content/Inhalt
Σχολική γιορτή PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
16.06.09

             school0609_a.jpg
Η φετινή σχολική γιορτή στο «κλείσιμο» της σχολικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, απόγευμα, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου. Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία σε αρκετό κόσμο, γονείς, παιδιά και άλλους χωριανούς να την παρακολουθήσουν. Στις 7 το απόγευμα, όλα ήταν έτοιμα και η μία από τις δύο δασκάλες του Σχολείου προλόγισε την εκδήλωση, αναφερόμενη στην εποικοδομητική χρονιά που πέρασε. Στη συνέχεια, παραδόθηκε από μέρους των μαθητών στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου ένα χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

              school0609_b.jpg
Αμέσως μετά, ξεκίνησε  το πρόγραμμα, με ομαδικά τραγούδια, ποιήματα και ένα μακροσκελές σκετς με θέμα τις προσπάθειες της νεολαίας για μια θέση στο δημόσιο. Την παράσταση των μαθητών ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα από μέλη του Χορευτικού τμήματος της Μουσικής. Το τέλος της εκδήλωσης επεφύλασσε  μπουφέ, που είχε οργανώσει ο Σύλλογος Γονέων. Την εκδήλωση εκτός των άλλων, παρακολούθησαν ο ιερέας του χωριού, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου  Σπύρος Τσιριγώτης, ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών...



 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
13.06.09

Από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΖΥΓΟΥ εκδόθηκε τοπαρακάτω μήνυμα:

                  "14 ΙΟΥΝΙΟΥ -
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ
10 λεπτά από το χρόνο σας αρκούν για να σώσετε ίσως μια ζωή...
Αυτό ακριβώς πιστεύουμε όλοι εμείς οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ και το εφαρμόζουμε στη πράξη με τακτικές Αιμοδοσίες, χρόνια  τώρα.
Η προσφορά αίματος, απλή, ανώδυνη και ταχύτατη είναι για τον καθένα μας θέμα 10 λεπτών.
Για τους συνανθρώπους μας όμως που το έχουν ανάγκη είναι θέμα ζωής.
Σας προσκαλούμε να μας ακολουθήσετε.
Γιατί η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ κάνει καλό και σώζει ζωές!!!"



 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Τ' Άη Νούφρη... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
12.06.09

             snoufris0609_a.jpg
12 Ιουνίου σήμερα και το μοναστήρι του «Οσίου Πατρός ημών Ονουφρίου του Αιγυπτίου, κτητορική των κωμών: Γαρδελάδων, Δουκάδων, Κορακιάνας Άνω και Σκριπερού, κτισθέν εν έτει σωτηρίω 1773, εις την θέσιν προϋπάρχοντος μικρού εξωκλησσίου, συναδελφικού των εκ Γαρδελάδων Λευθεριωτών», ολάνοιχτο, σφύζει κυριολεκτικά από ζωή, με αφορμή τον εορτασμό του ομώνυμου Αγίου. Οι προετοιμασίες από πλευράς επιτρόπων της μονής έχουν αρχίσει εδώ και μέρες, με καθαρισμούς και περιποιήσεις των χώρων, για να έρθει η ώρα του χθεσινού Εσπερινού και της σημερινής Θείας Λειτουργίας, σε συνέχεια του πρωινού Όρθρου....



 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 17.06.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Λεύκωμα Φιλαρμονικής Σκριπερού PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
10.06.09
lefkoma_fskrip09.jpgΜε την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, ο Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού προχώρησε στην έκδοση ενός καλαίσθητου Λευκώματος, με ιστορικές καταγραφές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την πορεία του Συλλόγου έως τις μέρες μας.
Αφετηρία της μακράς αυτής πορείας, ήταν ο Μάϊος του 1909 όταν «ιδρύεται εν τη κώμη Σκριπερώ, πρωτεύουσα του Δήμου Απηλιωτών και της επαρχίας πρώην Όρους, Φιλαρμονικός Σύνδεσμος υπό το όνομα «Η Επαρχία Όρους».
Το α' μέρος του Λευκώματος περιέχει κείμενα αφιερωμένα στη σημασία γενικά της μπάντας στον ευρωπαϊκό και κερκυραϊκό χώρο, καθώς και εκτενή αναφορά στα γεγονότα της ίδρυσης, οργάνωσης και δραστηριοποίησης του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού. Στη συνέχεια, ακολουθούν αφιερώματα στους κατά καιρούς επικεφαλής της μπάντας.
Στο β' μέρος του Λευκώματος παρουσιάζεται αρχειακό υλικό σχετικό με την οργάνωση, το ρεπερτόριο και τις παράλληλες δράσεις του Συλλόγου, ενώ το τελευταίο μέρος περιέχει άφθονο φωτογραφικό υλικό, ενδεικτικό της μακρόχρονης πορείας της Φιλαρμονικής.
Από την πλευρά μας, ευχόμαστε στο γειτονικό μας Σύλλογο να έχει μια ανάλογα καλή και αποδοτική πορεία και στο μέλλον...

ΣΗΜ.:Θα θέλαμε τέλος να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους φίλους από τη Διοίκηση του Συλλόγου, που είχαν την καλοσύνη να μας προσφέρουν αντίτυπο του Λευκώματος.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Ευρω-εκλογές...της αποχής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
08.06.09

                euroelection09.jpg
Ευρω-εκλογές είχαμε χθες, Κυριακή 7-Ιουνίου 2009. Τα γενικότερα αποτελέσματα είναι ήδη γνωστά και οι αναλύσεις δίνουν και παίρνουν. Εξάλλου τα αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που χωράει λογιών-λογιών ερμηνείες. Καινούργιο στοιχείο για τα ελληνικά δεδομένα η μεγάλη ΑΠΟΧΗ...
Όσον αφορά το χωριό μας, η προσέλευση στις κάλπες ήταν η μικρότερη από κάθε άλλη φορά (ακολουθώντας την πανελλαδική τάση), φθάνοντας τους 661 ψηφίσαντες, όταν στις βουλευτικές του 2007 ψήφισαν 892. Μια αποχή δηλαδή της τάξης του 48% !
Τα 650 έγκυρα ψηφοδέλτια κατανεμήθηκαν ως εξής:

ΠΑΣΟΚ       263 (40,5%)

Ν.Δ.            123 (18,9%)

ΚΚΕ              90 (13,8%)

ΛΑΟΣ            38 (  5,8%)

ΣΥΡΙΖΑ          36 (  5,5%)

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ    36 ( 5,5%)

Λοιπά            64 (10,0%)

Είναι δε τέτοιο το μέγεθος της «πρόσθετης» (δηλαδή πέραν της συνηθισμένης) αποχής (+ 25%), που η αναγωγή των ποσοστών των κομμάτων με βάση τους ψηφίσαντες ενάμιση χρόνο πριν, περιορίζει τα ποσοστά των κομμάτων σε σημαντικό βαθμό, αναδεικνύοντας αυτούς που απείχαν (την πρόσθετη δηλαδή αποχή) σε δεύτερη δύναμη. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη και το ποσοστό των ΛΟΙΠΩΝ κομμάτων (10%), με το «Κόμμα των Κυνηγών-Ψαράδων κλπ» να συγκεντρώνει το 4,5%, ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που έλαβαν σε επίπεδο νομού, αλλά και σε επίπεδο χώρας.
Ένα άλλο διαφορετικό στοιχείο αυτών των εκλογών, αφορούσε το γενικότερο «κλίμα»...Άλλες εποχές, ειδικά τις τελευταίες μέρες, το χωριό έσφυζε από εκλογική δραστηριότητα. Φέτος ελάχιστες ήταν οι επισκέψεις-ομιλίες κομμάτων, σχεδόν ανύπαρκτη η αφίσα και τα μηνύματα και το βράδυ του Σαββάτου η πιάτσα και ο κεντρικός δρόμος ήταν έρημα από νωρίς (όπως μια συνηθισμένη ημέρα). Καμία σχέση με ότι συνέβαινε έως και μία δεκαετία πριν...



 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 08.06.09 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 16 από 16
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar