Menu Content/Inhalt
Ειδήσεις... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.08.09

1.Χθες βράδυ, στον εξωτερικό χώρο του καφενείου Κεφαλλονίτη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα δημοτικά-τοπικά θέματα από τον επικεφαλής Σεβαστιανό Μεταλληνό και μέλη της «Νέας Προοπτικής», του συνδυασμού της δημοτικής αντιπολίτευσης. Η ενημέρωση έθιξε αρκετά θέματα που αφορούν άμεσα το χωριό, αλλά επικεντρώθηκε στην ύδρευση της περιοχής (και στην ανάγκη εκπόνησης υδρογεωλογικής μελέτης), στα τέλη και στο ημιτελές εδώ και πολλούς μήνες γήπεδο του ΠΑΟΚ.
2. Ειδικά για το θέμα του γηπέδου, η αλληλογραφία ανάμεσα στο Δήμο και τη Νομαρχία, που διαβάστηκε δείχνει ότι λόγω της καθυστέρησης της υλοποίησης του τμήματος του έργου που είχε αναλάβει ο Δήμος, δεν υλοποιήθηκε από πλευράς Νομαρχίας ο χλοοτάπητας...
3.Από την εφημερίδα του Δήμου «Η Φωνή των Φαιάκων» που εκδόθηκε αυτό το μήνα και διανεμήθηκε, προκύπτουν μερικές ειδήσεις που αφορούν το χωριό μας:
    α. «από τη νέα γεώτρηση στις Μουργάδες τρίτος αγωγός συνδέεται στο υπάρχον δίκτυο της Κορακιάνας, ως εναλλακτική λύση, ούτως ώστε  ποτέ η Κορακιάνα να μην μείνει στο μέλλον χωρίς νερό». Πράγματι, τελευταία προστέθηκε και τρίτος αγωγός που ξεκινάει από τη γεώτρηση και καταλήγει στην άκρη του δικτύου του οικισμού, στην περιοχή Κατσίκη. Ο αγωγός αυτός δεν είχε αναφερθεί αρχικά, αλλά, εφόσον διασφαλιστεί και η λειτουργία του, καλώς προστέθηκε...
    β. σε ένα μήνα περίπου θα επανα-ασφαλτοστρωθεί ο περιμετρικός δρόμος που οδηγεί στις Μουργάδες, ο οποίος λόγω των εργασιών της γεώτρησης έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, σε αρκετά τμήματά του... Επίσης σύντομα, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα ασφαλτοστρωθεί και ο δρόμος που οδηγεί από τον Άη Σίδερο στον Σπαρτύλα... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.12.09 )
 
Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
17.08.09

            xoreft082009b.jpg
Με ένα διήμερο μουσικο-χορευτικών εκδηλώσεων το Σάββατο και την Κυριακή 15 & 16 του μηνός, «έκλεισε» και ο φετινός Αύγουστος στο χωριό μας. Επρόκειτο για εκδηλώσεις του Χορευτικού τμήματος και της Μπάντας του Μουσικού μας Συλλόγου, ενώ πριν από λίγες ημέρες στον ίδιο χώρο, στην πλατεία του χωριού, είχε λάβει χώρα ανάλογη εκδήλωση της Χορωδίας. Οι εκδηλώσεις αυτές αφενός δίνουν τη δυνατότητα στα τμήματα του Μουσικού Συλλόγου να παρουσιάζουν στους χωριανούς την πρόοδο και το έργο τους και αφετέρου, παρέχουν την ευκαιρία για μια συνάντηση των μόνιμων κατοίκων με τους απόδημους Κορακιανίτες, που κάθε Αύγουστο συρρέουν στο χωριό.
              xoreft082009a.jpg
Το «πλούσιο» πρόγραμμα του Χορευτικού, περιελάμβανε μια πολύ πετυχημένη αναπαράσταση των «Ηπειρώτικων αρραβώνων», χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία, τη Μακεδονία, το Αιγαίο και την Κέρκυρα, καθώς και γνωστούς λαϊκούς χορούς με τους οποίους τελείωσε η όμορφη εκδήλωση. Εξαιρετική ήταν η παρουσία του πολυπληθούς παιδικού τμήματος που παρουσίασε βλάχικους και διάφορους άλλους χορούς. Την παρουσίαση - προλόγισμα των χορών έκανε η φιλόλογος Δώρα Μεταλληνού.
         xoreft082009d.jpg            
Ανάλογα θετική ήταν και η επόμενη βραδιά, που ήταν αφιερωμένη στην Μπάντα του Συλλόγου. Η συναυλία ελαφράς μουσικής περιείχε ακούσματα από γνωστές κινηματογραφικές μελωδίες, καθώς και αξέχαστα ελληνικά τραγούδια διαχρονικής αξίας. Στη διεύθυνση του μουσικού σώματος ήταν ο Σπύρος Μεταλληνός, ο οποίος παράλληλα συνόδευσε με τραγούδι. Η εκδήλωση απέσπασε τον ενθουσιασμό και το χειροκρότημα των ακροατών και επρόκειτο για μια πολύ καλή εμφάνιση της Μπάντας.
            banda082009a.jpg
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Σαββανής, «γράφοντας» τον επίλογο των φετινών εκδηλώσεων, εξήρε τις προσπάθειες των μελών των τμημάτων του Συλλόγου και συνεχάρη τους δασκάλους του χορευτικού και μουσικού τμήματος, Δημήτριο Καποδίστρια και Σπύρο Μεταλληνό, αντίστοιχα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος (με όλα τα προβλήματα και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει) και στην ενίσχυση που εξασφάλισε από την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών για την προμήθεια στολών και οργάνων (ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μέλη της Διοίκησης Νώντα Κένταρχο και Νίκο Κούρκουλο για την ετοιμασία του σχετικού φακέλου).
               banda082009d.jpg
Επίσης, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Σπύρο Κένταρχο, Πρόεδρο του Συλλόγου Ανω-Κορακιανιτών Αθηνών, με την μεσολάβηση του οποίου παραχωρήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία δωρεάν ύφασμα για τις θερινές στολές. Τέλος, όσον αφορά το άμεσο μέλλον, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα σχέδια της Διοίκησης για μια συνδυασμένη παρουσία και συνεργασία των 3 τμημάτων του Συλλόγου, καθώς και για την εξέταση προτάσεων που έχουν γίνει για εμφάνιση, κυρίως της μπάντας και εκτός των ορίων της Κέρκυρας.
Επρόκειτο πραγματικά για έναν όμορφο αυγουστιάτικο καλλιτεχνικό επίλογο διανθισμένο από τη συμμετοχή όλων των τμημάτων του Συλλόγου, τον οποίο απόλαυσαν οι πολλοί Κορακιανίτες που παραβρέθηκαν...
ΣΗΜ.: στη διάρκεια της σαββατιάτικης εκδήλωσης του χορευτικού έγινε γνωστό ότι αποχωρεί (προσωρινά;) από την ενεργό δράση το επί 17 έτη μέλος του τμήματος, Κώστας Σιμωνέτης.
             xoreft082009e.jpg
Μαρίλυ Βαρδάκου
: «16 Αυγούστου και η ευχάριστη έκπληξη που είχαμε στην πλατεία από την φιλαρμονική μας ήταν πολύ όμορφη. Πολλοί θα βιαστούν να πουν πολλά...Ας τα αφήσουν και ας συγκρατήσουν τις ευχάριστες στιγμές και τα όμορφα ακούσματα που είχαμε. Μπράβο στα παιδιά και στους μεγάλους, μπράβο και στον μαέστρο!
Να είστε καλά και είμαστε πάντα στο πλάι σας!» Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.12.09 )
 
Δεκαπενταύγουστος PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
15.08.09

 liany082009b.jpg  liany082009a.jpg 
Με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στο χωριό μας. Ο Επιτάφιος στολισμένος με λογιών-λογιών βασιλικό από νωρίς το απόγευμα στο εκκλησάκι της Παναγίας στις Μουργάδες, ακολούθησε τη συνηθισμένη πορεία από το ένα άκρο του χωριού στο άλλο, συνοδευόμενος από τους δύο ιερείς, τη Φιλαρμονική, εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και του κόσμου, που περίμενε σε όλο σχεδόν το μήκος της διαδρομής. Η ακολουθία των ψαλτών εμφανίστηκε ανανεωμένη, λόγω της συμμετοχής αρκετών μελών της στην εκδήλωση της Χορωδίας στην πόλη, ενώ το παρόν έδωσαν μερικά από τα μελλοντικά «παπαδοπαίδια», όπως ο Κωνσταντίνος, ο Βασιλάκης, ο Βαγγέλης  με το θυμιατήρι κ.ά.
Την ίδια ώρα, στο Παλαιό Φρούριο, στην πόλη της Κέρκυρας η Χορωδία του Μουσικού μας Συλλόγου συμμετείχε με επιτυχία στην έναρξη της μουσικής εκδήλωσης του γνωστού μουσικοσυνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς, με την παρουσία χιλιάδων κόσμου.
liany082009c.jpgΣήμερα, ανήμερα της Παναγίας, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέστηκαν στην εκκλησία της Παναγιάς, στον κάτω δρόμο, με αρκετό κόσμο να αναζητάει λίγη δροσιά μέσα και έξω από την εκκλησία. Στο τέλος, οι πιστοί ανταλλάσσοντας ευχές για «χρόνια πολλά», γεύτηκαν τα σπερνά που είχαν ετοιμάσει και προσέφεραν ο Αλέκος Ιωνάς και οι Κατερίνα και Νίκος Φακιολάς. Για τον ιερέα και τους Επιτρόπους της εκκλησίας, το πρωινό τελείωσε με καφεδάκι και ούζο στην αυλή του σπιτιού του Αλέκου και της Κατερίνας...
Και του χρόνου... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.12.09 )
 
Πεφταστέρια... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.08.09
persides082009.jpgΠλησιάζοντας την Τετάρτη το βράδυ, το γνωστό ξέφωτο του οροπεδίου της Πηλίδας στην κορυφογραμμή του Κοράκιου Όρους, χωρίς να βλέπεις, ένιωθες την παρουσία των ανθρώπων που  είχαν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται εκεί και ώρα με την ώρα γινόταν περισσότεροι. Αφορμή για το ραντεβού αυτό ήταν η παρατήρηση της αναμενόμενης «βροχής των Περσείδων»...
Υπό το φως των αστεριών, οι επικεφαλής της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας έστηναν τα τηλεσκόπιά τους, «σημαδεύοντας» σε συγκεκριμένα σημεία του ουρανού. Λίγο αργότερα θα ξεκινήσει η ξενάγηση στον έναστρο ουρανό, από τον Τέλη Κοτινά και τον Σπύρο Χονδρογιάννη. Πρώτα ο πλανήτης Δίας με τα φεγγάρια που τον περιτριγυρίζουν και απετέλεσαν πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια την αιτία των δεινών του Γαλιλαίου...Ακολούθως ο γαλαξίας της Ανδρομέδας, τα γνωστά στους αστρονόμους νεφελώματα, η  Άρκτος και ο Πολικός Αστέρας, το Θερινό Τρίγωνο με τον γνωστό αστέρα Βέγα και πλήθος άλλων αστρικών σχηματισμών...Και κάθε τόσο ένα επιφώνημα να συνοδεύει την ελλειπτική τροχιά κάποιου διάττοντα αστέρα, που έσχιζε το βαθυγάλανο στερέωμα.
Για αρκετούς από τους ερασιτέχνες παρατηρητές του ουρανού, η συνέχεια θα δοθεί κατά τα μεσάνυχτα, στις πρώτες στροφές του Σωκρακίου, στην ψησταριά της Μαρίνας και του Νικόδημου Χονδρογιάννη.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.12.09 )
 
11 Αυγούστου, στη Λιτανεία της πόλης PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.08.09

               11aug2009b.jpg
Σε ανάμνηση του θαύματος της εκδίωξης των Τούρκων πολιορκητών της Κέρκυρας το 1716 καθιερώθηκε η Λιτανεία του προστάτου της πόλεως Αγίου Σπυρίδωνος, την 11η Αυγούστου κάθε χρόνου, με απόφαση του Βενετού Γενικού Καπιτάνου Κερκύρας Ανδρέου Πιζάνη, απόσπασμα της οποίας ακολουθεί.

«Ἐπὶ τῆς πολιορκίας τοῦ φρουρίου τούτου τῶν Κορυφῶν, ὁρατὴ ὑπῆρξεν ἡ προστασία τοῦ ἐνδόξου ἁγίου Σπυρίδωνος ὑπὸ τῶν ἰσχυρῶν μεσιτεύσεων τοῦ ὁποίου, κινηθεῖσα ἡ θεία εὐσπλαχνία, ἡθέλησε νὰ ποιήσῃ τόσον λαμπρότερον τὸ θαῦμα, ὅσον καθ' ἣν ὥραν ἦτο μάλιστα ἐπικείμενος ὁ κίνδυνος, διὰ ἀπροσδοκήτου εὐτυχοῦς μεταβολῆς ἠκολούθησεν ἡ ποθητὴ ἐλευθέρωσις τοῦ αὐτοῦ φρουρίου, κατεσπευμένως τῶν πολεμίων ἀράντων τὸ στρατόπεδον καὶ ἐγκαταλιπόντων τὸ πυροβολικόν, τὰ πολεμοφόδια καὶ τὴν ἀποσκευήν...» (Κέρκυρα τη 30 Μαρτίου 1717)

Έτσι λοιπόν, όπως κάθε χρόνο από τότε, τέτοια μέρα πραγματοποιείται η Λιτανεία του Αγίου, η οποία περιδιαβαίνοντας την Πλατεία της πόλης, καταλήγει στην εκκλησία του πολιούχου Αγίου, περνώντας μπροστά από το Λιστόν, με τη συνοδεία των Φιλαρμονικών του νησιού, του κλήρου, των αρχών και πλήθους κόσμου. Μπροστά από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου και από το Παλάτι πραγματοποιούνται ισάριθμες παρακλήσεις.

                      11aug2009c.jpg
Η Φιλαρμονική Κορακιάνας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα έδωσε το παρών με μια πολυπληθή εμφάνιση... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.12.09 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 18
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar