Menu Content/Inhalt
Συνενώσεις Δήμων... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
13.01.10
tedkcorfu.jpgΈντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξαιτίας της προωθούμενης Διοικητικής μεταρρύθμισης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να συγκεντρώνει (πριν ακόμη από τη γνωστοποίηση του νέου θεσμικού πλαισίου) ο τρόπος με τον οποίον θα συνενωθούν οι σημερινοί Δήμοι, προκειμένου να προκύψουν λιγότεροι και σημαντικά μεγαλύτεροι Οργανισμοί, σύμφωνα με τις επιδιώξεις της Πολιτείας.
Στην προ ολίγων ημερών συζήτηση που έγινε στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, προτάθηκε η δημιουργία 6 νέων Δήμων στη θέση των σημερινών 13, έναντι όμως των 3 + 1(Παξοί) που φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες, να αποτελεί το στόχο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Κέρκυρα. Όσον αφορά την περιοχή μας, η πρόταση της ΤΕΔΚ, περιλαμβάνει (όπως και για άλλους Δήμους) τρία εναλλακτικά σενάρια, δηλαδή συνένωση του Δήμου Φαιάκων είτε με τους Δήμους Κασσωπαίων και Παλαιοκαστριτών, είτε με τους Δήμους Παλαιοκαστριτών και Παρελίων, είτε με τους Δήμους Παλαιοκαστριτών, Παρελίων και Κασσωπαίων. Στον αντίποδα υπάρχει η πρόταση του Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης που εισηγείται τη δημιουργία ενός μεγάλου Δήμου γύρω από την πρωτεύουσα του νομού, στον οποίο θα ενσωματωθεί και ο Δήμος Φαιάκων και άλλων δύο περιφερειακών Δήμων, έναν στο βορρά και ένα στο νότο της Κέρκυρας και βεβαίως του Δήμου Παξών.
Στην ουσία, σύμφωνα με το σχέδιο που δόθηκε χθες από το Υπουργείο στη δημοσιότητα, το σημερινό δημοτικό σύστημα «εξαφανίζεται» και στη θέση του πρόκειται να δημιουργηθεί ένα νέο που στηρίζεται σε μεγάλους Δήμους σε συνδυασμό με Τοπικά Συμβούλια σε επίπεδο χωριών. Αντίστοιχα, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις απορροφώνται από τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, ενώ δημιουργούνται και 7 Διοικήσεις σε όλη τη χώρα.
Περισσότερα, προσεχώς…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.03.10 )
 
Βιώσιμος Πολιτισμός PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
12.01.10
Η οργάνωση «CulturePolis -Φόρουμ της Ευρώπης των Πολιτισμών (Παρ/μα Αδριατικής–Ιονίου)» στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Συναντήσεων που οργανώνει από πέρυσι, με αντικείμενο τον διάλογο με τους πολίτες  για μια «βιώσιμη πολιτιστική ανάπτυξη», διοργανώνει νέα συνάντηση τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 19.00 στο Ιονικό Συνεδριακό Κέντρο (Φαληράκι), με θέμα:«Περί ... Tαξιδιών και Περιηγήσεων: η πολιτιστική διάσταση».Κεντρική εισηγήτρια είναι η γνωστή ταξιδιωτική δημοσιογράφος και Βουλευτής Μάγια Τσόκλη.

Στη συζήτηση παρεμβαίνουν οι Βασίλης Κοντός (Γενικός Έφορος της HATTA στην Ελλάδα, Τουριστικός Πράκτορας), Πάνος Τεζαψίδης (ΚΑΝΩΝ - Πολιτιστικά  Ταξίδια, Δ/νων Σύμβουλος) και Κωνσταντίνος Καραμπάτσος (Διευθυντής Aquis Ag. Gordios Beach Hotel). Συντονιστής είναι  ο  Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης, Ιδρυτής & Πρόεδρος του «CulturePolis».



 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.03.10 )
 
Σχολικό Μουσείο στο Σκριπερό PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
09.01.10
sxolikomous_skripero.jpgΜια πρωτότυπη ιδέα  έχει πάρει  σάρκα και οστά εδώ και λίγο καιρό, στο γειτονικό μας Σκριπερό. Πρόκειται για ένα σχολικό μουσείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που φιλοδοξία των δημιουργών του είναι να αποτελέσει «πυρήνα δημιουργικής ενασχόλησης των μαθητών, πυλώνα στήριξης και προβολής της ιστορίας της εκπαίδευσης, αλλά και κέντρο προώθησης της ιστορικής έρευνας». Η πρωτοβουλία ανήκει στον γνωστό δάσκαλο Γιώργο Πρίφτη και τη σύζυγό του, η προσπάθεια των οποίων στηρίχτηκε από Φορείς και πολίτες του νομού και της περιοχής, του γειτονικού μας Δήμου Παλαιοκαστριτών. Το μουσείο φιλοξενείται στο όμορφο παλιό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Σκριπερού, στην είσοδο του χωριού, ένα κτήριο που κτίστηκε στα χρόνια 1906 – 1911 με δαπάνες του δημοσίου από τη δωρεά Συγγρού. Στον κύριο χώρο του μουσείου (μια αίθουσα περίπου 100 τ.μ.), γίνεται αναπαράσταση της τάξης  ενός μονοθέσιου σχολείου παλαιότερης εποχής με τα παλιά θρανία, το μαυροπίνακα, την έδρα και το κουδούνι. Υπάρχουν επίσης διάφορες προθήκες με εκθέματα, όπως σχολικά εγχειρίδια και βοηθήματα, τίτλοι σπουδών, φωτογραφίες, περιοδικά και  εφημερίδες, έγγραφα, χειρόγραφα, μαθητολόγια από το 1910, χάρτες και εποπτικά μέσα  προηγούμενων εποχών και πολλά άλλα.
Επιπλέον, υπάρχει αίθουσα αρχείου και βιβλιοθήκης με πλούσια συλλογή από έγραφα, βιβλία και εγκυκλοπαίδειες διάφορων εποχών, ταξινομημένα σε ηλεκτρονική μορφή.
Πρόκειται πραγματικά για μια αξιέπαινη προσπάθεια στην περιοχή και αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές της και κάθε δυνατή υποστήριξη.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.03.10 )
 
Ευχές για το νέο έτος PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
07.01.10

"ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΤΟ 2010 ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Σας συγχαίρω για τις δραστηριότητες σας και για τις προσπάθειες αναβίωσης των εθίμων του χωριού μας. Σας παρακολουθώ και σας θαυμάζω".
Αλέξιος Μαρτζούκος

"Εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλά!!! Το 2010 να είναι δημιουργικό και να φέρει Υγεία και Ευτυχία σε όλο τον κόσμο!!!".
Μαριετίνα Τσιριγώτη

"A very happy New Year 2010 to Ano Korakiana. Θα είμαστε στο χωριό στις 11 Ιανουαρίου"
 
Simon and Linda (Σάïμον και Λίντα Μπαντελέï)
Καλή Χρονιά from UK!!!
http://www.flickr.com/photos/sibadd/4216544502/

http://www.flickr.com/photos/sibadd/4222813623/



 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.03.10 )
 
"Ο καταλύτης χρόνος..." PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
06.01.10
smetallinos1209.jpgΈνα χειροποίητο φυσοκάλαμο για το τζάκι ήταν η αφορμή της επίσκεψης στο σπίτι του Σπύρου και της Μαρίας Μεταλληνού στην Πλάστιγγα, στο ενδιάμεσο των εορτών.
Εκεί, μετά από ένα κέρασμα  με «λεμοντσέλο» παραγωγής του δευτερανιψιού τους Ερνέστου, η συζήτηση που ξετυλίχτηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, κύλησε αρκετές δεκαετίες πίσω, στην Κορακιάνα μιας άλλης εποχής, σχεδόν άγνωστης για τους πολύ νέους. Αναμνήσεις από μια κοινωνία που έσφυζε στην επαφή της καθημερινότητας και από έναν κόσμο που, μέσα στο περίσσευμα των στερήσεων, έμαθε να χαίρεται «με το τίποτα». Τρανή απόδειξη, μια σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες της εποχής…
Κάπου εκεί, ο κυρ Σπύρος, με την ηρεμία των χρόνων που κουβαλάει και με μια ολοζώντανη αίσθηση του παρελθόντος, άρχισε να διηγείται μια μικρή ιστορία από τα χρόνια της Κατοχής, όταν ένα γερμανικό αεροπλάνο «έριξε» στην περιοχή με αλεξίπτωτο, έναν ασύρματο. Νέος ο ίδιος και η παρέα του (μέλη τοπικών αντιστασιακών ομάδων), πρόφτασαν να το πάρούν πριν από τους Γερμανούς, που ήταν εγκαταστημένοι στο χωριό και να τον κρύψουν. Αναγκάστηκαν όμως λίγες ώρες αργότερα να τον παραδώσουν, όταν ειδοποιήθηκαν για αντίποινα που ετοίμαζαν οι κατακτητές, στους χωριανούς…Αφήγηση που καταγράφεται ως ένα ψήγμα του ιστορικού χρόνου, ή του «καταλύτη χρόνου» κατά τον κυρ-Σπύρο…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.03.10 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 16 από 16
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar