Menu Content/Inhalt
Γιορτή στο "Κελί"... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.12.10
kelia2010.jpgΜια διαφορετική βραδιά η χθεσινή για το «Κελί» του Άη-Θανάση…Ο χώρος που εδώ και τρία περίπου χρόνια φιλοξενεί (εκτός άλλων εκδηλώσεων) ποικίλου περιεχομένου (επιστημονικές, φιλοσοφικές, φιλολογικές) συζητήσεις, υποδέχτηκε μια ζεστή συνεστίαση διανθισμένη με ολίγη κορακιανίτικη ποίηση (απαγγελία στίχων του Σπύρου Ιωνά, αλλά και του παπα-Κουρίνη), πολύ τραγούδι, ποικιλία νηστίσιμων μεζέδων και φυσικά μπόλικο κοκκινέλι κρασί…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 21.12.10 )
 
Συγχαρητήρια στη Μαριαλένα! PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
19.12.10

marialena2010.jpgΜέσα σε αυτή τη ζοφερή ατμόσφαιρα που ζούμε δεν παύουν να υπάρχουν και να εμφανίζονται κάθε τόσο, περιπτώσεις και πρόσωπα, που δημιουργούν μια ατμόσφαιρά ελπίδας για το μέλλον, για τη νέα γενιά ειδικότερα.

Άλλο ένα πρόσωπο λοιπόν στην «αλυσίδα της κορακιανίτικης νέας γενιάς» έρχεται αυτές τις μέρες να δείξει ότι η προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον υπάρχει και συνεχίζεται, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στη διατήρηση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο…

Πρόκειται για τη Μαριαλένα Μεταλληνού, που με τη σεμνή και δημιουργικά αθόρυβη παρουσία της, ολοκλήρωσε με επιτυχία και χωρίς χρονοτριβή τις σπουδές της στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών και αυτές τις μέρες, της απονεμήθηκε ο πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών, δηλαδή το πτυχίο της.

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στη Μαριαλένα (και κατ’ επέκταση στους γονείς της Κώστα και Αγγελική) και καλή συνέχεια !

ΣΗΜ.: στη φωτό διακρίνονται αριστερά η νέα γεωπόνος Μαριαλένα Μεταλληνού και δεξιά η φίλη της, φοιτήτρια Οικονομικών, Μαρία Πουλημά. Υπάρχουν 2 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 20.12.10 )
 
Συγχαρητήριο στα στελέχη του Μουσικού Συλλόγου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Νώντας Κένταρχος   
19.12.10

"Αγαπητοί αναγνώστες,

αν και καθυστερημένα (λόγω βλάβης στον υπολογιστή μου) θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα μέλη και των τριών τμημάτων της Φιλαρμονικής μας καθώς και την τεχνική ηγεσία με τους δασκάλους για την πρόσφατη εμφάνιση τους στο Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας.
Η εμφάνιση ήταν άψογη και  το αποτέλεσμα πάρα πολύ καλό παρόλο που είμαστε όλοι ερασιτέχνες. Για άλλη μία φορά δείξαμε και  σαν Φιλαρμονική και σαν χωριό ότι  μπορούμε και συνεχίζουμε να προβάλουμε το μουσικό και χορευτικό πολιτισμό του νησιού μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες και όλους εκείνους  που αφιερώνουν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους στις πρόβες και στην οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων. Πόσα χωριά άραγε 800 μόνιμων κατοίκων έχουν τρία τμήματα με χορό μουσική και φωνητική;
Διαβάζοντας κάποια σχόλια στο site μας για το χορευτικό μας δεν νομίζω ότι πρέπει να ασχολούμαστε και να συζητάμε ό,τι ασυναρτησία γράφει ο καθένας. Οι Κορακιανίτες που βρέθηκαν στο θέατρο ξέρουν από ποιες και από ποιους απαρτίζεται το χορευτικό μας και αν είναι ή όχι του κου Καποδίστρια οι μαθητές.
Μια βδομάδα μετά την παράσταση στο θέατρο η μπάντα της Φιλαρμονικής μας μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Σπυρίδων. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε μπάντα στην λιτάνευση της θαυματουργής  εικόνας και ήταν νομίζω μία από τις πιο λαμπρές μέρες στην ιστορία του συλλόγου μας. Η φιλοξενία που μας επεφύλαξαν ήταν άριστη και το ταξίδι το χαρήκαμε πολύ όλοι οι μουσικοί παρά το τσουχτερό κρύο. Για εμένα  προσωπικά μετά από 17 χρόνια στην μπάντα και αρκετά ταξίδια, το συγκεκριμένο ήταν το καλύτερο παρόλο που ήμουν σε ένα λεοφωρείο συνοδός με 50 παιδιά γύρω μου. Περισσότερο από όλους όμως  το ταξίδι το χάρηκαν τα μικρά παιδιά τα οποία στην επιστροφή με ρωτούσαν συνέχεια πότε θα είναι το επόμενο ταξίδι.
Ελπίζουμε ως Δ.Σ. να καταφέρουμε να επαναλάβουμε την εκδήλωση του θεάτρου και εκτός Κέρκυρας, αλλά όπως πάντα το πρόβλημα είναι το οικονομικό διότι για να φιλοξενηθούν και να σιτιστούν 100 άτομα για 2 ή 3 μέρες είναι το κόστος αρκετά μεγάλο.
Κλείνοντας να στείλω πολλές χαιρετισμούς στον κο Τάκη στο Σικάγο, η απουσία του στο ταξίδι ήταν αισθητή".

Με εκτίμηση

Κένταρχος Γεωργίου Επαμεινώνδας. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 19.12.10 )
 
Απάντηση στον κ. Σκολαρίκη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
17.12.10
Δημοσιεύουμε στη συνέχεια την απάντηση του Κώστα Απέργη σε προηγηθείσα επιστολή του Ναπ. Σκολαρίκη με θέμα τον "Κορακιανίτικο Χορό"...
"Κύριε Σκολαρίκη,
Η Κορακιάνα τυχαίνει να είναι ένα χωριό που υπάρχει διαρκώς τα νεώτερα χρόνια, τουλάχιστον από τον 10ο μ.Χ. αιώνα, πράγμα που σημαίνει μια συνεχή κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική παρουσία στην ιστορική ζωή της Κέρκυρας και στα καλά και στα κακά χρόνια.
Ο λαός της Κορακιάνας στο διάστημα αυτό σφυρηλάτησε μια ομοιογενή αντίληψη και συμπεριφορά, σε όλες τις εκδηλώσεις του, που έφθασε μέχρι τις μέρες μας.Όταν λοιπόν σας ανατέθηκε να γράψετε στίχους για τον «Κορακιανίτικο σκοπό», επειδή τάχα δεν υπήρχαν, έπρεπε προηγουμένως να «ψάξετε» και κατόπιν να προχωρήσετε στο εγχείρημα.
Το περιεχόμενο του τραγουδιού σας, δυστυχώς, είναι ΞΕΝΟ και ΑΣΧΕΤΟ με την Κορακιάνα και για κάποιους που το παρήγγειλαν και το επικρότησαν, επιτρέψτε μου να πω, ότι «τόσα ξέρουν, τόσα λένε».Δεν γνωρίζω ποιόν Σύλλογο της Άνω Κορακιάνας εννοείτε. Τη Φιλαρμονική; Το Σύλλογο Ανω-Κορακιανιτών Αθηνών; Κάποιον άλλον;Δυστυχώς σε τούτο το χωριό δεν ευτυχήσαμε να έχουμε πάντα επικεφαλής μας τους κατάλληλους (αλλά αυτό δεν αφορά εσάς).
Στην Κορακιάνα, ο «Κορακιανίτικος» είναι γνωστός ως «σταυρωτός» επειδή, σύμφωνα με την ταπεινή μου άποψη, «σταυρώνονται τα πόδια» όταν χορεύεται.
Κύριε Σκολαρίκη,
Είμαι 62 ετών. Ασχολούμαι με την ιστορία, τη λαογραφία και τις παραδόσεις του χωριού  μου. Γνώρισα πλήθος παλαιών ανθρώπων και γιορτές, συνέλεξα δημοτικά τραγούδια του χωριού (λαογραφική εργασία ανέκδοτη) και περί των παραδόσεων και της αλλοίωσης ή μη αυτών, επιτρέψτε μας να έχουμε τη δική μας άποψη".Με τιμή

Κώστας Απέργης Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 17.12.10 )
 
Βόλτα το σούρουπο... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
17.12.10
themeliomous122010.jpgΏρα 5 το απόγευμα και το θερμόμετρο καταγράφει ήδη χαμηλούς μονοψήφιους βαθμούς Κελσίου. Στην περιοχή του Μούλου, το συνεργείο πασχίζει να ολοκληρώσει τις εργασίες υποθεμελίωσης του ανακατασκευαζόμενου παλαιού κτιρίου της Φιλαρμονικής, προτού πέσει για τα καλά η νύχτα. Στου Βάρδα, μια στάση στου Τάσου, με δοκιμή γευσιγνωσίας  του οίνου που με περισσή φροντίδα δημιουργεί και λίγο αργότερα άλλη μια στάση στα Κοντοστανάτικα, για τους λουκουμάδες του Κώστα, που λουκουμάδες δεν ήταν…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 23
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar