Menu Content/Inhalt
Η ανωνυμία στο διαδίκτυο... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.02.11

Η χρήση της ανωνυμίας ή και της ψευδωνυμίας δεν είναι φαινόμενο μόνο των ημερών μας, αφού ανάγεται στα βαθύ παρελθόν, στη δυνατότητα διαχωρισμού του λόγου από το φυσικό πρόσωπο που τον εκφέρει… Δυνατότητα που προσέφερε η ανακάλυψη της γραφής. Από εμφανίσεώς της λοιπόν η ανωνυμία, επέτρεψε την άσκηση της ελεύθερης έκφρασης, αλλά ταυτόχρονα και την κατάχρηση αυτής της ελευθερίας. Για παράδειγμα, στην Αγγλία του 19ου αιώνα, η ανωνυμία/ψευδωνυμία επέτρεπε στις γυναίκες να εκφραστούν μέσω του τύπου, ξεφεύγοντας από τους περιορισμούς στην έκφραση που  επέβαλλε η συντηρητική  κοινωνία τους. Άλλο παράδειγμα αποτελούν οι περίφημοι «λίβελοι» που από τη μια στηλίτευαν γεγονότα και πράξεις της εξουσίας με απόλυτη ελευθερία λόγου, αλλά από την άλλη πολλές φορές διέσπειραν συκοφαντίες …

Επομένως και εδώ, όπως και στις περισσότερες των περιπτώσεων, η πραγματικότητα έχει τουλάχιστον δύο όψεις.

Το διαδίκτυο στις μέρες μας είναι ένα εργαλείο, η χρήση του οποίου μπορεί να ευνοήσει εξίσου και τις δύο πλευρές: τόσο την ελεύθερη έκφραση, όσο και την κατάχρησή της και σε πολλές περιπτώσεις τα όρια είναι δυσδιάκριτα.

Στο πλαίσιο αυτό, δώσαμε τη δυνατότητα να εκφραστεί η άποψη κάποιου ή κάποιων χωριανών μας, έστω και με τη χρήση ψευδωνύμου. Θεωρούμε έτσι (χωρίς βέβαια να διεκδικούμε το αλάθητο) ότι για ένα όχι και τόσο μεγάλης σημασίας (πάλι κατά τη γνώμη μας) θέμα, δόθηκε η δυνατότητα έκφρασης αρκετών απόψεων (οι υπόλοιπες ήταν «επώνυμες»).
Εάν λοιπόν, παρόλα αυτά, συνεχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον για ανταλλαγή απόψεων και σχολίων, αυτά θα πρέπει να είναι μόνον «επώνυμα», με όλη τη σημασία της λέξεως... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 23.04.11 )
 
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.02.11
katharismos11.jpgΟι προετοιμασίες του Καρναβαλιού μπήκαν στην τελική ευθεία…Την Παρασκευή το βράδυ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της ολομέλειας της Επιτροπής του Κορακιανίτικου Καρναβαλιού. Τα τριάντα και πλέον άτομα που συμμετείχαν συζήτησαν όλες τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης και ιδιαίτερα όσον αφορούν στη βραδιά του μεγάλου χορού της τελευταίας Κυριακής. Ευχάριστη έκπληξη απετέλεσε η συμμετοχή αρκετών νεαρών καρναβαλιστών, που ετοιμάζονται για τη δική τους ξεχωριστή παρουσία στις καρναβαλικές εκδηλώσεις…

Την προηγούμενη μέρα, πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της μεγάλης ισόγειας αίθουσας του Συνεταιρισμού, ώστε από αύριο να προχωρήσουν οι αναγκαίες προετοιμασίες, για την υποδοχή των χορών. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 23.04.11 )
 
Πότε θα κοιτάξουμε "λίγο ψηλότερα" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Σπύρος Σαββανής   
19.02.11
Από τον Πρόεδρο του Μουσικού μας Συλλόγου Σπύρο Σαββανή, λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

«
Λίγα λεπτά πριν(1) ετόνιζα ότι οι νέες συνθήκες (φτώχεια, Καλλικράτης, μόνιμη επιθυμία κάποιων να μην πάει καλά η Φιλαρμονική) μας αναγκάζουν να πλεύσουμε στο δίπολο «ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΕΥΚΑΙΡΙΑ». Αν επιλέξουμε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ για να πάμε μπρόστά, αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς δύο βασικές προϋποθέσεις: 1ον Ένα minimum αλλαγής νοοτροπίας και 2ον Άλλο ένα minimum αντικατάστασης του «εγώ» από το «εμείς». Πριν όμως «αλέκτορ φωνήσαι» ξέσπασε για άλλη μια φορά το γνωστό γαϊτανάκι από «μπηχτές» που έχει καταταλαιπωρήσει τη Φιλαρμονική.
Ενώ η πίτα είχε υπολογιστεί για 300 άτομα και στου «Γρηγόρη» δεν ήμασταν παραπάνω, βρέθηκε το Χορευτικό χωρίς να έχει πάρει πίτα. Το τι συνέβη είναι αυτονόητο. Κάποιοι συγχωριανοί πήραν πάνω από ένα κομμάτι. Ο Λευτέρης ο Ιωνάς έχει μεγάλη πείρα σε αυτό. Κάνει 400 άρτους κάθε φορά, στην Εκκλησία δεν πάμε πάνω από 100-120 άτομα και εντούτοις πάντα λείπουν άρτοι. Τι κάνει «νιάου-νιάου» στα κεραμίδια; Έσπευσα να ζητήσω συγγνώμη από το Χορευτικό και ενώ όλοι ξέρουμε ότι ο φταίχτης είναι αποκλειστικά η νευρωσική συμπεριφορά μας να παίρνουμε περισσότερο από όσο μας αναλογεί, το θέμα δεν έκλεισε εκεί, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ. Ένα ανώνυμο (και γι αυτό ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ) και όχι θαρραλέο δημοσίευμα στο INTEΡΝΕΤ έδωσε το σύνθημα για ενοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων ως υπαίτιων για το ότι το Χορευτικό έμεινε χωρίς πίτα. Και φυσικά ακολούθησε απάντηση και το γαϊτανάκι συνεχίζεται. Κρίμα! «Ο κόσμος τηγανίζεται και το …. κτενίζεται».
Αδελφοί και αδελφές Κορακιανίτες και Κορακιανίτισσες, πότε θα κοιτάξουμε «λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα…»; Πότε θα θυσιάσουμε λίγο από το αφιλότιμο «εγώ» μας χάριν της Φιλαρμονικής μας, χάριν της Κορακιάνας; Πότε, με λίγα λόγια, θα γίνουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ από τις διαταγές που μας δίνει ο εγωισμός μας και που μας κάνουν να ξοδεύουμε διάθεση, ενέργεια και φαντασία σε άχρηστες και ανόητες (=χωρίς νόημα) αψιμαχίες «κουζίνας»; Πότε θα αξιοποιήσουμε στο full του, τον αναμφισβήτητο ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗ, που μπορεί να κάνει θαύματα; Πότε; Πότε;
Παρόλα αυτά, μην ανησυχεί κανείς! «Η Φιλαρμονική θέλει να ζήσει και θα ζήσει» (για να θυμηθούμε λίγο τον «παππού» μας Χαρίλαο Τρικούπη)».
 
(1)κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.07.11 )
 
Στ' άνθια PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
17.02.11
bouboulatika11.jpgΦλεβάρης μήνας…Το χωριό απλώνεται ολάνθιστο χάρις στις πάμπολλες μυγδαλιές, που απτόητες στέκουν εδώ και δεκαετίες σε πολλούς κήπους…Το στενό καντούνι, στα Μπουμπουλάτικα, φαντάζει χιονισμένο μέσα στο πρώτο σκότος, από τα πάμπολλα πεσμένα άνθη και στο βάθος, «υγρή πανσέληνος μια λάμπα που φωτίζει»…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.07.11 )
 
Δραστηριότητες... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
15.02.11

edessa11.jpg1.Εκδρομή πραγματοποιήθηκε το Σαββατο-Κύριακο που μας πέρασε από συγχωριανούς μας στην περιοχή της Έδεσσας. Οι εκδρομείς, που γέμισαν ένα λεωφορείο με άτομα κάθε ηλικίας, επισκέφτηκαν το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής, τη Βεργίνα, αλλά και ένα μοναστήρι παλαιοημερολογιτών στην Κοζάνη…

2.Την τοπογραφική αποτύπωση του οικοπέδου και του κτιρίου του Συνεταιρισμού πραγματοποίησαν στα μέσα της περασμένης βδομάδας οι χωριανοί μας τοπογράφοι Χριστόδουλος και Γεράσιμος Μπαλατσινός, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για τη βελτίωση των εγκαταστάσεών του.

kladema.jpg3.Μέσα Φλεβάρη, χρόνος κατάλληλος για το κλάδεμα του μικρού αμπελιού στους Λαμπράδες, με βάση το ημερολόγιο και τις πρακτικές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Του κλαδέματος των φυτών, ακολούθησε ράντισμα του εδάφους με διαλυμένο στο νερό φυσικό παρασκεύασμα. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 23.04.11 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 21
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar