Menu Content/Inhalt
Αναδρομική έκθεση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.07.11
sgouros5.jpgΕγκαινιάστηκε το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 στην Πινακοθήκη «Λέανδρος Σπαρτιώτης», στον Άγιο Κοσμά της Πρέβεζας, η αναδρομική έκθεση του χωριανού μας, διακεκριμένου ζωγράφου, Στέφανου Σγούρου, με την παρουσία του ιδίου.
Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουλίου, φιλοξενεί έργα από τις ιδιωτικές συλλογές των Λέανδρου Σπαρτιώτη, Οικογενείας Καράμπελα, καθώς και της προσωπικής συλλογής του ιδίου του ζωγράφου. Για τον καλλιτέχνη και το έργο του μίλησε ο πρόεδρος του ιδρύματος «Ακτία Νικόπολις» κ. Νίκος Καράμπελας.
Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
Εξελίξεις στους Συνεταιρισμούς PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
09.07.11
Κατατέθηκε προχθές στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς…Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, μέσα σε ένα εξάμηνο από την ψήφισή του, η (κάθε) Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών μαζί με όλους τους πρωτοβάθμιους Συνεταιρισμούς-μέλη της συγχωνεύονται και αποτελούν ένα νέο Αγροτικό Συνεταιρισμό.Εάν κάποιος πρωτοβάθμιος Συνεταιρισμός (όπως καληώρα ο δικός μας) με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης δεν αποδεχθεί αυτή τη συγχώνευση, παραμένει μεν ανεξάρτητος, αλλά: μέχρι 31/12/2011 πρέπει να έχει καλύψει συνεταιριστικό κεφάλαιο (μερίδες) αξίας 60.000 ευρώ (με αυτά τα δεδομένα ο Συνεταιρισμός μας θα πρέπει ή να 4/πλασιάσει τα μέλη του ή να 4/πλασιάσει την αξία της συνεταιριστικής μερίδας) και στη συνέχεια δεν θα πρέπει να αξιολογηθεί (με κριτήρια που θα ορίσει το Υπουργείο) «ανενεργός» για περισσότερα από 3 έτη, γιατί στην περίπτωση αυτή θα οδηγηθεί σε «αναγκαστική εκκαθάριση».Τα παραπάνω προμηνύουν δύσκολες και σοβαρές αποφάσεις για το Συνεταιρισμό μας….


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
Ένα ακόμα βήμα για τις ανεμογεννήτριες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
07.07.11
Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, ένα ακόμη βήμα προς την δημιουργία του πάρκου ανεμογεννητριών στον Παντοκράτορα (και κατ’ επέκταση στην περιοχή του χωριού μας) αποτελεί η χορηγηθείσα άδεια εγκατάστασης την οποία υπέγραψε στις 30 Ιουνίου 2011 ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η άδεια αφορά στην  εγκατάσταση αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 24 MW, από την εταιρεία «ENOVA Hellas Windenergie A.E.» . Σύμφωνα με την άδεια, «Ο ανωτέρω Σταθμός αποτελείται από δώδεκα (12) ανεμογεννήτριες τύπου ENERCON E-82, ονομαστικής ισχύος 2 MW η κάθε μία, ελέγχου ισχύος με τη μέθοδο pitch control, αριθμού πτερυγίων 3, ύψους πυλώνα 98 m, διάμετρο πτερωτής 82 m, τάσης παραγόμενης ενέργειας 460 V υπό συχνότητα 50 Hz, ισάριθμους με τις ανεμογεννήτριες μετασχηματιστές ονομαστικής ισχύος 2000 kVA, ενσωματωμένους, σχέσης ανύψωσης 0.46/20 kV, κτίριο ελέγχου εμβαδού 80 m2 περίπου και λοιπές αναγκαίες συσκευές, κατασκευές. H σύνδεση του έργου με τα δίκτυα της Δ.Ε.Η. θα γίνει σύμφωνα με τους τεχνικούς όρους της ΔΕΗ».
Την ίδια ώρα, η ΔΕΗ αντί να φροντίζει να υλοποιήση την υπόσχεσή της για την απομάκρυνση του υποσταθμού Γαζατίκων, τα βάζει με τους κατοίκους της περιοχής που εμποδίζουν τις εργασίες συντήρησης...

ΣΗΜ.: Για μια ακόμη φορά, μία σημαντική υπογραφή, για ένα θέμα που απασχολεί ευρύτερα την τοπική κοινωνία, μπαίνει στο «παρά ένα λεπτό». Δηλαδή τη στιγμή που οι αρμοδιότητες της Διοίκησης «αλλάζουν χέρια».


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
"Ο Αρχοντοχωριάτης" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
04.07.11
                    arxontoxoriatis11b.jpg
Μια ακόμη ωραία θεατρική βραδιά μας προσέφερε χθες το βράδυ το 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου. Οι μαθητές και μαθήτριες ανέβασαν το γνωστό έργο του Μολιέρου «ο Αρχοντοχωριάτης», υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου Δώρας Μεταλληνού και παρά τις τεχνικές δυσκολίες που υπήρχαν, κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού.
ΣΗΜ.:αρκετές από τις στολές των ηθοποιών, τις προσέφερε ο Νίκος Καλούδης, από την προσωπική του Συλλογή. 


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
Καλό μήνα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
02.07.11

psaria01072011.jpg1.Καλός μήνας Ιούλιος…αλλά επειδή η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε γενικά, θέλει καλοπέραση, στη σαρτσάδα του Σταύρου του Μεταλληνού το αργό ψήσιμο από τα φρέσκα ψάρια του Γιώργου και της Μαριλένας, έστελνε τις ευωδίες του στης γειτονιάς τον περίγυρο, μέχρι αργά το σούρουπο, ενώ τα πεζούλια ήταν όπως παλιά, γεμάτα από κόσμο…Λίγο αργότερα, η μεγάλη παρέα θα τιμήσει δεόντως την ψαριά...

2.Σάββατο σήμερα και κατά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο το άτυπο ραντεβού μελών της νέας Διοίκησης του ΠΑΟΚ με τον Αντιδήμαρχο Κέρκυρας Σπύρο Μωραΐτη. Πραγματοποιήθηκε επιτόπια ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις και δόθηκε η υπόσχεση ότι στις επόμενες μέρες θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τα έργα που έμειναν μισοτελειωμένα…
3.Σάββατο απόγευμα και στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης τελέστηκε και φέτος ο Μέγας Εσπερινός ενόψει της εορτής της Αγίας Κυριακής. Δύο ιερείς, δύο ψάλτες, δύο «επίτροποι» (στην ετοιμασία της εκκλησίας συνέβαλαν ο Νίκος και η Μαρία Γούση) και δύο πιστοί, ήταν το λιγοστό εκκλησίασμα μες το καλοκαιριάτικο απομεσήμερο.
4.Οι πληροφορίες μας λένε, ότι μετά από προσπάθειες της νέας Δημοτικής Επιχείρησης, ξεμπούκωσε το αντλιοστάσιο του αποχετευτικού στον Άη-Θανάση και ξαναπήρε μπροστά, αλλά δυστυχώς, το πρόβλημα μετατέθηκε στο επόμενο φρεάτιο, μερικές εκατοντάδες μέτρα ανατολικότερα.
5.Νέος Πρόεδρος του ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ο «παλιός» Αλέκος Σαββανής, με αντιπρόεδρους τον Αλέκο Ιωνά και το Νίκο Θύμη. Καλοτάξιδοι …


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 14 από 14
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar