Menu Content/Inhalt
ΕΡΤέλος... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Γιώργος Σαββανής   
11.11.13
 "Κάποιοι θα ντρέπονται εσαεί και θα λογοδοτούν στις επόμενες γενιές», είπε χαρακτηρίζοντας «ενέργεια εκτροπής» την έφοδο της αστυνομίας."
Αυτά δήλωσε κάποια βουλευτής το πρωί έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω πολύ, αν ανάμεσα στους «κάποιους» υπάρχει έστω και ένας που να είναι σε θέση να ντρέπεται. Το αίσθημα της ντροπής, από όλο το ζωικό βασίλειο διαθέτει μόνο ο άνθρωπος.. Όσο για τη «λογοδοσία», εδώ πια δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία! Θα λογοδοτήσουν και αυτοί όπως λογοδότησαν όλοι οι κατά καιρούς απατεώνες και δοσίλογοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Έτσι λοιπόν απλά μπήκε η ταφόπλακα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στην ογδοντάχρονη ιστορία της.
Έτσι απλά έσβησε η φωνή της Ελλάδας. Ο «τσοπανάκος» δεν θα ξανακουστεί στον αέρα. Η μοναδική ελεύθερη και ανεξάρτητη φωνή στους τελευταίους πέντε μήνες σίγησε. Τα σκύβαλα των ιδιωτικών καναλιών θριάμβευσαν. Το απόλυτο μαύρο κυριάρχησε. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που άντεξαν, υπέστειλαν τη σημαία τους και βγήκαν με αξιοπρέπεια. Τώρα στις ίδιες συχνότητες ραδιοφώνου και τηλεόρασης εκπέμπει το κυβερνητικό «μόρφωμα». Πόσο επίκαιρα ακούγονται τα λόγια του εκφωνητή Κ Σπυρόπουλου στις 27 Απριλίου 1941 από το «ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών»: "προσοχή! Ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών σε λίγη ώρα δε θα είναι Ελληνικός! Θα είναι Γερμανικός! Και θα μεταδίδει ψεύδη!"

 Γιώργος Σαββανής
(Γιατρός)

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.11.13 )
 
Στον Άη-Μιχαήλη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.11.13

stmichel2013a.jpg

Καθιερώθηκε πλέον το ανηφόρισμα στον Άη-Μιχαήλη κάθε Νοέμβρη, όπως γινόταν και πριν από τέσσερις και πλέον δεκαετίες. Και όσο ο καιρός είναι ευνοϊκός, συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος, στην παλαιά αυτή εκκλησία του 11ου αιώνα, τα ίχνη της οποίας οδηγούν ακόμη πιο πίσω (9ος αιώνας).
stmichel2013c.jpgΦέτος το σήμαμα για τη σύναξη των πιστών έγινε με ένα παλιό «δάνειο» σήμαντρο από το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, ενώ όπως πάντα, το πρόγραμμα περιελάμβανε αρτοκλασία, σπερνά (η οικογένεια του Λευτέρη Ιωνά επαναλαμβάνει τη «διαδικασία», όπως έκαναν οι «παλιοί» του πριν από 30 και κάτι, χρόνια).

stmichel2013b.jpgΣτο περιθώριο της εορτής ο ψάλτης Νίκος Σαββανής αφηγήθηκε την εμπειρία από τον βομβαρδισμό των Γερμανών, που ανάγκασε τους κατοίκους  της γειτονιάς να τρέξουν και να κρυφτούν στο αυτοσχέδιο καταφύγιο που είχαν φτιάξει κοντά στην εκκλησία, στα ριζά του βουνού.

Η συνέχεια, όπως κάθε χρόνο, δόθηκε στο σπίτι του Λευτέρη, για το καθιερωμένο κέρασμα…

stmichel2013d.jpgΥ.Γ. Σε αναμονή της προαναγγελθείσας μπόρας (που τελικά δεν ήταν παρά μια συνηθισμένη βροχή), πραγματοποιήθηκε η φύτευση δεντρολίβανου στην Κάβενα, με τη συνδρομή μικρών φίλων… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.11.13 )
 
Τοπικές ειδήσεις PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
07.11.13

1.Γεμάτο όπλα ήταν το εγκαταληφθέν αυτοκίνητο που εντοπίστηκε από την Αστυνομία, κάτω απ΄ο το λόφο του Άη-Λια...!!!
jazz112013a.jpg2.Κοινές πρόβες πραγματοποιούν τμήματα από τις μπάντες Σκριπερού, Κορακιάνας και της «Παλιάς» Φιλαρμονικής Κέρκυρας. Η συνεργασία ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή στο Σκριπερό, συνεχίστηκες προχθές Σάββατο στην Κορακιάνα και υα συνεχίσει το ερχόμενο Σάββατο στην έδρα της "Παλιάς¨, στην πόλη. Στις μουσικές αυτές συναντήσεις με τα χρώματα της jazz μουσικής συμμετέχει και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο...
3.Ενημέρωση για θέματα πρόληψης γυναικολογικού καρκίνου, αλλά και για την προσπάθεια δημιουργίας ογκολογικού κέντρου στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Κορακιάνας, με ομιλητές τους Καποδίστρια Νικόλαο ογκολόγο-παθολόγο και Τσιμπλαϊδη Μαριάνθη, βιολόγο-ερευνητή. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Άνω Κορακιάνας και ο μη κερδοσκοπικός σύνδεσμος «ΦΕΡΕΛΠΙΣ».

3.Προχθές το σούρουπο, χάθηκε προς στιγμήν το κλειδί του Άη-Νικολόπουλου, με συνέπεια Επίτροποι και πιστοί να το αναζητούν εναγωνίως με φανάρια στο πλακόστρωτο περιαύλειο χώρο της εκκλησίας…μέχρι ανευρέσεώς του…

5.Η παρατεταμένη σε γενικές γραμμές καλοκαιρία (όσο κρατήσει ακόμη) δημιουργεί μικρο-προβλήματα στο σύνηθες για την εποχή κάψιμο των χόρτων...Όπως το περιστατικό που συνέβη προσφάτως στα "Μπουμπουλάτικα" και χρειάστηκε περιορισμένη Πυροσβεστική παρέμβαση.

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 11.11.13 )
 
Για το Νοσοκομείο Κέρκυρας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Γιώργος Σαββανής   
05.11.13

Βρήκα σε μιά ιστοσελίδα το κείμενο που επισυνάπτω, το οποίο σχετίζεται και με τα πρόσφατα γεγονότα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.
Προέρχεται από γνωστό μου αναισθησιολόγο, ένα γιατρό που τιμά τον ιατρικό χώρο. Δεν περιέχει καμία υπερβολή, τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα περιγράφει. Καλό είναι να πληροφορείται και ο κόσμος τις τραγικές συνθήκες μέσα στις οποίες
λειτουργούν οι Έλληνες νοσοκομειακοί γιατροί.
Εν τούτοις προσπαθούν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Έχω αναλώσει τη ζωή μου στα νοσοκομεία και γνωρίζω ότι η κατάσταση αυτή είναι διαχρονική. Τελευταία όμως έχει χειροτερέψει τόσο που δεν πάει άλλο.

Γιώργος Σαββανής
(βλέπε στη συνέχεια...) Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.11.13 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
150 χρόνια πριν:εκλογή ιερέα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
05.11.13

Στις «Καθημερούσιες Ειδήσεις» του Σαμαρτζή καταγράφεται ένα ακόμη περιστατικό (και δεν είναι το τελευταίο), που αφορά στην Κορακιάνα του 19ου αιώνα.

Στις 11 Οκτωβρίου, λοιπόν, του 1864, λίγους μήνες μετά την Ένωση με την Ελλάδα…

«Ήτο να γίνη ψηφοφορία εις τον Ναόν της Μητροπόλεως Σπηλαιωτίσσης, δια την εκλογήν του εφημερίου της Υ.Θ. Μανδρακιωτίσσης και Αγίου Παντελεήμονος.
Οι υποψήφιοι ήταν οι Αντώνιος Ζερβόπλουλος, Σπυρίδων Μανιαρίζης και Νικόλαος Παξινός, όντες και οι τρεις δυνατοί, έχοντες τα κόμματά τους, όπου το του Μεταλληνού (ήτοι ο Ζερβόπουλος) εχάλασε αρκετό ποσόν χρημάτων, φέρων από την κώμην και χωρικούς, οίτινες την 10η τρέχοντος περιφέροντο την αγοράν, όπου προς το εσπέρας έγινε σύγχυσις, διότι κάποιοι προσέβαλαν τους  Κορακιανίτες ειπόντες τα μύρια κατ’ αυτών και ολίγον έλειψε να πιασθούν εις τας χείρας.
Προς τας 10 ½  άρχισαν αι ψηφοφορίαι και τας 12 και 10 λεπτά, ο κυρ Δελβινιώτης, κατέχων θέσιν Επάρχου, έκλεισε τα θύρας της Εκκλησίας και τότε ώρμησαν δια της βίας και άλλοι δια να ψηφίσουν και επιάσθησαν εις τας χείρας.
Ιδών ο Έπαρχος (ών με το μέρος του Παξινού) ότι θα αποτύχη διότι οι Κορακιανίτες έχουν αρκετόν μέρος, ανέβαλε την ψηφοφορίαν. Δια μιας, οι του κόμματος Παξινού (ήτοι του Ταγιαπιέρα) επήραν τον ιερέα εις την Εκκλησίαν, ενώ πλήθος λαός εφώναζεν «αυτόν τον παπά θέλομεν, όπου είναι πτωχός και οι άλλοι δεν έχουν χρεία», υβρίζοντάς τους…
Η Αστυνομία εσύλλαβε τινάς ταραχοποιούς, καταδικάζουσα έναν κάποιον Λούμπο 29 ημέρες φυλάκισιν, διότι είπε εντός της Εκκλησίας «ημείς δεν πουλιόμαστε με χρήματα»… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.11.13 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 16 από 16
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar