Menu Content/Inhalt
Τ'Αγίου Ισιδώρου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
04.02.13
s_isidoros022013.jpg

Εορτή του Αγίου Ισιδώρου σήμερα και το μικρό ομώνυμο εκκλησάκι στην προς Σωκράκι έξοδο του χωριού, υποδέχτηκε το μικρό εκκλησίασμα. Μετά τη Λειτουργία ακολούθησε αρτοκλασία οργανωμένη από το Επιτροπικό Συμβούλιο, ενώ μοιράστηκαν και σπερνά που είχε φτιάξει η Αγγελική Νικολούζου. Όμως το προσκύνημα των περαστικών, θα κρατήσει έως αργά το βράδυ… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Η πίτα της Φιλαρμονικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
03.02.13

Την πρωτοχρονιάτικη πίτας της έκοψε απόψε (Κυριακή) το βράδυ η Φιλαρμονική Κορακιάνας, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του “Luna dArgendo”. Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις επτά το βράδυ, με ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Σπύρου Σαββανή, ο οποίος ανέφερε ο Σύλλογος οφείλει παρά τις δυσκολίες, να εντείνει τις προσπάθειές του, σε 3 τομείς: στην ανάπτυξη νέων τμημάτων, στην επαφή και πρόσληψη νέων δεδομένων γύρω από τα αντικείμενά του, καθώς και στην έρευνα γύρω από θέματα του λαϊκού μας πολιτισμού.

pitafilarmonikis022013a.jpg

Στη συνέχεια ο αρχιμουσικός Κώστας Ζερβόπουλος, συνεπικουρούμενος από τους δασκάλους των οργάνων, παρουσίασε την προσπάθεια και την πρόοδο νέων κυρίως μαθητών της μπάντας, κατά ομάδες οργάνων, γεγονός που ενθουσίασε το ακροατήριο.

Τρεις εκπρόσωποι των αντίστοιχων τμημάτων του Συλλόγου θα κόψουν την ευλογηθείσα από τον παπα-Κώστα πίτα και τα μέλη του Συμβουλίου θα αναλάβουν το μοίρασμα. Το φλουρί θα πέσει σε έναν από τους νέους μαθητές.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς της Αντιδημάρχου Κέρκυρας Φανής Τσιμπούλη, που θα αναφερθεί στο θετικό ρόλο του Μουσικού Συλλόγου, τονίζοντας ιδιαίτερα τη συμμετοχή παιδιών από την ευρύτερη και του Τάκη Μεταλληνού, Προέδρου της Χορωδίας Κέρκυρας, που θα μιλήσει επίσης εγκωμιαστικά για το Σύλλογο (και το χωριό του), ενώ το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της Χορωδίας Σπαρτύλα και του Αθλητικού Συλλόγου Κάτω Κορακιάνας.Τη σκυτάλη δεν θα αργήσει να λάβει το Χορευτικό του Συλλόγου υπό την καθοδήγηση της Νίκης Κεντάρχου, που με πλήρη ανάπτυξη των τμημάτων του θα χαρίσει στον κόσμο χορούς από τη Μικρά Ασία, τη Μακεδονία και τα Επτάνησα.

Με την ευχή, της αντάμωσης μετά από ένα χρόνο, η εκδήλωση έκλεισε, ενώ έξω, μια ψιχάλα πήρε τη θέση της συνήθους για την περιοχή και την εποχή, υγρασίας…

ΣΗΜ.: ένας αδέσποτος γάτος που "εισέβαλε" στην αίθουσα δημιούργησε μικρή αναστάτωση, ειδικά στο παιδικό ακροατήριο... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.02.13 )
 
Βραδινή καταδίωξη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
01.02.13
klopes01022013.jpg

«Συναγερμός» σήμανε απόψε στο χωριό λίγο πριν τις δέκα η ώρα το βράδυ… Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φωκίων Μάνδυλας, βγαίνοντας από το Κοινοτικό Γραφείο, εντόπισε στο ακριβώς απέναντι στενό, που οδηγεί στου Κατσαμπά, δύο κουκουλοφόρους, σε αναμονή. Αυτοί μόλις τον αντιλήφθηκαν το έβαλαν στα πόδια, πιθανότατα προς την πλευρά του βουνού. Υπήρξε κινητοποίηση κατοίκων, που «χτένισαν» με προβολείς την περιοχή του Άη-Μιχαήλη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν έλειψαν και τουφεκιές στον αέρα, που ανησύχησαν κόσμο στις άλλες γειτονιές του χωριού, που δεν ήξερε τι συμβαίνει.

Αρκετά αργότερα, έφθασε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστρίτσας και στη συνέχεια άλλο ένα περιπολικό από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας…

Η κατάσταση σοβαρεύει, ο κόσμος είναι ανήσυχος και το χωριό ανάστατο από τα συνεχή κρούσματα…

Κάτι πρέπει να κάνουμε!  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 21 από 21
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar