Menu Content/Inhalt
Συνέλευση Φιλαρμονικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
14.02.13
Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση απευθύνει στα μέλη του Συλλόγου η Διοίκηση της Φιλαρμονικής Κορακιάνας για την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα της Φιλαρμονικής. Θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:
1.Εκλογή Προέδρου Γ.Σ., Γραμματέα και ψηφολέκτη
2.Ανάγνωση και επικύρωση πεπραγμένων Δ.Σ.
3.Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού – Ισολογισμού έτους 2012
4. Έγκριση Προϋπολογισμού νέας χρήσης 2013-02-14
5.Διάφορες ανακοινώσεις
gsfilarmon2013.jpg


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 14.02.13 )
 
Εξαιρετικώς επείγον... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
13.02.13

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

karbav04022012b.jpg

Μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε το χωριό μας από τις διαδοχικές παραιτήσεις του «Αρχηγού του Στρατού» και του Πάπα, ο Βασιλεύς, προ του προφανούς κινδύνου της αναρχίας, απεφάσισε να έλθη εις το χωριό μας εσπευσμένα.

Γι’ αυτό καλούνται όλοι οι μασκαράδες του χωριού να προσέλθουν στην αίθουσα του Συνεταιρισμού, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 8:00 μ.μ. για την οργάνωση των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα της παραμονής Του στο χωριό μας.

Καθώς δε ευρισκόμεθα σε καθεστώς γενικής επιστρατεύσεως, καλούνται οι αρχηγοί των τριών όπλων να μεριμνήσουν σχετικά με τις χορηγήσεις αδειών προς τους καρναβαλιστάς.

Εκ του Γραφείου του Υπουργού Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 13.02.13 )
 
Τραγούδι για τους πάσχοντες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
13.02.13

girokomeio022013a.jpg

Μια ωραία πρωτοβουλία της Χορωδίας του χωριού μας έλαβε χώρα σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα. Το συγκρότημα επισκέφθηκε με επικεφαλής το μαέστρο Γιώργο Άνθη, το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων της Ιεράς Μητροπόλεως στην Πλατυτέρα. Για μισή και πλέον ώρα χάρισε όμορφες στιγμές στους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους, με τραγούδια από το ελληνικό και το επτανησιακό ρεπερτόριο. Στο τέλος, οι ηλικιωμένοι τραγούδησαν και (ορισμένοι) χόρεψαν μαζί με τα μέλη της Χορωδίας. Η Διευθύντρια του Ιδρύματος Ελένη Καρύδη εξέφρασε για λογαριασμό της Ι.Μ. τις ευχαριστίες της προς το Μουσικό μας Σύλλογο.

girokomeio022013b.jpg

Υ.Γ.: Μία εκ των ηλικιωμένων γυναικών του Ιδρύματος στο άκουσμα του επωνύμου του Προέδρου του Μουσικού μας Συλλόγου, θυμήθηκε φωναχτά ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1920 είχε στο Σωκράκι δάσκαλο τον κορακιανίτη Κώστα Σαββανή (πατέρα του Νίκου, του Αντώνη και του Στέλιου)…
girokomeio022013c.jpg


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Κλοπών...συνέχεια PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.02.13

Νέο σοβαρό κρούσμα διάρρηξης και κλοπής σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Νεροσυρμή, σε σπίτι στον πυρήνα του οικισμού. Οι διαρρήκτες, γνωρίζοντας (?) προφανώς για την προσωρινή απουσία των νοικοκυραίων, έσπασαν την πίσω πόρτα και μπήκαν στο σπίτι, από το οποίο αφαίρεσαν ορισμένα αντικείμενα αξίας….
Στο μεταξύ και στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός από όσα συζητήθηκαν στο Συνεταιρισμό, εκρπόσωποι του Τοπικού Συμβουλίου και κάτοικοι συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στην πόλη της Κέρκυρας με τον Περιφερειακό Δ/ντή της Ασυνομίας. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.02.13 )
 
Το αποτέλεσμα της απογραφής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Φωκίων Μάνδυλας   
11.02.13
Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων της απογραφής του 2011,  από τη στατιστική υπηρεσία, θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής: παρακολουθώντας , αλλά και συμμετέχοντας στη διαδικασία της απογραφής , θεωρώ πως τα στοιχεία της είναι ( για πρώτη φορά ) αληθινά, καθώς δεν έγιναν διπλογραψίματα  και δεν απογράφηκε ούτε ένας Κορακιανίτης  που δεν κατοικεί μόνιμα στην Κορακιάνα.
Α
ναλυτικά τα αποτελέσματα είναι τα εξής: 
                          
Δημοτική κοινότητα Άνω Κορακιάνας  ( απογραφή 2011 )
 
                           
Οικισμός Άνω Κορακιάνας  :  946
  κάτοικοι
 
                        
    Οικισμός Πουλάδων     :       465  κάτοικοι
                                     Σύνολο  :                1.411  κάτοικοι 

           (Τα αποτελέσματα της προηγούμενης απογραφής του 2001 ήταν : 
  
                   Άνω  Κορακιάνα : 897 κάτοικοι
 
                     
Πουλάδες    :     272  κάτοικοι
 
                     
Σύνολο       :  1.169  κάτοικοι )
Αναλύοντας   τα αποτελέσματα , παρατηρούμε πως ο πληθυσμός του χωριού αυξήθηκε σημαντικά , σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή . Αυτό  μας εξασφαλίζει  την  παραμονή μας ως δημοτική –και όχι τοπική -  κοινότητα  με όλα τα οφέλη που προκύπτουν απ’  αυτό  για το χωριό!
Ακόμη, η ανθρωπογεωγραφία του χωριού  έχει αλλάξει σημαντικά, καθώς στα όρια του παραδοσιακού οικισμού του χωριού υπάρχει σοβαρή  μείωση της πυκνότητας του πληθυσμού, σε αντίθεση με τα πέριξ του χωριού όπου  σημειώνεται αύξηση την τελευταία δεκαετία.
Επιπλέον στους Πουλάδες έχει δημιουργηθεί ένας πυκνός και όλο αυξανόμενος οικισμός αφού μέσα σε δέκα χρόνια ο πληθυσμός τους διπλασιάστηκε!!
Αναφορικά με την υπόλοιπη Κέρκυρα είμαστε στην 11 θέση πληθυσμιακά με προηγούμενη την Δημοτική Κοινότητα Καρουσάδων με 1419 κατοίκους και με επόμενη  την Δημοτική Κοινότητα Αυλιωτών με 1276 κατοίκους. Σχετικά με τις γειτονικές μας κοινότητες τα πράγματα άλλαξαν για άλλες προς το καλύτερο και άλλες προς το χειρότερο, πιο συγκεκριμένα η Τοπική Κοινότητα Σκριπερού παρουσιάζει μεγάλη μείωση με 599 κατοίκους καθώς και το Σωκράκι με 266 κατοίκους.  Η Κάτω Κορακιάνα μένει σχεδόν σταθερή με 2.775 κατοίκους , ενώ μεγάλη μείωση έχει και ο Σπαρτύλας  με 721 κατοίκους. Τέλος εντυπωσιακή αύξηση έχει ο Άγιος Μάρκος που σχεδόν διπλασιάζει τον πληθυσμό του με 937 κατοίκους.
Οι υποχρεώσεις λοιπόν της Κοινότητας αυξήθηκαν :  η διαχείριση από πλευράς υποδομών δυσκόλεψε σ΄ότι αφορά το οδικό  δίκτυο , την ύδρευση , το φωτισμό, την αποκομιδή των απορριμμάτων κ.ά., αφού η έκταση του οικισμού είναι πολύ μεγάλη και από την άλλη πλευρά οι οικονομικοί πόροι – ειδικά αυτή την εποχή – μηδαμινοί έως ανύπαρκτοι! 
Παρατηρείται  ακόμη αλλαγή στη σύνθεση και το χαρακτήρα  του πληθυσμού των κατοίκων, καθώς και στη νοοτροπία. Πιο συγκεκριμένα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του χωριού έχει αστικοποιηθεί και δεν ασχολείται με τη δημόσια ζωή και τα κοινά του χωριού. Σ’ αυτό το θέμα πιστεύω ότι πρέπει να βοηθήσουμε όλοι όσοι μένουμε στο χωριό και στην ευρύτερη περιοχή της Κορακιάνας, γιατί μεγαλύτερη συμμετοχή στα κοινά σημαίνει καλύτερη  και πιο αποτελεσματική διεκδίκηση άρα και βελτίωση της ποιότητας ζωής στο χώρο όπου ζούμε.

       ΦΩΚΙΩΝ ΜΑΝΔΥΛΑΣ
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 11.02.13 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 21
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar