Menu Content/Inhalt
Ανάσταση προς Πάσχα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
05.05.13
anastasi2013b.jpg

Για μία ακόμη χρονιά η Κυριακή του Πάσχα θα ξεκινήσει με την πρωϊνή περιφορά της εικόνας της Αναστάσεως, από τον Άγιο Νικόλα μέχρι τη στροφή του Κουκουκή, όπου θα τελεστεί ολιγόλεπτη δέηση. Η ολιγομελής συνοδεία θα επιστρέψει με την εικόνα στην εκκλησία για τον Όρθρο και τη Λειτουργία. Στο τελείωμα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο θα προσφέρει το καθιερωμένο κέρασμα…

anastasi2013c.jpg

Τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου η Λειτουργία και η «Ανάσταση» θα λάβουν χώρα στον Άη-Γιώργη, σε ένα χώρο που φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο στη συγκεκριμένη τελετή. Με αναμμένα κεριά πολύς κόσμος θα υποδεχθεί την 12η μ.μ. το γεγονός της Αναστάσεως στο προαύλιο της εκκλησίας, με τις ευχές να ανταλλάσσονται υπό το θόρυβο των κροτίδων. Είχε προηγηθεί η περιφορά της Εικόνας μέχρι τον Άγιο, στην Πιάτσα...

Με το «άρατε πύλας» του ιερέως η εικόνα της Αναστάσεως θα εισέλθει εκ νέου στο ναό, υπό τους ήχους της μπάντας.

anastasi2013a.jpg

Στα σπίτια, η παραδοσιακή "μαγειρίτσα" θα σηματοδοτήσει το πέρασμα από τη Σαρακοστή...

anast-siachalos2013.jpg

Όμως και οι απόδημοι Κορακιανίτες εορτάζουν με όλα τα έθιμα..Όπως οι υιοί Σπύρου Σιάχαλου, στην Ανάβυσο Αττικής.

Χριστός Ανέστη!
 Υπάρχουν 3 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 10.05.13 )
 
Προς την Ανάσταση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
04.05.13

Μεγάλο Σάββατο, έντεκα η ώρα το πρωί και η Πρώτη Ανάσταση θα σηματοδοτηθεί από το σήμαμα της καμπάνας, αλλά και από το σπάσιμο μπότηδων στη γειτονιά από την μικρή Αλεξάνδρα.

epitafeios2013c.jpg

Το προηγούμενο βράδυ, της Μεγάλης Παρασκευής, η Λιτανεία του Επιταφίου, θα ξεκινήσει περασμένες δέκα, από τον Άη-Γιώργη, με λιγότερο κόσμο από άλλες χρονιές. Οι πένθιμοι ήχοι της μπάντας, θα εναλλάσσονται με το εγκώμιο «Αι γεναιαί πάσαι» της Χορωδίας, σε όλη τη διαδρομή προς τις Μουργάδες και τη Βενετιά και μαζί με τις μικρές λεπτομέρειες φωτισμού (ο Σταυρός στον αύλειο χώρο του Άη-Γιώργη, τα κρεμασμένα κεράκια στον μαντρότοιχο του Πολυλά κ.ά.) θα προσδώσουν έναν ταιριαστό τόνο στη ζεστή βραδιά. Στο τέλος, το συμβούλιο της ενορίας θα προσφέρει κουμ-κουάτ και λουκούμι στους εναπομείναντες.

epitafeios2013a.jpg

Το απόγευμα, στο κατάμεστο από κόσμο γραφικό μοναστήρι του Άη-Νούφρη, η περιφορά του Επιταφίου θα περιδιαβεί τον εξωτερικό μαντρότοιχο της μονής, προτού καταλήξει εκ νέου στο εσωτερικό του ναού. Λίγο πριν, οι πιστοί της Ακολουθίας, θα διαβούν κάτω από την εικόνα.

epitafeios2013b.jpg

Αλλά και ο Επιτάφιος των Πουλάδων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Κορακιάνας, μόλις έχει τελειώσει.

vouno03052013a.jpg

Υ.Γ.:Συνεχίζοντας την ιστόρηση της ημέρας προς τα πίσω,  ολόκληρο το πρωϊνό θα αναλωθεί στο ανέβασμα στην κορυφογραμμή του Κορακίου πάνω από το χωριό. Ο Γιάννης Ιωνάς, αφιχθείς εκ Σουφλίου, θέλει να προσεγγίσει στην απότομη πλαγιά το «δένδρο του Μιζέ», όπου «σκαρφάλωνε» η νόνα του η Κατερίνα για να μαζέψει λιανόξυλα. Η θέα εκπληκτική… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Μεγάλη Τετάρτη-Μεγάλη Πέμπτη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
02.05.13
efxelaio2013.jpg

«Μεγάλο Ευχέλαιο» χθες το απόγευμα στον Άη-Θανάση, αμέσως μετά την εξομολόγηση και πριν από την «Ακολουθία του Νιπτήρα». Ο παπα-Κώστας θα χρήσει ως είθισται έναν προς έναν τους πιστούς με «αγιασθέν έλαιο», ενώ δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα πάρουν λίγο από το ευλογημένο, για το σπίτι.

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, στην ίδια εκκλησία θα ψάλλονται τα 12 Ευαγγέλια και κάπου στο ενδιάμεσο, ο Εσταυρωμένος λιτανεύεται από τον ιερέα εντός του ναού, με τους ψάλτες να ψάλουν το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...». Ο κόσμος λιγότερος από άλλες χρονιές, αφού λιγότεροι είναι και όσοι έχουν έρθει από την Αθήνα.

Η Μεγάλη Βδομάδα οδεύει προς το τέλος της, με μάλλον ασυνήθιστη για την εποχή ζέστη....αλλά και κουνούπια.
 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 12 από 12
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar