Menu Content/Inhalt
Στην κορυφογραμμή PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
18.11.14
triokatsoulo112014.jpg
Άλλη μία ανάβαση στο Τριοκάτσουλο σήμερα το απόγευμα από νεαρούς της περιοχής, με φόντο τη μεγάλη ελληνική σημαία, που κυματίζει…και με πολλά βαρελότα!


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αντίδραση για το Κέντρο Υγείας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
15.11.14

kentroygeiasm112014.jpg

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση για το μέλλον του Κέντρου Υγείας Αγίου Μάρκου, το οποιο αποδυναμώνεται συνεχώς από στελεχιακό δυναμικό. Ομιλητές ήταν ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ραιδεστινός, ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Σαμοϊλης, που ενώπιον των συγκεντρωθέντων κατοίκων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο προωθούμενο κλείσιμο του Κέντρου και γενικά στην υποβάθμιση των συνθηκών περίθαλψης και συνέστησαν τη συγκρότηση Επιτροπής από τα Τοπικά Συμβούλια και κατοίκους, προκειμένου να οργανωθεί η αντίδραση. Παρόντες ήταν η Δημοτική Σύμβουλος Φανή Τσιμπούλη, ο πολιτευτής Στέφανος Γκίκας, Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων της περιοχής, ιατροί και αρκετοί κάτοικοι από τα γύρω χωριά. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η μπαντίνα στο Σπαρτύλα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
15.11.14

bantina_spartilas112014.jpgΤην περσμένη Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2014 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε άλλη μία εμφάνιση της μπαντίνας της Φιλαρμονική μας στο χωρίο του Σπαρτύλα και στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου κος Λαδοβρέχης Γιώργος τονίζοντας τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με το Δ.Σ. της  φιλαρμονικής καθώς για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα η μπαντίνα εμφανίζεται στο Σπαρτύλα. Στη συνέχεια ο κος Λαδωβρέχης τίμησε ένα ζευγάρι ξένων οι οποίο κατοικούν στο Σπαρτύλα και συνεχώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο χωριό και το σύλλογο.  Εκ μέρους του Δ.Σ. της φιλαρμονικής, την μπαντίνα συνόδεψαν ο κοσμήτορας κος Κένταρχος Επ. η υπεύθυνη της χορωδίας κα Μαρτζούκου Σοφία η οποία και χαιρέτησε την εκδήλωση ευχαριστώντας για την πρόσκληση ,τονίζοντας και αυτή με τη σειρά της τόσο τις πολύ καλές σχέσεις των δύο συμβουλίων όσο και την δεξαμενή μουσικών και ταλέντων που είναι το γειτονικό χωρίο για την Φιλαρμονική μας. Συνόδεψαν επίσης ο ειδικός γραμματέας Κένταρχος Σπύρος και η υπεύθυνη πολιτιστικών κα Μουμούρη Μαρία. Εκ μέρους της Τεχνική ηγεσίας παρών φυσικά ήταν ο Αρχιμουσικός κος Ζερβόπουλος Κώστας ο οποίος διεύθυνε τόσο την μπαντίνα όσο και την παιδική χορωδία του Σπαρτύλα και ο δάσκαλος κρουστών κος Πατρίκιος Γιάννης. 

Η μπαντίνα μας απέσπασε πολύ καλές κρητικές για την απόδοση της και ευχάριστη έκπληξη για όλους το τελευταίο κομμάτι rock στο οποίο οι μικροί μαθητές συμμετείχαν φορώντας γυαλιά ηλίου και έχοντας σηκωμένους τους γιακάδες.      

Πολύ καλές κρητικές επίσης για την παιδική χορωδία Σπαρτύλα με τα παιδιά να παρουσιάζουν στο κοινό ένα συνδυασμό φωνητικής και κινήσεων του σώματος και των χεριών τους. 

Ακολούθησε κέρασμα με εκλεκτούς μεζέδες και ποτά για τα παιδιά και το κοινό. 

Η προχθεσινή εμφάνιση της μπαντίνας ήταν η 5η στη διάρκεια του 2014 γεγονός που πρέπει να μας χαροποιεί όλους. Είναι εμφανή η δουλειά που γίνεται από τους δασκάλους και σιγά σιγά οι μαθητές αποκτούν εμπειρίες (μπαντίνα - picolo μπαντίνα) πριν ενσωματωθούν στην μπάντα.

Τιμή για την Φιλαρμονική μας ήταν η απονομή του 1ου βραβείου στον δάσκαλο κλαρίνων κο Γραμματικό Σπύρο στο πρόσφατο διαγωνισμό σύνθεσης που οργανώθηκε από την «Φιλαρμονική  Μάντζαρος». 

 Κένταρχος Γ. Επαμεινώνδας 

Κοσμήτορας  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.11.14 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συγκέντρωση για το Κέντρο Υγείας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
10.11.14

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κερκυραίων και Φαιάκων Ραιδεστινός Γιώργος και οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Φαιάκων σας προσκαλούν το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 13:00 στο Κέντρο Υγείας, σε δημόσια ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση για την κατάσταση και το μέλλον του Κέντρου Υγείας του Αγίου Μάρκου.

Η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας το οδηγεί σε διαρκή υποβάθμιση με τον κίνδυνο κλεισίματος να μεγαλώνει. Ας αντιδράσουμε ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

                                                                                      ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

Οι κάτοικοι της ΔΕ Φαιάκων

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κέρκυρας

Οι Πρόεδροι και τα συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων των ΔΕ Φαιάκων, Κασσωπαίων και Κερκυραίων, όπως και όλοι οι φορείς της περιοχής. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποκόμματα...εποχής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
10.11.14

Στο ψηφιοποιημένο αρχείο εφημερίδων της Εθνικής Βιβλιοθήκης, εντοπίστηκαν ειδήσεις και πληροφορίες με αναφορά στον Άνω Κορακιάνα του 20ου αιώνα. Ιδού μερικές:

«Ο καιρός εις τας επαρχίας-Ζημίαι εις την Κέρκυραν»: σοβαρές ζημιές σε Κορακιάνα και άλλα χωριά από μεγάλου μεγέθους χαλαζόπτωση που κατέστρεψε σταφύλια και ελαιόκαρπο…(«ΕΜΠΡΟΣ» - 13/9/1905)

«Λεωφορείον έπεσεν εις την θάλασσαν, τραυματισθέντων 12 εκ των επιβατών του « («ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» - 7/12/1962)

«Καλλιτεχνικαί εορταί Φλωρίνης»: συμμετοχή της Φιλαρμονικής Κορακιάνας («ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - 27/8/1961)

«Μνημόσυνο Καποδίστρια» στο Ναύπλιο: κατάθεση στεφάνου από τον αιρετό Πρόεδρο Κοινότητας Κορακιάνας Ιω. Μταλληνό («ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» - 4/10/1974)

«Εμφάνισις Χορωδίας Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης»: στην Κέρκυρα και στην Άνω Κορακιάνα, υπό τη διεύθυνση του Τηλέμαχου Μεταλληνού («ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - 2/4/1979)

_2_11_1979.jpg
_4_10_1974.jpg
 _7_12_1962.jpg  _13_9_1905.jpg
 _27_8_1961.jpg  
   
   
Τελευταία ανανέωση ( 13.11.14 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 18
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar