Menu Content/Inhalt
Ο Πατριάρχης στην Κέρκυρα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.12.14

Την Κέρκυρα επισκέπτεται από χθες ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έγινε δεκτός στο νησί με τιμές αρχηγού κράτους και προσφωνήθηκε από τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, τον Δήμαρχο Κέρκυρας και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

vartholomaios_122014.jpg

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον λαό της Κέρκυρας για την υποδοχή αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως, κενουμένη εσαεί και αποψιλουμένη και περιοριζομένη συνεχώς «εντός των τειχών», «οία κοινή μήτηρ και προστάτις υπέρμαχος» απέβλεψε και αποβλέπει πάντοτε εις το ευρύτερον πανορθόδοξον συμφέρον. Ως προς την περίπτωσίν σας, αδελφοί, παραλείποντες τα πολλά υπό της αψευδούς ιστορίας μαρτυρούμενα, μνημονεύομεν μόνον ότι όταν το Ιόνιον Κράτος ετέλει υπό την Μεγάλην Βρεταννίαν, «προνοία εκκλησιαστική» του Οικουμενικού Πατριαρχείου «εισήχθη εν ταις θεοσώστοις ταύταις Επαρχίαις της Επτανήσου εύρυθμος όσον ενήν εκκλησιαστική κυβέρνησις υπό την περιοδικήν διαδοχικήν εξαρχίαν ενός των τεσσάρων αυτών Μητροπολιτών, χειροτονηθέντων τότε δια Πατριαρχικών εκδόσεων του εν Πατριάρχαις κυρού Ανθίμου».

Η επίσκεψη θα διαρκέσει έως το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 και το πρόγραμμά της είναι «πλούσιο» σε εκδηλώσεις και συναντήσεις.

Υ.Γ.: Σ'υμφωνα με πληροφορίες μας, ο Πατριάρχης προέτρεψε το μικρό Κωνσταντίνο Απέργη, σε συνάντησή τους στον ιερό ναό Μητροπόλεως, μόλις ενηλικιωθεί να αναλάβει... Δήμαρχος ! Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.12.14 )
 
Χριστουγεννιάτικη γιορτή PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
08.12.14
Χριστουγεννιάτικη εορτή ετοιμάζει η Δημοτική Κοινότητα...για το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014.
christmas_celebr2014.jpg

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 08.12.14 )
 
Εορταστικό τριήμερο... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
06.12.14

Το πρώτο εορταστικό τριήμερο του χειμώνα λήγει σήμερα με την εορτή του Αγίου Νικολάου, «πολιούχου» της Μουργάδας. Η Λειτουργία έλαβε χώρα σε έναν κατάμεστο από κόσμο ναό, με τους εορτάζοντες σε περίοπτη θέση. Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα από το Επιτροπικό Συμβούλιο με καφέ και μελομακάρονο και φυσικά η αρτοκλασία. Ίσα που άφησε ο καιρός περιθώριο, πριν ξεκινήσει για μια ακόμη φορά η βροχόπτωση…

snikolas122014a.jpg

Προχθές στην Παναγία, λειτουργήθηκε ο μικρός ναός στην εορτή της Αγίας Βαρβάρας, με σπερνά και κέρασμα από την οικογένεια Φρειδερίκης και Γιάννη Απέργη.

Υ.Γ. Σύμφωνα με το ημερολόγιο του Σπύρου Δ. Κένταρχου, «η εκκλησία του Αγίου Νικολάου κατεδαφίσθη το 1933 όλη πλην του Ιερού Βήματος και ανοικοδομήθη αμέσως το ίδιο έτος, κατόπιν εράνου και προσωπικής εργασίας των αδελφών Επιτρόπων Ιωάννη Σαββανή (Μαρτινούτσι), Σπύρου Μπαλατσινού (Καπώνη), Σωτηρίου Κένταρχου (Μαδέλη) και του ιερομόναχου Κουρίνη» Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Περί χωματερής, ο λόγος... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
03.12.14
gazatica02122014b.jpgΠραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στις 6.00 μ.μ. στο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Κοσμά Πουλάδων, η συζήτηση ενημέρωση των κατοίκων από τη Δημοτική Αρχή, σχετικά με τα θέματα εναπόθεσης των σκουπιδιών, που είχε συγκαλέσει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ρεδαιστινός, με την παρουσία του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου. Ο τελευταίος δήλωσε ενώπιον των συγκεντρωθέντων κατοίκων ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί δημοτική έκταση στην περιοχή, ως νέο κύταρο-επέκταση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Πέραν των κατοίκων, παρόντες στη συζήτηση ήταν ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σταμάτης Απέργης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Κορακιάνας Φωκίων Μάνδυλας.
gazatika03122014a.jpgΤο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών του νησιού απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα, γιατί ο ΧΥΤΑ του Τεμπλονίου φαίνεται να εξαντλεί τα όριά του σε μερικούς μήνες και η οποιαδήποτε λύση, έστω και βραχυπρόθεσμη, απαιτεί χρόνο για την προετοιμασία και την υλοποίησή της. Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 03.12.14 )
 
"Της Ανατολής Πατρίδες" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
01.12.14

xoreftiko30112014c.jpg

Ως πολύ καλή κατά γενική ομολογία, χαρακτηρίστηκε η χθεσινο-βραδινή παράσταση που διοργάνωσε το Χορευτικό τμήμα του Μουσικού μας Συλλόγου στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Με ζωγραφικό φόντο την Αγια-Σοφιά (δια χειρός Δανάης Κοκκίνου) και με τη μουσική επένδυση τραγουδιών της «καθ’ υμάς Ανατολής», ξετυλίχτηκε ένα δύωρο μουσικο-χορετικό πρόγραμμα με χορούς της Καππαδοκίας, του Πόντου, της Προποντίδας και της Ερυθραίας.

xoreftiko30112014b.jpg

Η σκηνοθεσία του εγχειρήματος πέτυχε να δώσει μια συνεχή ροή με ζωντάνια, ατμόσφαιρα συντροφιάς και άρωμα εποχής και στο ωραίο αποτέλεσμα συνέβαλαν εκτός από το Χορευτικό της Κορακιάνας (με όλο του το δυναμικό), οι συμμετοχές του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης, της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και της Χορωδίας Κορακιάνας, υπό την καθοδήγηση της Νίκης Κεντάρχου, του Γιώργου Ιακωβίδη και του Γιώργου Άνθη αντίστοιχα.

xoreftiko30112014d.jpg

 Εκ μέρους του Δήμου Κέρκυρας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Ραιδεστινός Γιώργος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Σταμάτης Απέργης, ενώ την "εισαγωγή" των χορών έκανε η Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Κορακιάνας Δώρα Μεταλληνού.

  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 14 από 14
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar