Menu Content/Inhalt
Έναρξη Τριωδίου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.02.14

maska2014.jpgΔιανύουμε ήδη την πρώτη βδομάδα του Τριωδίου και οι Καρναβαλιστές της Κορακιάνας πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα την καθιερωμένη εναρκτήρια συγκέντρωση στο Συνεταιρισμό. Η προσέλευση ήταν σχετικά μεγάλη και από τη συζήτηση προέκυψαν ορισμένες διαφοροποιήσεις στο φετινό πρόγραμμα καρναβαλικών εκδηλώσεων, που θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα… Υπάρχουν 4 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Νέα Διοίκηση στη Φιλαρμονική PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
09.02.14

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Κυριακή 9/2/2014) το μεσημέρι, η Γενική Συνέλευση της Φιλαρμονικής, με κυρίαρχο θέμα αυτό της εκλογής νέας Διοίκησης, με αρκετή συμμετοχή μελών.Η Συνέλευση ξεκίνησε με την εκλογή 3μελούςΠροεδρείου (Τάκης Σαββανής ως Πρόεδρος, Αντώνης Πρεντουλής ως Γραμματέας και Δημήτης Β. Τσιριγώτης ψηφολέκτης) και τον χαιρετισμό του Προέδρου Σπύρου Σαββανή, που για λογαριασμό της απερχόμενης Διοίκησης ευχαρίστησε όλους τους συνεργούς στην τεράστια προσπάθεια του Συλλόγου, που είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχή ανοδική πορεία και για τα τρία τμήματα της Φιλαρμονικής (μπάντα, χορευτικό και χορωδία) και μάλιστα μέσα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.

filarm_ekloges2014a.jpg

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ο απολογισμός της Διοίκησης, από τους κατά τμήμα υπεύθυνους:

Ο Επαμεινώντας Κένταρχος αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό έργο που συντελείται υπό την ευθύνη του Αρχιμουσικού και των έξη συνολικά διδασκόντων στα διάφορα σύνολα οργάνων, στις συμμετοχές σε εκδηλώσεις, στη διοργάνωση σεμιναρίων, στον εμπλουτισμό του αρχείου της Μουσικής, στα νέα όργανα και στολές που παρελήφθησαν πριν από μερικούς μήνες και τέλος στους νέους μαθητές που  κάθε χρόνο εγγράφονται στη μπάντα.

Η Σοφία Μαρτζούκου, αναφέρθηκε στην πορεία και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε με επιτυχία η Χορωδία του Συλλόγου, στις υπηρείες και εκδηλώσεις στις οποίες έλαβε μέρος, ιδιαίτερα δε στα Φεστιβάλ που διοργανώνονται στην πόλη της Κέρκυρας (Χορωδιών & Εκκλησιαστικής μουσικής), αλλά και στην ανάγκη να ενδυναμωθεί το τμήμα με νέα μέλη.

Η Ηλέκτρα Μπαλατσινού, υπεύθυνη του Χορευτικού τμήματος, παρουσίασε αναλυτικά το έργο και τις συμμετοχές σε διάφορες εκδηλώσεις των τριών τμημάτων (παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων), αναφερόμενη ιδιαίτερα στην επιτυχημένη περυσινή εκδώλωση του τμήματος στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, αλλά και στις μελλοντικές προοπτικές του τμήματος.

Τέλος, η Δώρα Μεταλληνού παρουσίασε τον απολογισμό του Πολιτιστικού τμήματος σχετικά με τις εκδηλώσεις λόγου που πραγματοποιούνται στη διάρκεια του χρόνου υπό την αιγίδα της Φιλαρμονικής, αλλά και στη διοργάνωση από τη Φιλαρμονική άλλων εκδηλώσεων όπως το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής κλπ. Αναφορά έγινε επίσης στην εθελοντική προσφορά μελών του Συλλόγου (Γεράσιμος Μεταλληνός, Κένταρχος Ιωάννης, Ιωνάς Αλέκος, Πέπη Ιωνά κ.ά.)στη συντήρηση του κτιρίου και σε άλλες εργασίες.  

filarm_ekloges2014b.jpgΑκολούθησε ο Οικονομικός Απολογισμός από τον Γιώργο Στ. Μεταλληνό, ο οποίος παρουσίασε έναν πλεονασματικό αποτέλεσμα, μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Όπως δε ανέφερε, τα δύο πιο σημαντικά πράγματα που συντελέστηκαν σε αυτή τη θητεία ήταν πρώτον η ριζική αναδιάρθρωση του προσφερόμενου εκπαιδευτικού έργου, που αποτελεί τον πιο κρίσιμο παράγοντα για το μέλλον και που έχει ήδη ως αποτέλεσμα μια καινούργια μαγιά νέων μουσικών να ετοιμάζεται και δεύτερον η αναδιάρθρωση των οικονομικών του Συλλόγου, που πλέον δεν στηρίζονται σε καμμία δημόσια επιχορήγηση, αλλά αντλούνται από τις παρουσίες των τμημάτων της Φιλαρμονικές σε διάφορες εκδηλώσεις.

Ακολούθως έλαβαν το λόγο μέλη της Συνέλευσης, για να εγκριθεί ομόφωνα ο συνολικός Απολογισμός και ξεκίνησε η διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίου για την εκλογή των νέων διοικητικών οργάνων…. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το 11μελές Δ.Σ. και την 3μελή Εξελεκτική Επιτροπή, είναι το παρακάτω:

Ψήφισαν 95 μέλη και καταμετρήθηκαν 94 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Κένταρχος Επαμεινώντας        81 ψήφοι

Μεταλληνός Γιώργος              80

Μάνδυλας Φωκίων                 79

Σπίγγου Κωνσταντίνα             75

Μεταλληνού Δώρα                 66

Απέργης Σταμάτης                 65

Τσιριγώτη-Μουμούρη             64

Πολυλά Κάτια                         64

Μαρτζούκου Σοφία                 60

Κένταρχος Σπύρος                 52

Σιμωνέτης Κωνσταντίνος       43

Ιωνά Αικατερίνη                   34

Μεταλληνός Χαράλαμπος      31

Θύμης Βασίλειος                   31


και για την Εξελεκτική Επιτροπή...

Ζερβόπουλος Ανδρέας           71

Σαββανή Αλεξάνδρα              56

Σαββανής Σπύρος                 47

 

filarm_ekloges2014c.jpgΥ.Γ.1. Η διαδικασία της Συνέλευσης και της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε μετά το μεσημέρι και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μελών του Συλλόγου...

2. Το βράδυ, σε εκδήλωση της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας, βραβεύτηκε μεταξύ άλλων και η Φιλαρμονική Κορακιάνας, για τη συνδρομή της στο έργο της Εταιρείας. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 09.02.14 )
 
Η κρυμμένη ομορφιά... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Δώρα Μεταλληνού   
07.02.14
menexedes-thumb-large.jpg

Είναι η ομορφιά πολλές φορές κρυμμένη στα πιο απίθανα μέρη. Σε γωνιές απρόσμενες, σε σχισμές των βράχων, σε ανήλιους τόπους! Μα πρέπει να 'χεις τα μάτια χαμηλά, εκεί που κανείς δεν το περιμένει ξεπροβάλλει η πινελιά που κάνει τις γκρίζες μέρες μας να παίρνουν χρώμα και άρωμα!
Μια τέτοια πινελιά είναι τα μικροσκοπικά λουλουδάκια που τα λέμε ''γιούλια'' στο χωριό! Σε άλλα μέρη τα λένε βιολέτες ή μενεξέδες. ''Ιον το εύωσμον'' εξ ου και γιούλι. Ο μενεξές είναι τούρκικη λέξη κατά Μπαμπινιώτη, μα το γιούλι  ελληνικότατη. Το ταπεινό μα ευωδιαστό άνθος κυριαρχεί αυτή την εποχή στην Κερκυραϊκή χλωρίδα! Μα αν δεν σκύψεις να το ψάξεις είναι αθέατο. Στα μικρά βρίσκεται η ομορφιά μα που χρόνος να την ψάξουμε! Μας σκότωσε η πραγματικότητα και η πάλη για τον ''επιούσιο''! Σκούρο μωβ με πιτσιλιές μαύρου στο εσωτερικό του, κι εκείνα τα καρδιόσχημα φύλλα του! Πάντα τέτοια εποχή χώναμε το χέρι στα περνάρια, στις σχισμάδες από τις πέτρες, στις ''αγκουφαλιές''. Κι όταν το ματσάκι ήταν έτοιμο του βάζαμε ανάμεσα και πράσινες καρδούλες και το δέναμε με μαύρη συνήθως κλωστή. Κι ύστερα μέσα σε ένα ρακογιάλι! Που να βρεθεί βαζάκι τόσο δα...Κάποτε είχε περάσει ο Αντρέας Παπανδρέου από του Τσολού και περιμένοντάς τον μάζεψα ένα τέτοιο ματσάκι και του το έδωσα!!! [Η ηλικία της αθωότητας...]
Οι κυρίες της εποχής το έβαζαν στη μπουτονιέρα του ταγιέρ τους! Μα και οι ''χωριάτες '' στη Λαϊκή πουλούσαν τσου Κορφιάτες τα ευωδιαστά λουλουδάκια! Θαρρώ πως σήμερα δεν βλέπω γιούλια πια στο ρακογιάλι! Μα ούτε και στους αγρούς! Ποιος ασχολείται πια; Εξοβελίσαμε το χρώμα και το άρωμα από τη ζωή μας, πέσαμε με τα μούτρα σε άλλες αξίες και δε χωράει η ουσία ''του μικρού του ...μέγα'' ,Δεν την έχουμε ανάγκη νομίζουμε! Μήπως γι αυτό τα όνειρα είναι πια ασπρόμαυρα;

ΔΩΡΑ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ Υπάρχουν 3 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 11.02.14 )
 
Συνέλευση Φιλαρμονικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
05.02.14

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής, έχοντας υπόψη :

1.Το άρθρο 7 του Καταστατικού της Φιλαρμονικής και

2.Τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου,

Κ Α Λ Ε Ι

Τα ΤΑΚΤΙΚΑ μέλη του Σωματείου σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 30.01.2014 και ώρα 11:00 το πρωί, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής στην  << ΑΡΚΟΥΔΕΝΑ>>  Άνω Κορακιάνας Δήμου  Κέρκυρας.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση επαναλαμβάνεται στον ίδιο τόπο και ώρα 11:00 το πρωί την ΚΥΡΙΑΚΗ 09.02.2014, με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης και βρίσκεται σε απαρτία ανεξάρτητα των παρόντων μελών.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Εκλογή Προέδρου Γ.Σ., Γραμματέα και ψηφολέκτη.

Ανάγνωση και επικύρωση πεπραγμένων Δ/κου Συμβουλίου.

Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού – Ισολογισμού έτους 2013.

Έγκριση Προϋπολογισμού νέας χρήσης (2014).

Εκλογή νέου 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και αντικαταστατών.

Διάφορες ανακοινώσεις.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

                                                          Σπ. Π. Σαββανής

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.02.14 )
 
Εναλλακτικές θεραπείες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Νίκος Στ. Σαββανής   
01.02.14

velonismos.jpgΟ χωριανός μας Νίκος Στ. Σαββανής, που ασχολείται εδώ και μία δεκαετία περίπου, με τις εναλλακτικές θεραπείες, μας έστειλε την παρακάτω ενημερωτική επιστολή.

 «Η Ιατρική «Onnuri» περιλαμβάνει «Sujok βελονισμό», «Onnuri θεραπεία» αυτιού (που γίνετε στο εξωτερικό μέρος του αυτιού), θεραπεία του σώματος μέσω εγκεφάλου μέσα από το σύστημα αντιστοιχίας πάνω στα χέρια και στα πόδια, «Six-Ki Therapy» σε επίπεδο μεσημβρινών κ.α.

Με την «Onnuri» Ιατρική, επιτυγχάνονται θεραπείες σε ολιστικό επίπεδο με ευεργετικά αποτελέσματα για όλο τον οργανισμό.

Η διαδικασία του μικρό-βελονισμού είναι αρκετά ισχυρή για να δώσει θετικά αποτελέσματα σε κάθε μορφή ασθένειας και συμπτωμάτων από την πρώτη συνεδρία.
Αυτό το σύστημα δεν είναι τεχνητό. Ο άνθρωπος το έχει ανακαλύψει αλλά προέρχεται από τη φύση. Γι’ αυτό, το σύστημα είναι ισχυρό και ασφαλές.
Είναι αποτελεσματική μέθοδος όχι μόνο για κοινές ασθένειες, αλλά πολλές φορές και σε ασθένειες που είναι δύσκολο να θεραπεύσει ακόμη και η πιο σύγχρονη ιατρική.

Συχνά το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι άμεσο και αποδεικνύετε από την πρώτη συνεδρία, στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Με τη βοήθεια αυτής της θεραπείας κάθε όργανο, κάθε μέρος του σώματος μπορεί να εξισορροπηθεί.

Ο τρόπος εφαρμογής είναι με μικρο-βελόνες που εισχωρούν 1-2 χιλιοστά για να ρυθμίσουν το ενεργειακό σύστημα του οργανισμού.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χαλαρώνουν και μπορεί ακόμη και να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας»...

Facebook: Βελονισμός Νίκος Σαββανής – Sujok

https://www.facebook.com/velonismossavanis?fref=ts

Τηλ.6948589357


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 02.02.14 )
 
Περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 15 από 15
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar