Menu Content/Inhalt
"Ευτυχισμένος Πρίγκιπας" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
08.02.16

Μετά τη Φιλαρμονική και την Εκκλησία, ήρθε η ώρα της Κοινότητας για την κοπή της πίτας του νέου χρόνου. Την Κυριακή το βράδυ, στην αίθουσα του Μουσικού Συλλόγου οι ιθύνοντες του Τοπικού Συμβουλίου οργάνωσαν μια ωραία εκδήλωση διανθισμένη από την αφήγηση - (ανα)παράσταση του «Ευτυχισμένου Πρίγκιπα», γνωστού παραμυθιού με αφήγηση της φιλολόγου Δώρας Μεταλληνού και συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού Σχολείου.

pita_koin022016a.jpg

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και της Διοίκησης της Φιλαρμονικής, ο παπα-Κώστας Φαϊτάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέκος Μιχαλάς, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ρεδαιστινός και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Απέργης. Το «τυχερό φλουρί» της πίτας έλαχε στη μικρή Ηλέκτρα Σαμοϊλη – Μαρτζούκου.

pita_koinot022016b.jpg

Λίγο αργότερα, στην Αρκούδενα, η Διοίκηση του ΠΑΟΚ λειτούργησε υπαίθρια ψησταριά προς ενίσχυση του Αθλητικού Συλλόγου.

pita_koin022016c.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Εκδήλωση Χορευτικού PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
07.02.16

Το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Κορακιάνας <<Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ> ενημερώνει ότι την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, το Χορευτικό της Τμήμα θα πραγματοποιήσει παράσταση με τίτλο:

<<Κάτω στον Αη Γιώργη στο κρύο το νερό>>

(αφιέρωμα στο ακριτικό τραγούδι του Γιαννάκη).

Στην παράσταση θα συμμετάσχει και ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Βελονάδων.

Έναντι εισόδου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τον οργανισμό <<Το Χαμόγελο του Παιδιού>>.

Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος                            Η Επιμελήτρια χορευτικού     Η Γεν. Γραμματέας

 Μεταλληνός   Γιώργος                  Σπίγγου Κων/να               Φακιολά Αικατερίνη

afisachoreft022016a.jpg

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 07.02.16 )
 
Συζήτηση για το Καρναβάλι PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
04.02.16

ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

maskarnavali.jpg«Από το Μέγα Παλάτιον του Καρναβάλου ανακοινώνεται ότι λόγω των κρισίμων  στιγμών που διέρχεται η χώρα αποφασίστηκε η προσφυγή σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Καλείται να αποφασίσει ο κυρίαρχος ΛΑΟΣ εάν επιθυμεί να έρθει ο Βασιλεύς Καρνάβαλος ή όχι.

Το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ θα λάβει χώρα κατεπειγόντως την Κυριακή 7 του Φλεβάρη, 11:30 το πρωί στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Παρατίθεται δείγμα ψηφοδελτίου...»

 ΣΗΜ.: Όπως καλά καταλάβατε, πρόκειται για την καθιερωμένη «πρώτη» συνάντηση των κορακιανιτών καρναβαλιστών, προκειμένου να συζητηθεί το πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 04.02.16 )
 
Βρε τι έπαθε !!!! PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
04.02.16

Προχθές,   Σάββατο,   λαχτάρησε   όλη   η   παρέα   στο   άκουσμα   του περιστατικού, διότι επρόκειτο για νέο άνθρωπο.

Ο   διαχειριστής   αυτής   της   ιστοσελίδας, ο   Θανάσης, είχε   μια απρόοπτη περιπέτεια:  βρέθηκε εγκλωβισμένος στο πατάρι μιας αποθήκης κάπου στο Σαρόκο. Για το ανέβασμα, όπως είπε, ελλείψει σκάλας, χρησιμοποίησε ένα τραπέζι και μια καρέκλα, αλλά στο κατέβασμα δεν τα κατάφερε.

Κινητοποιήθηκε   έτσι η   σύζυγός   του, κα Κάτια, αναζητώντας   σκάλα   στα   γύρω μαγαζιά, αλλά μάταια. Σε κοντινό μαγαζί με αντίστοιχα είδη μόλις προ 10λέπτου είχε πουληθεί   η   τελευταία   σκάλα…και   η   προσφυγή   στις   Αρχές   (Αστυνομία- Πυροσβεστική)   ήταν   η   τελευταία   λύση… Ετσι   λοιπόν   όχημα   της  Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκε και με όλους τους κανόνες (φάρος, σειρήνα κλπ) απεγκλωβίστηκε ο Θανάσης   μετά   λίγη   ώρα,   υπό   τις   επευφημίες  συγκεντρωθέντων   και γειτόνων που είχαν βγει στα μπαλκόνια τους εξ αιτίας της σχετικής φασαρίας…

Απορρίας άξιο βέβαια είναι: 1) Τι γύρευε ο Θανάσης στο πατάρι αποθήκης στο Σαρόκο;΄2) Πώς ειδοποιήθηκε και βρέθηκε εκεί η σύζυγός του; 3) Γιατί η σύζυγός του δεν ακολούθησε την υπόδειξη που της έγινε αρμοδίως, να τον αφήσει δηλαδή εκεί πάνω, για να ησυχάσει απ΄αυτόν;

Πάντως το αίσιο τέλος σφραγίστηκε από την αλληλοαναγνώριση του επικεφαλής πυροσβέστη και της κας Κάτιας, οι οποίοι απεδείχθησαν παλιοί συμμαθητές, αλλά και γιατί ο ίδιος πυροσβέστης ήταν αυτός που κλήθηκε προ καιρού στο πατρικό της και αντιμετώπισε ένα θερίο (ένα δεντρόβαλο), που τότε είχε εισβάλει στο σπίτι…

Ευτυχώς που όπου νάναι έρχεται και ο Καρνάβαλος !!!!

   Ενας φίλος Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 04.02.16 )
 
Πανδαισία PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
04.02.16

isidoros022016a.jpg

Πανδαισία αποχρώσεων του γκρίζου από την υγρασία που σκαρφάλωνε πρωί-πρωί στου Κόρεντι, διαπερνώντας το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου που εόρταζε. Ο κόσμος είχε δημιουργήσεις το αδιαχώρητο και το ιερό του ναού ίσα που χωρούσε τους δύο ιερείς και τον καλόγερο. Έξω, κάτω από το πεύκο, το τραπέζι που είχε ετοιμάσει το συμβούλιο της κοινοτικής αυτής εκκλησίας, περιελάμβανε όλα τα «ως είθισται»: καφέ, κονιάκ, κουλούρια, χειροποίητα γλυκίσματα και μαζί με τον άρτο, ο προσκυνητής εφοδιάζονταν με τα σπερνά της οικογένειας Αγγελικής και Γιάννη Σπίγγου. Το ανεμόβροχο που ξέσπασε θα δημιουργήσει το αδιαχώρητο στο μικρό κελί, που ίσα που έφτανε να χωρέσει τους ιερείς, τους ψαλτάδες και τους επιτρόπους...

Πέρα, μακριά στον ορίζοντα, μικρές ηλιαχτίδες διαπερνούν τα γκριζαρισμένα σύννεφα και το φως αντανακλάται στο τοπίο με τις λοφοσειρές και τη θάλασσα...

Υ.Γ. 1. Η Σοφία Ζερβοπούλου θα συναντηθεί μετά από 40 χρόνια στο ίδιο μέρος με την φίλη της και θα αποθανατήσουν το γεγονός με μια φωτογραφία...επανάληψη της παλιάς.

2.Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ανάβαση μέχρι το Ζυγό, παραμονή της εορτής της Αγίας Αγάθης, με πρόσφορο ένα μπουκάλι λάδι για το καντήλι της εκκλησίας και την από κοντά παρακολούθηση της ετοιμασίας των σπερνών της αυριανής εορτής...50 κιλά σιτάρι για 1.500 μερίδες!!!

agagathi022016a.jpg

  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 04.02.16 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 17 από 17
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar