Menu Content/Inhalt
Τα κουμαρα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Δώρα Μεταλληνού   
09.12.17

Της εποχής γλυκός καρπός, και του βλέμματος αναπαμός!

Ποιος τολμά να πει πως η εποχή φθίνει; Μια πανδαισία χρωμάτων, μια ανάσα κρύα αλλά ευωδιαστή ο Χειμώνας.

koumaro2017.jpg

Ταπεινές οι κουμαριές, ορθώνουν λίγο το ανάστημα τους μέσα στο λόγγο και περιμένουν καρτερικά αυτό τον καιρό να δείξουν το κάλλος τους. Πάντα θυμάμαι από παιδί τούτα τα καλούδια. Με έπαιρνε ο πατέρας μου πολλές φορές μαζί του στο κυνήγι, συνήθως στου ''Χιόνη'' και περνούσαμε μέσα από βάτα, μυρσίνες, σχίνα και κουμαριές. Ήταν το θέαμα ανεπανάληπτο. Φορτωμένες οι κουμαριές ξαπόσταιναν στον ήλιο και δελέαζαν με την ομορφιά του ταπεινού τους. Ακόμη κι εκείνες οι ταξιανθίες που κρέμονταν στις άκρες την εποχή της ανθοφορίας ήταν ένα όνειρο! Περίεργο είδος. Δυο λογιών χρώματα, κόκκινο και κίτρινο αντάμα. Στυφό το μεν, γλυκό το δε. Χυμώδες φρούτο το ώριμο, μεστή γεύση και ελαφρά αρωματική. Το άγουρο δεν τρωγότανε!

Έχουμε ακόμα την τύχη να μη στερούμαστε  το θέαμα και τη γεύση τους. Ακόμη και στο βάζο διακοσμητικά είναι...

ΔΩΡΑ ΣΠ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Της Αγίας Βαρβάρας τα σπερνά PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
04.12.17

Της Αγίας Βαρβάρας ανήμερα και το εορταστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις Μουργάδες, όπου τελέστηκε η Λειτουργία στην εκκλησία της Παναγίας. Με τη συνεισφορά όπως κάθε χρόνο της οικογένειας Απέργη (φέτος ήταν η σειρά του Δημήτρη Απέργη) στα σπερνά.

Όμως, σπερνά έκαναν και τα υπόλοιπα παρακλάδια της οικογένειας Απέργη, σε μικρότερες βέβαια ποσότητες για περιορισμένη κατανάλωση.

Το βράδυ, την σκυτάλη (για την ακρίβεια το μεγάλο καζάνι) της παρασκευής σπερνών έλαβε η Αγγελική (Κική) Νικολούζου ενόψει της εορτής του Αγίου Νικολάου που ακολουθεί.

Υ.Γ. Η καλύτερη όμως είδηση βρίσκεται στο υστερόγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο Σπύρος Ιω. Κένταρχος που το τελευταίο διάστημα επιδίδεται με ζηλευτή επιτυχία στα σπιτικά αρτοποιήματα (με συνεργάτες στο ψήσιμο το Βασίλη Μάνδυλα και τον βαφτισιμιό του στην κατ’ οίκον διανομή), έφτιαξε για μια ακόμη φορά και μοίρασε σε φίλους, καταπληκτικά γεμιστά πιτόψωμα, την ώρα που στην Κοινότητα οι γυναίκες-γονείς των μαθητών συσκέπτονταν υπό τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο για τη διοργάνωση της χριστουγεννιάτικης εορτής. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.12.17 )
 
Ειδήσεις PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
01.12.17

1.Η Φιλαρμονική Κορακιάνας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Ταμβάκου «Σπυρίδων-Φιλίσκος Σαμάρας-Συμβολή στα 100 χρόνια από την εκδημία του», που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 6.00 το απόγευμα στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας.Ομιλητές θα είναι ο συγγραφέας, ο επικ. Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Κώστας Καρδάμης και ο Δρ. Μουσικολογίας και Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής μας Κώστας Ζερβόπουλος. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχει σύνολο της Φιλαρμονικής μας.

zervopoulosvivlioparousiasi122017.jpg

2.Χθές, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 μία ακόμη νέα χωριανή μας επιστήμονας, έδωσε τον όρκο του αποφοίτου του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Ιωνά που ορκίστηκε ως πτυχιούχος του Τμήματος Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας. Ευχόμαστε καλή συνέχεια!

orkomosiaalex2017.jpg

3.Αλλά και σε μαθητικούς αγώνες ζατρικίου (σκάκι) η Κορακιάνα σημείωσε επιτυχίες: τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Αγγελική Απέργη, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις κερδίζοντας βραβεύσεις. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 12 από 12
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar