Menu Content/Inhalt
Τ' αμπέλι του Μαρτιού PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
15.03.17

ambeli.jpg«Χαρά στ’ αμπέλι του Μαρτιού

τσαπί και κλαδευτήρι»

Έλεγε ο κυρ-Γιώργης Κοντοστάνος-Κουλούμπρης (πατέρας του κυρ-Τέλη και του κυρ-Κώστα) στις γυναίκες που έκαναν τα κουλούμια στ’ αμπέλια του και αυτές τον άκουγαν με απορία, μαθημένες στο «Γενάρη μήνα κλάδευε...»

Όμως η μαρτιάτικη φροντίδα του αμπελιού έγινε παράδοση για πολλούς παλιούς και νεώτερους αμπελουργούς (ένας από αυτούς και ο Βασίλης Σαββανής), μέσω των οποίων φθάνει ως τις μέρες μας.

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.03.17 )
 
Χαιρετισμοί Β' PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
12.03.17

Δεύτερη εβδομάδα των Χαιρετισμών στην Παναγία στην κορυφή της Μουργάδας, χθες Παρασκευή. Η μικρή εκκλησία γέμισε με κόσμο, κυρίως της γειτονιάς και η κατανυκτική Λειτουργία «κύλησε» με τις ποιητικές υμνωδίες προς την Θεοτόκο Παναγία από τους δύο ιερείς του χωριού, συνεπικουρούμενων  από «πολυπληθές» ψαλτήρι, το οποίο εμπλουτίστηκε περιστασιακά από τους ενορίτες Στέλιο Μαρτζούκο, Κώστα Μπαλατσινό και Εύα Απέργη. Στην απόδοση του «Άσπιλε» ο Φωκίων Μάνδυλας και ο Γιώργος Μαρτζούκος.

xairetismoib032017b.jpg

ΣΗΜ. Μεσοβδόμαδα πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα σύναξη εκπροσώπων των δύο εκκλησιών του χωριού μας: της Εκκλησίας των πιστών και της Εκκλησίας του δήμου, υπό την προεδρεία του παπα-Κώστα και του Προέδρου της Κοινότητας, με αντικείμενο την οργάνωση των τελετών του Πάσχά στο χωριό. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Νέα Διοίκηση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
09.03.17

Στις 5 Φεβρουαρίου του 2017, πραγματοποιήθηκε η κοπή της  πίτας του Φιλοπρόοδου Συλλόγου των εν Αθήναις Άνω Κορακιανιτών. Ταυτόχρονα, έγιναν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους:

ΚΑΛΟΥΔΗ  ΝΙΚΟ- Πρόεδρο

ΘΥΜΗ  ΓΙΑΝΝΗ- Αντιπρόεδρο

ΚΟΥΡΚΟΥΛΟ  ΚΩΣΤΑ- Ταμία

ΙΩΝΑ ΕΛΕΝΗ- Γεν. Γραμματέα

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΠΗ- Ειδ. Γραμματέα

ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ- ΜΠΑΣΕΑ ΛΟΥΪΖΑ- Μέλος

ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΜΑΡΗ- Μέλος

ΣΑΒΒΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ- Αναπλ. Μέλος

ΣΑΒΒΑΝΗ ΟΛΓΑ- Αναπλ. Μέλος


Για τεχνικούς λόγους οι φωτογραφίες από την εκδήλωση θα ακολουθήσουν σε μερικές μέρες....

Καλή Σαρακοστή. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Ευχαριστήριο πένθους PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κατερίνα Φακιολά   
09.03.17

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ  ΝΙΚΟΥ ΦΑΚΙΟΛΑ

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμπαραστάθηκαν  στο βαρύ μας πένθος για την απώλεια του  αγαπημένου μας Νίκου, που απεβίωσε την 9η Φεβρουαρίου 2017, όλους  όσοι παρευρέθηκαν στην κηδεία του, όλους  όσοι κατέθεσαν στεφάνια ή έκαναν δωρεές  ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο έδειξαν την εκτίμηση και τον σεβασμό στην μνήμη του . Οι άπειρες δημοσιεύσεις με αναφορά στη ζωή και στο έργο του έδειξαν την αξία και την απήχηση που είχαν  στην κοινωνία, αλλά και στον επιστημονικό χώρο που υπηρέτησε, όλα αυτά που στη διάρκεια της ζωής του προσέφερε και για τα οποία δεν σταμάτησε να αγωνίζεται .

Επίσης ευχαριστούμε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μας στο Γολγοθά και στις δύσκολες ώρες που περάσαμε κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του.

Εκ μέρους των συγγενών του

Η αδελφή του Κατερίνα Φακιολά. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Πρώτη βδομάδα της Σαρακοστής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
05.03.17

Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα και στην πόλη της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας, καθώς και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Δημοσιάνας, με τη συμμετοχή πέντε Φιλαρμονικών («Καποδίστριας», Άνω Κορακιάνας, Γαστουρίου, «Μάντζαρος» και «Παλαιά»).

sarakosti032017e.jpg

Έτσι «έκλεισε» η πρώτη βδομάδα της Σαρακοστής, με την Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών.

sarakosti032007c.jpg

Στο χωριό μας η Ακολουθία εψάλη στον Άη-Γιώργη, ενώ είχαν προηγηθεί τα απόδειπνα στον Άη-Νικολόπουλο, στην Παναγία, στον Άγιο και στο Σταυρωμένο, χοροστατούντων των δύο ιερέων παπα-Κώστα και παπα-Θεόδωρου, ενώ στο ψαλτήρι εναλάσσονταν οι Γιώργος Κένταρχος, Σταύρος Σαββανής, Κώστας Απέργης, Σπύρος Τσιριγώτης,Νίκος Σαββανής, Γιώργος Μαρτζούκος, Αριστείδης Πουλημάς και Φωκίων Μάνδυλας.

sarakosti032017b.jpgsarakosti032017a.jpg

sarakosti032017d.jpg

Υ.Γ.Κατά την Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Άη-Γιώργη, στα πέριξ του ναού οι μικρές Αγγελική και Μαριέτα δεν έπαψαν καθόλη της διάρκεια της Λειτουργίας να δοκιμάζουν τις αντοχές των στασιδίων, αλλά και των πιστών. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.03.17 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 15 από 15
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar