Menu Content/Inhalt
28η Οκτωβρίου...2007 PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.10.07

28oktxorio.jpg«28η Οκτωβρίου... Σε κάθε σπίτι του χωριού ανεμίζει σήμερα και μια σημαία. Μικροί και μεγάλοι είναι όλο χαρά. Οι καμπάνες χτυπούν. Γιορτάζει η πατρίδα μας. Στην εκκλησία του χωριού είναι μαζεμένος όλος ο κόσμος. Ψάλλουν τη δοξολογία. Εκεί είναι και το σχολείο με τη σημαία του...Ύστερα όλοι πήραν στεφάνια από δάφνες και μυρτιές και πήγαν στην πλατεία και στεφάνωσαν το μνημείο των πεσόντων...».

Αυτά μεταξύ άλλων περιγράφονται σε ένα παλιό αναγνωστικό της Β' Δημοτικού για τη σημερινή ημέρα. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 02.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Από το Birmingham.... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.10.07
Από δύο καινούργιους κατοίκους του χωριού μας, τον Simon και την Linda, που διαμένουν για μεγάλο μέρος του ετήσιου κύκλου στο κέντρο του χωριού μας (περιοχή Γραμματινής), λάβαμε το παρακάτω μήνυμα και το δημοσιεύουμε, ευχόμενοι καλή επιστροφή και καλό Χειμώνα...

"Βρισκόμαστε αυτήν την περίοδο στο Birmingham στην Αγγλία. Θα θέλαμε πολύ να είμασταν στην Άνω Κορακιάνα τριγυρίζοντας στην οδό Δημοκρατίας (κεντρικός δρόμος του χωριού), αλλά προς το παρόν έχουμε τουλάχιστον την υπέροχη φωτογραφία της ιστοσελίδας σας.

http://democracystreet.blogspot.com/
Με τις καλύτερες ευχές μας
Simon & Linda Baddeley"


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 09.11.07 )
 
Σχολικός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Τάκης Σαββανής, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου   
27.10.07
Είς  πείσμα  των  καιρών....και  ίσως  κάποιων  "ανεγκέλαφων",  εορτάστηκε  σήμερα  η εθνική  εορτή  της 28ης  Οκτωμβρίου  εις  το Δημοτικό  Σχολείο  του  χωριού  μας,   έστω  και  με  τα  λιγοστά  παιδιά,  Δημοτικού  και  Νηπιαγωγείου. Προηγήθηκε  μικρή , ωραία  και  σεμνή τελετή  εις  το  Σχολείο   και  στη  συνέχεια  παρατεταγμένα  όλα  τα  παιδιά  καί  οι  δασκάλες  πήγαν  είς  τό μνημείο  τών  πεσόντων,  όπου  έψάλει  τρισάγιο  καί κατατέθησαν  στεφάνια.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.11.07 )
 
Το Καστέλο Μπιμπέλι πωλείται... πριν αγοραστεί ; PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
23.10.07
bimbeli2.jpgΣτην ιστοσελίδα  μιας εταιρίας που ασχολείται με αγοροπωλησίες, κατασκευή ακινήτων και παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (μεσιτικό γραφείο κλπ), υπάρχει μία καρτέλα που ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο για την πώληση του Καστέλο Μπιμπέλι (οικισμός Κάτω Κορακιάνας).


 Υπάρχουν 2 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 03.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκδήλωση για επαγγελματικό προσανατολισμό νέων PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.10.07
eppros1.jpgΤην Κυριακή 21η Οκτωβρίου 2007 και ώρα 5.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιάκων, ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:"Οι εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές των νέων".

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Σχολικό Κέντρο Κάτω Κορακιάνας και τα επιμέρους θέματα ανέπτυξαν οι κ.κ. Σπύρος Λινοσπόρης Αντιδήμαρχος-Εκπαιδευτικός (μίλησε για τις κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις στο Δήμο Φαιάκων τις τελευταίες δεκαετίες), Δημήτρης Προβατάς Οικονομολόγος (αναφέρθηκε στην οικονομία της Κέρκυρας με επίκεντρο τον αγροτικό τομέα και τα αντίστοιχα επαγγέλματα), Νίκος Φακιολάς Κοινωνιολόγος (ανέλυσε τη σημασία της συμβουλευτικής υποστήριξης και του έγκαιρου επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων, όπως προκύπτουν από τα πορίσματα κοινωνικών ερευνών) και Ελεάννα Καλούδη συνεργάτης Ιονίου Πανεπιστημίου (παρουσίασε ένα ενδιαφέρον τεστ που καταγράφει τις επαγγελματικές κλίσεις του νέου).


Μετά από τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους γονείς και νέους της περιοχής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την "προσφορά" από μέρους των εισηγητών (Φακιολάς-Καλούδη) της δυνατότητας δωρεάν συμπλήρωσης του τεστ, από τους νέους που συμμετείχαν στην εκδήλωση.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 03.11.07 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 17
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar