Menu Content/Inhalt
Γεώτρηση στις Μουργάδες ; PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.04.08
meletikanta.jpgΣύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί το θέμα της διενέργειας γεώτρησης στην περιοχή των Μουργάδων (τοποθεσία Κατσίκη), περίπου 150 μ. πριν από τα πρώτα σπίτια του χωριού, στην πλαγιά του βουνού. Σε περίπτωση που βρεθεί νερό, προφανώς θα υδροδοτηθεί με αυτό η περιοχή αυτή του χωριού και οι προς τα κάτω επεκτάσεις της, που κατά τους θερινούς μήνες συνήθως αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υδροδότησή τους.

Για όσο αξίζει, δημοσιεύουμε παρακάτω απόσπασμα από την έκθεση του Γεωλόγου Κ. Κάντα, συνταχθείσα το 1989, όταν η τότε Κοινότητα Άνω Κορακιάνας αναζητούσε εναγωνίως εναλλακτικές (πλην Μελισσουδίου) πηγές για την υδροδότησή της. Στις υποδείξεις της έκθεσης αυτής, η οποία προέκυψε από επιτόπια έρευνα από πλευράς του συντάξαντα γεωλόγου, όλης της περιοχής των διοικητικών ορίων της τέως Κοινότητας, στηρίχθηκε η διενέργεια γεώτρησης στο παλιό λατομείο των Αγίων Πάντων, από την οποία υδροδοτείται έκτοτε το χωριό μας.

Η έκθεση λοιπόν αυτή καταλήγει στις εξής προτάσεις:


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 23.05.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Λιτανεία του Πάσχα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.04.08
                      litany08_2.jpg
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, μία ημέρα μετά την Κυριακή του Πάσχα, η καθιερωμένη μεγάλη Λιτανεία στο χωριό μας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Κορακιάνας, της Δημοτικής Χορωδίας και ενός τμήματος Προσκόπων.

Από πλευράς  Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φαιάκων Μιχ. Κάρρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στ. Σαββανής, ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Τουρισμού Σπ. Λινοσπόρης και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, ενώ από πλευράς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης παραβρέθηκε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Π. Μεταλληνός.

litany08_7.jpg      litany08_1.jpg         litany08_5.jpg
 litany08_6.jpg  litany08_3.jpg  litany08_8.jpg
                                            

Η Λιτανεία ξεκίνησε στις 11.30 περίπου από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου και διασχίζοντας τη Νεροσυρμή, ανέβηκε στη Βενετιά. Από εκεί, ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο του χωριού έφθασε έως τις Μουργάδες και στη συνέχεια κατηφορίζοντας κατέληξε στον Άγιο Αθανάσιο.

Ορισμένα μικρο-προβλήματα δημιούργησαν οι συνεχείς καιρικές εναλλαγές και η βροχή που έπεσε σε σημαντικό μέρος της διαδρομής.

Στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου τους συμμετέχοντες περίμενε κέρασμα με καφέ, αναψυκτικό και γλυκά.
                         litany08_4.jpg 


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 23.05.08 )
 
Ημι...οβελίας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Σταμάτης Απέργης   
27.04.08

obelias2.jpgΑναστάσεως ημέρα και στους κήπους και τα καντούνια του χωριού είδαμε από το πρωί αρκετούς αμνούς να στριφογυρίζουν πάνω από τη θράκα, όπως το έθιμο καλεί. Πολλών όμως την προσοχή, κέντρισε ένα ιδιαίτερο σούβλισμα σε μίαν αυλή στου Χαχάνου. Ο συγχωριανός μας και μάστορας του οβελία Μιχάλης Πουλημάς, μας εντυπωσίασε με την τεχνική του, καθώς με έκπληξη όσοι περνούσαμε από την αυλή του, βλέπαμε μισό αρνί να γυρίζει αργά πάνω από τα κάρβουνα! Τον ρωτήσαμε για αυτή την πρωτότυπη τεχνική και αυτός μας απάντησε πως πρόκειται για έναν τρόπο ψησίματος του οβελία από ένα νησί του Νοτίου Αιγαίου, κατά τον οποίο αφενός μεν το κρέας ψήνεται καλύτερα και αποβάλλει περισσότερα λίπη, αφετέρου δε περισσεύει και μισό αρνί για του χρόνου. Εντυπωσιασμένοι από τον οικονομικό προγραμματισμό και την οικολογική ευαισθησία του συγχωριανού  μας, του ζητήσαμε να μας δώσει κι άλλες έξυπνες συνταγές. Μας υποσχέθηκε πολλές για το Καλοκαίρι, όπως 3/17 κοτόπουλου στη γάστρα... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 23.05.08 )
 
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.04.08
                           kalopasxa.jpg

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 23.05.08 )
 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.04.08

xarikleia2008.jpgΜεγάλο Σάββατο...

Το πρωί στην πόλη για την πρωινή λιτανεία και την περιφορά του Επιταφίου και αμέσως μετά η πρώτη Ανάσταση. Τα στενά σοκάκια πλημμυρίζουν από τις ψαλμωδίες και τα χαρμόσυνα εμβατήρια. Από τους ήχους των Φιλαρμονικών της πόλης, που παίζουν ασταμάτητα το "Calde Lacrime", τον "Aμλέτο" κλπ. Ακολουθεί το σπάσιμο από τους μπότηδες που συμβολίζει την γενική ανακαίνιση.

Το βράδυ στο χωριό, η Αναστάσιμη Ακολουθία κατευθύνεται λίγο πριν από τα μεσάνυχτα από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου  στην πλατεία, για το «Χριστός Ανέστη» και την ανταλλαγή ευχών ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους  και τους απανταχού Κορακιανίτες που συρρέουν τις ημέρες του Πάσχα στο χωριό, αλλά και άλλους επισκέπτες. Ανάμεσα σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς, υπό το φως των κεριών, τους χαρμόσυνους ήχους της μπάντας και το θόρυβο των κροτίδων.

Οι πρώτες ώρες της καινούργιας ημέρας θα μας βρουν στο οικογενειακό τραπέζι για το καθιερωμένο τσιλίχουρδο, την παραλλαγή της παραδοσιακής πασχαλινής μαγειρίτσας.

Το πρωινό (Κυριακή του Πάσχα), πριν από τη Λειτουργία και πριν το χωριό καλά-καλά ξυπνήσει, θα πραγματοποιηθεί με μικρή συνοδεία η περιφορά της εικόνας της Αναστάσεως, από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου έως τη στροφή του Κουκουκή. Εκεί μια μικρή δέηση με το βλέμμα στραμμένο στο πρώτο φως του ήλιου και επιστροφή στην εκκλησία...  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 23.05.08 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 23
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar