Menu Content/Inhalt
"Το Φιόρο του Λεβάντε" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.06.08
Μια κατά κοινή ομολογία ευχάριστη, δροσερή, νεανική νότα στις  ζεστές και υγρές νύχτες του Ιουνίου, ήταν η χθεσινο-βραδινή παράσταση του ερασιτεχνικού θιάσου του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας στην πλατεία του χωριού μας. Η γνωστή ηθογραφική κωμωδία του Γρηγόριου Ξενόπουλου,  «Το Φιόρο του Λεβάντε», σημείωσε για μια ακόμη φορά  εξαιρετική επιτυχία, στηριζόμενη στο πηγαίο ταλέντο και το ψυχικό απόθεμα των μικρών πρωταγωνιστών - μαθητών του Γυμνασίου, που ανακαλύπτουν στο θεατρικό δρώμενο την όαση που ακόμη και η δική τους καθημερινότητα αδυνατεί να τους προσφέρει.
     fiorolevante1.jpg
Σε αυτά τα σημεία εστίασαν εξάλλου και οι προλογίσαντες την παράσταση: ο Σπύρος Σαββανής (Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου του χωριού) που είχε και την ιδέα της πρόσκλησης και η Δώρα Μεταλληνού που αποτελεί μαζί με τους συνεργάτες της την κινητήρια δύναμη της θεατρικής αυτής ομάδας.
Η παράσταση διέθετε επίσης, δική της «ζωντανή» μουσική κομπανία, ένα εξίσου καλό σύνολο  από μικρούς χορωδούς και μουσικούς ( δύο μαντολίνα, κιθάρα και ακορντεόν), που μας θύμισε μερικές παλιές, γνωστές μελωδίες. Το λιτό, αλλά περίτεχνο σκηνικό της θεατρικής ομάδας  συμπληρώθηκε από μερικά παλιά έπιπλα που για τις ανάγκες τις παράστασης παραχωρήθηκαν από σπίτια του χωριού, ενώ ένας μικρός μπουφές στήθηκε για τα παιδιά του Γυμνασίου, από χωριανές μας νοικοκυρές.
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όταν τα φώτα της παράστασης είχαν πλέον σβήσει, τα στενά του χωριού από τη μια άκρη έως την άλλη αντηχούσαν από τα τραγούδια των παιδιών του 4ου , που εμφανώς ευχαριστημένα αποχωρούσαν, για να φτάσουν στο σημείο που τους περίμενε το λεωφορείο, στον κάτω δρόμο...

ΣΗΜ.: πλην της Δώρας Μεταλληνού, στους συντελεστές της παράστασης περιλαμβάνονται και δύο Κορακιανιτόπουλα (από την πλευρά των μητέρων τους), ο Ανδρέας Αδάμ και η Ζωή Τζώρα.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.07.08 )
 
Μικρές ειδήσεις PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.06.08

1.Ελπίζουμε, να προμηνύει κάποια θετική εξέλιξη όσον αφορά τις τελματωμένες εργασίες στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, η ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο ενός ακόμη Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών, παρότι η εικόνα του έργου αυτή τη στιγμή κάθε άλλο παρά ταιριάζει με το κατά  90%  υλοποιηθέν αντικείμενο που αναφέρει η απόφαση. Εκτός και εάν σε αυτό το ποσοστό περιλαμβάνεται και ο αυτοφυής χλοοτάπητας που με την πάροδο του χρόνου αναπτύσσεται και συχνά αποτελεί αντικείμενο βοσκής...
2.Η κλοπή της εβδομάδας: τελευταίο κρούσμα, η κλοπή ποσότητας αποθηκευμένου μελιού από σπίτι στον κάμπο του Κολόκα, που δεν κατοικείται...
3.Μπορεί η περιοχή των Νησάτικων να έχει ξεμείνει από κατοίκους, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα ζώα. Κουτάβια και μάλιστα ράτσας από την τελευταία γέννα, προσφέρονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, όπως μας ενημέρωσαν με e-mail... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.07.08 )
 
Η πρώτη πυρκαγιά... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.06.08
Δεν προλάβαμε καλά-καλά να δημοσιεύσουμε την πρώτη έκληση για εγρήγορση και ανάληψη πρωτοβουλιών από τις Τοπικές Αρχές και η πρώτη πυρκαγιά στην περιοχή μας σημειώθηκε προχθές στο Σωκράκι, όπου έκαψε χορτολιβαδική έκταση κοντά στον οικισμό. Αιτία της πυρκαγιάς θεωρείται η κοπή καλωδίου της ΔΕΗ που βρέθηκε να κείται στο έδαφος. Η επιτυχής αντιμετώπιση της φωτιάς οφείλεται στην έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση, ειδικά των κοντινών Δήμων Αγίου Γεωργίου, Παλαιοκαστριτών, Εσπερίων και Κασσωπαίων και φυσικά της Πυροσβεστικής, που συμμετείχε με επίγειες δυνάμεις και τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου πεζετέλ. Να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική εδώ και κάμποσες ημέρες έκανε συστάσεις για καθαρισμούς κτημάτων εντός και πέριξ των οικισμών.
Ο δικός μας Δήμος προσέφερε …τον Αντιδήμαρχό του, ο οποίος την επομένη εξέδωσε  ανακοίνωσή με την οποία καλούσε για εθελοντική συμμετοχή των κατοίκων προκειμένου να προληφθούν παρόμοια κρούσματα,
Θεωρούμε, ότι τόσο ο Δήμος μας, όσο και το Τοπικό Συμβούλιο, πέραν από την ανακοίνωση (την οποία ελάχιστοι θα είδαν) θα πρέπει να α
ναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με βάση τα όσα προβλέπονται για τέτειες περιπτώσεις... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.07.08 )
 
Λάμπατα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.06.08

Απόγευμα της Δευτέρας, παραμονή του Λαμπατάρη και το σήμαμα στην Παναγιά για τον Εσπερινό του Άη Γιάννη, συνέπεσε με την ολοκλήρωση της ετοιμασίας της μικρής γιορτής που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στο τρίστρατο του Κουκουκή. Τα χρειαζούμενα άχυρα είχαν ήδη μεταφερθεί και ο υπαίθριος φούρνος είχε ήδη υποδεχτεί τα ταψιά με τα ψητά, λίγο πιο πέρα.
labata08.jpgpanagialab08.jpgΜία ώρα αργότερα, το τέλος του Εσπερινού θα σημάνει τη μεταφορά του επίκεντρου της γιορτής στον κεντρικό δρόμο, όπου ήταν ήδη τοποθετημένοι οι τρεις σοροί με τα άχυρα και ενώ στην περιοχή είχαν αρχίσει να συρρέουν παιδιά και μεγαλύτεροι, κάθε ηλικίας. Το τριπλό σύμφωνα με το έθιμο, πήδημα πάνω από τις φλόγες κράτησε μέχρι που να καεί και το τελευταίο άχυρο, παρά τους πυκνούς καπνούς που δημιούργησε η υγρασία του σανού. Στη συνέχεια, οι παραβρεθέντες μεταφέρθηκαν δίπλα, στον κήπο της οικογένειας Ιωνά, όπου κάτω από τη δροσιά της περγουλιάς, απόλαυσαν τους ψητούς και φουρνιστούς νοστιμότατους μεζέδες που επιμελήθηκε ο Παύλος...Η συγκέντρωση διαλύθηκε μετά τα μεσάνυχτα...
                                      traplab08.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.07.08 )
 
Ημέρα της ριγανάτας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
22.06.08

matella.jpgΚυριακή, παραμονές του Άη Γιαννιού του Λαμπατάρη (προ-παραμονή για την ακρίβεια) και το χάραμα μας βρίσκει στην κορυφή του λόφου απέναντι από το χωριό, στο Βούνο. Οι πρώτες ηλιαχτίδες από τα αλβανικά βουνά διαπερνούν οριζόντια τον ελαιώνα, παραλλάζοντας το γκριζωπό χρώμα των γέρικων δένδρων. Με μπροστάρισα την ακαταπόνητη κυρά -  Σταματέλλα, η μικρή ομάδα τραβάει την ανηφόρα, αναζητώντας μέσα στην πυκνή βλάστηση την «πρώτη» (δηλαδή την πρώιμα ανθισμένη) ρίγανη. Παλιό έθιμο το μάζεμα αυτό, συνδέεται με τη γιορτή του Λαμπατάρη και με την εξίσου παλιά, νόστιμη και χρηστική συνταγή της νεροβρέχας ή ριγανάτας, από όπου προκύπτει και η «Ημέρα της Ριγανάτας».
rigani2.jpgΠαρά τη βλάστηση, ο εντοπισμός δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος και σε αυτό βοηθάει η ευωδιά από τα μικροσκοπικά λευκά άνθη του φυτού, που φυτρώνει κατά συστάδες, σχεδόν παντού. Η παρέα σχετικά γρήγορα και αφού το κάθε μέλος της έχει αποκομίσει από ένα φουντωτό μάτσο φρέσκιας ρίγανης, παίρνει το δρόμο της επιστροφής, προτού η ζέστη του Ιουνίου γίνει ανυπόφορη... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.07.08 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 18
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar