Menu Content/Inhalt
Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.08.08
Θερμά συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους Κορακιανίτες που πέτυχαν φέτος την είσοδό τους σε Πανεπιστήμια ή Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, αλλά και γενικότερα σε όσα παιδιά προσπάθησαν. Για όλους και όλες ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους. Με την επιφύλαξη να συμπληρώσουμε τον κατάλογο με ονόματα που τυχόν μας έχουν διαφύγει, πρόκειται για τους:
Κρητικού Μαρία, στο τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΑΤΕΙ Πάτρας
Μάνδυλα Σπυριδούλα
,  στο τμήμα Τεχνολογιών Αντιρύπανσης του ΑΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας
Μεταλληνός Κωσταντίνος, στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θράκης
Σαββανή Νάντια
, στο τμήμα Τεχνολογιών Αντιρύπανσης  του ΑΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας
Σπίγγου-Πολυλά Μελίνα, στο τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και
Τσιριγώτης Νικόλαος
, στο τμήμα Λογιστικής του ΑΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας.
Επίσης, θα πρέπει να συγχαρούμε για δεύτερη φορά τον
Ιωνά Ιωάννη που μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ευελπίδων, πέτυχε φέτος και στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δίνοντας με τον τρόπο αυτό συνέχεια στις σπουδές του.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 03.10.08 )
 
Κατατέθηκε η Μελέτη για το κτίριο της Μουσικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.08.08

meleti_mous.jpgΠαρουσιάστηκε χθες, Σάββατο 23 Αυγούστου 2008, στη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσικού Συλλόγου του χωριού, η Μελέτη και ο πλήρης φάκελος για την αποκατάσταση του παλιού κτιρίου της Φιλαρμονικής στην  Βενετιά.

Η πρωτοβουλία για την επισκευή του ιστορικού αυτού κτιρίου ξεκίνησε ως γνωστόν τους τελευταίους μήνες του 2007, η δε εκπόνηση της Μελέτης και η ετοιμασία του απαραίτητου για τη χρηματοδότηση του έργου φακέλου, αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα στην προσπάθεια διάσωσης του κτιρίου και την επαναλειτουργία του. Σύμφωνα με τη μελέτη, το κτίριο προβλέπεται να αποκατασταθεί από στατικής πλευράς και στη συνέχεια να εξοπλιστεί κατάλληλα ώστε να λειτουργήσει ως «Κέντρο Τέχνης, τοπικής Ιστορίας & Πολιτισμού».

Το έργο της ετοιμασίας του φακέλου έφερε σε πέρας πολυμελής ομάδα Κορακιανιτών και μη, που επί αρκετούς μήνες εργάστηκε αφιλοκερδώς για το σκοπό αυτό. Πρόκειται για τους: Μπαλατσινό Κ. Γεράσιμο και Μπαλατσινό Κ. Χριστόδουλο, Μεταλληνό Κ. Γιάννη, Μαρτζούκο Ν. Γιώργο, Τσιριγώτη Αθ. Δημοσθένη, Ασπιώτη Κώστα, Μεταλληνό Γ. Σπύρο, Προβατά Γ. Στάθη, Κουρσάρη Αγγελική και Ναυσικά Σκορδίλη. Χρήσιμο υλικό απετέλεσαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια που είχε ετοιμάσει παλαιότερα ο Θύμης Χρ. Γιάννης, ενώ πολύτιμη ήταν η συμβολή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (καθηγητές Εφεσίου Ειρήνη, Τσούρας Βασίλης, Τσακανίκα Ελευθερία). Το συντονισμό των ενεργειών είχαν  εξαρχής αναλάβει οι Ιωνάς Ιω. Κώστας, Σαββανής Π. Σπύρος (σημερινός Πρόεδρος του Συλλόγου) και Σπίγγος Σπ.Θανάσης σε συνεννόηση με  την προηγούμενη και τωρινή  Διοίκηση του Συλλόγου (αμεσότερη ήταν η συμμετοχή των μελών της Διοίκησης Μαρτζούκου Σοφίας, Τάκη Σαββανή, Σιμονέτη Κώστα και Κένταρχου Επαμεινώνδα).

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε τα άτομα που συντόνισαν το έργο και μέσω αυτών όλους όσους εργάστηκαν και πρότεινε την διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης για το παλαιό κτίριο, σε εύθετο χρόνο...

Ευχόμαστε, το πρώτο αυτό βήμα να βρει σύντομα τη συνέχειά του που είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης και η εκτέλεση των εργασιών... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 03.10.08 )
 
Καταγωγή από τη Βενετιά PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.08.08
Σήμερα φιλοξενούμε ένα μήνυμα από έναν χωριανό μας που παρότι δεν έχει υλικούς δεσμούς με το χωριό (σπίτι κλπ), από τα λεγόμενά του δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος για την καταγωγή του (από την πλευρά της μητέρας του) από τη Βενετιά...και την Κέρκυρα γενικότερα...
"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρήκα και έγινα μέλος στην Ιστοσελίδα του χωριού!
Μένω μόνιμα στην Αθηνά. Ο πάππους μου Γιάννης Θύμης ήταν από την Κορακιάνα και συγκεκριμένα από τη Βενετιά και είμαι γιος της κόρης του της Μαρίας. Αδελφός του ήταν ο Χριστόδουλος Θύμης που έμενε στου Τζαύρου και ξάδελφος του Σπύρου Θύμη του στρατιωτικού. Επίσης ξάδελφος και κουμπάρος της Χρυσάνθης Χονδρογιάννη που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας. Δυστυχώς το πατρικό μας σπίτι στη Βενετιά κοντεύει να πέσει (διπλά στου Σπύρου του Θύμη), αν και δεν ανήκει πλέον σε μας, γιατί πουλήθηκε το '72 αν δεν κάνω λάθος στο Θύμη που έχει χασάπικο στη πόλη. Έρχομαι τακτικά στη Κέρκυρα αν και δεν έχουμε κάτι δικό μας, αλλά βλέπεις με τραβάει η Κέρκυρα την οποία Λατρεύω
!"
Βαγγέλης Χρηστιάς


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 03.10.08 )
 
Εκδήλωση για τα 50 χρόνια PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
18.08.08

   ekdil_aug2008a.jpg
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Κορακιάνας «Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ». Πλήθος κόσμου, προσήλθε στην πλατεία του χωριού για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που περιελάμβανε συμμετοχή και των 3 τμημάτων του Μουσικού Συλλόγου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Σαββανής κηρύσσοντας την έναρξη αναφέρθηκε στη σημαντική διαχρονική παρουσία του Συλλόγου έως σήμερα, στις «ανατάσεις και τις καμπές», όπως χαρακτηριστικά είπε και στο σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισαν σε αυτή τη μακρά πορεία διοικήσεις, δάσκαλοι, μα πάνω από όλους οι μαθητές και όλοι όσοι στάθηκαν με την υποστήριξή τους στο πλευρό του Συλλόγου. Όλους αυτούς, τους ευχαρίστησε από μέρους της Διοίκησης και ζήτησε να συνεχίσουν να συμπαρίστανται στο Σύλλογο και στο μέλλον. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο του Συλλόγου τότε και σήμερα, τονίζοντας την συνεισφορά του στην  ανάπτυξη των κοινωνικών σχέσεων και κάλεσε στο βήμα τον κερκυραίο μουσικο-διδάσκαλο του Εθνικού Ωδείου  Κώστα Σαμοϊλη, θέτοντας το ερώτημα εάν και κατά πόσον έχει εξαντληθεί ο εκπαιδευτικός ρόλος του Συλλόγου σήμερα, με τις αλλαγές που έχουν μεσολαβήσει... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 03.10.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το πανηγύρι των Πουλάδων... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
17.08.08
poulades2008_b.jpgΟ μήνας Αύγουστος ήταν από ανέκαθεν ο μήνας των πανηγυριών...ιδιαίτερα αυτών που πραγματοποιούνται στην ύπαιθρο, κάτω από τις ελιές και τα κυπαρίσσια. Συνδυασμένα πάντα με μια τοπική θρησκευτική εορτή, αρχίζουν μετά την Σαρακοστή και κορυφώνονται στο μεσο-καλόκαιρο. Αποτελούν δε ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός, αφού συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον από πολύ κόσμο. Βέβαια, η πάροδος του χρόνου έχει αφήσει και στον θεσμό αυτό τα σημάδια της, όμως βασικά στοιχεία παραμένουν αναλλοίωτα...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 03.10.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 18
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar