Menu Content/Inhalt
Με τον Θεόφιλο Κένταρχο... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.09.08
kentarxos_th.jpgΗ συνάντηση με τον Θεόφιλο Κένταρχο είχε κανονιστεί από καιρό, αλλά μόλις πριν από λίγες μέρες έμελε να πραγματοποιηθεί. Δάσκαλός μου (μας) στο 2θέσιο Δημοτικό Σχολείο της Άνω Κορακιάνας με τους 70 και πλέον μαθητές τη δεκαετία του 1960, καταξιωμένος ζωγράφος σήμερα, με φήμη που ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της γενέτειράς του. Τότε, στα διαλείμματα κρυφοκοίταζα κάθε φορά που σχεδίαζε κάποιο θέμα στην μεγάλη αίθουσα του πάνω ορόφου, τις προάλλες τον βρήκα στον χώρο της καλλιτεχνικής του ενασχόλησης, όπου τηρεί το προσωπικό του αρχείο.
Δημιουργικά ανήσυχος, καθώς ετοιμαζόταν για ακόμη ένα ταξίδι, για μία έκθεση στη Βενετία μέσα στους επόμενους μήνες, παραμέρισε προσωρινά τις έννοιες του,  αφήνοντας το χρόνο να κυλά αβίαστα και ξετυλίγοντας την αφήγησή του 60 χρόνια πίσω, από το καλλιτεχνικό του «ξεκίνημα». Μάρτυρες αυτής της πορείας δεκάδες πίνακες από την προσωπική του συλλογή σε λάδια και ακουαρέλες,  αφίσες, άλμπουμ, βιβλία, αποκόμματα εφημερίδων, υλικό για δημοσίευση. Ξεχωρίσαμε έργα του για το αφιέρωμα που θα φιλοξενήσει προσεχώς η ιστοσελίδα μας, κυρίως θέματα από την Κορακιάνα (ευρύτερη περιοχή) και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις επόμενες μέρες...Φεύγοντας, ηχούσε στ' αφτιά μου η πικρία του για  το φυλλορρόημα του χωριού από ανθρώπινο δυναμικό, που "σε κάνει να νοιώθεις σαν ξένος στον τόπο σου"...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.11.08 )
 
Γκάρντιαν: Αυτονομιστικό κίνημα στην Κέρκυρα ! PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.09.08

«Αποσχιστικό κίνημα δημιουργείται στην Κέρκυρα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν !
Κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πολλοί κάτοικοι του νησιού νιώθουν τόσο απογοητευμένοι από το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος παραμελεί την Κέρκυρα και ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι «απόμακροι και διεφθαρμένοι», ώστε σύστησαν κόμμα με σκοπό να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Δέσμευση του κόμματος των Κερκυραίων είναι η άσκηση πίεσης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε η Κέρκυρα να αυτονομηθεί.
Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις επιχειρηματιών του νησιού που υποστηρίζουν την αυτονομία της Κέρκυρας, οι οποίοι δε διστάζουν να χαρακτηρίζουν την ένωση με την Ελλάδα ως την «πιο μαύρη μέρα στην ιστορία του νησιού».
Η Έλενα Σμιθ του Γκάρντιαν αναφέρει ότι οι υποδομές του νησιού όπως το οδικό δίκτυο και μέρη όπως το Μον Ρεπό και η πόλη της Κέρκυρας έχουν παραμεληθεί επί χρόνια...».
Τι να πει κανείς όταν αυτά γράφονται από μια εννοείται σοβαρή εφημερίδα... Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.11.08 )
 
Συνέδριο για τη βιώσιμη ανάπτυξη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.09.08

bio_synedrio.jpgΈνα ενδιαφέρον διεθνές συνέδριο πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στο αμφιθέατρο της Ιονίου Ακαδημίας στην πόλη της Κέρκυρας με θέμα «το Περιβαλλοντικό μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού - Τοπική Επιτροπή Κέρκυρας.
Η επίσημη έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 7.30 μ.μ. και οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το μεσημέρι.
Από τη θεματολογία του συνεδρίου ξεχωρίζουμε τις εισηγήσεις:
- «Αρχιτεκτονική και αειφορία»
-«Πολιτισμικές και  πολιτικές διαστάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης»
-«Towards sustainable communities: some  examples from England» (Προς τη δημιουργία Βιώσιμων Κοινοτήτων: παραδείγματα από την Αγγλία)
-«Η εξέλιξη της έννοιας της  αειφόρου  ανάπτυξης και η αξιοποίησή της σε τοπικό επίπεδο» κλπ Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.11.08 )
 
Νέος Σύλλογος... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.09.08
Σην πρώτη Γενική τους Συνέλευση καλεί τα 22 ιδρυτικά του μέλη ο νεοσύστατος Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Κέντρο για Βιώσιμες Κοινότητες», που έχει έδρα το χωριό μας. Το Καταστατικό του εγκρίθηκε πρόσφατα από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας και μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία δημοσιοποίησης και εγγραφής του στο κατάλογο των Νομικών Προσώπων.
Σκοπός του Συλλόγου είναι «η συμβολή στη δημιουργία συνθηκών βιωσιμότητας σε τοπικές κοινωνίες-κοινότητες με χαρακτηριστικά μειονεκτικότητας, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της σταδιακής αποδυνάμωσης και παρακμής», σκοπός που επιδιώκεται μέσω της ανάληψης κατάλληλων πρωτοβουλιών, συνεργασιών και γενικά ης αξιοποίησης του τοπικού δυναμικού.
Όργανα του Συλλόγου είναι η Γενική του Συνέλευση, το 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο και η 3μελής Εξελεγκτική Επιτροπή.
Καλή επιτυχία και ...νεώτερα προσεχώς...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.11.08 )
 
Διάφορες ειδήσεις... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.09.08

1.Οι εργασίες του αποχετευτικού της Μουργάδας συνεχίζονται κανονικά, στον επάνω κεντρικό δρόμο. Για το λόγο αυτό η ανηφόρα του Τσιμπάνη έχει μετατραπεί σε κεντρική αρτηρία, αφού τις τελευταίες μέρες μέσω αυτής πραγματοποιείται μεγάλο μέρος της κίνησης για την είσοδο και έξοδο από όλο το επάνω μέρος του χωριού. Βέβαια εκείνοι που έχουν βρει το μπελά τους είναι οι τουρίστες που κατεβαίνουν από το Σωκράκι και αναγκάζονται να οδηγήσουν στα ανηφορικά στενά της Μουργάδας, για να φύγουν από την πλευρά των Λαμπράδων. Καθημερινά εκτυλίσσονται σκηνές απείρου κάλλους...
2.Ξεκίνησαν οι εγγραφές νέων μαθητών για το Μουσικό Σύλλογο και το Ωδείο, ενόψει του νέου εκπαιδευτικού έτους.
3.Σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Φαιάκων την περασμένη Πέμπτη στο ξενοδοχείο Χανδρή στη Δασιά, με θέμα «Διαδικτυακή πύλη Δήμου Φαιάκων» έγινε  παρουσίαση και ενημέρωση για τις υπηρεσίες που προσφέρονται από τη νέο-δημιουργηθείσα  πύλη του Δήμου στο διαδίκτυο. Η διεύθυνσή της είναι:
 www.feakes.gov.gr/...
4.Η Αρχαιολογική Υπηρεσία, άνοιξε τους 2 τάφους που βρέθηκαν στη ρίζα ενός πέτρινου περιτοιχίσματος στην Παναγιά και συνέλεξε τα ευρήματα (οστά), μέσω των οποίων θα επιχειρηθεί η χρονολόγηση του παλιού αυτού νεκροταφείου....
5.Παρακαλούνται οι Μεταλληνοί της Νεροσυρμής να  γυρίσουν τους δείκτες των ρολογιών τους ένα 24ωρο πίσω, προκειμένου να είναι συνεπείς στις κοινωνικές τους υποχρεώσεις... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.11.08 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 18
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar