Menu Content/Inhalt
Καλή Χρονιά 2009... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.12.08
Χρόνια Πολλά σε όλους και Καλή Χρονιά!!!
      kora2009.jpg
Ευχές από όλους μας στους Κορακιανίτες της Διασποράς...

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.02.09 )
 
Ετεροχρονισμός και Ατσιτέντε...Όλα Καλά! PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κώστας Απέργης   
31.12.08
Επιτέλους το Άστρο της Βηθλεέμ έλαμψε και στην Κορακιάνα, συγκεκριμένα στο βουνό του Κόρεντη. Λίγο καθυστερημένα βέβαια, ίσως να έφτασε εδώ αποδιωγμένο από τα.... βεγγαλικά που φωτίζουν αυτές τις μέρες την πολύπαθη γη της Παλαιστίνης, από ανθρώπους που δεν θυμούνται...., γι΄ αυτό και το χρώμα του προσομοιάζει αυτό του αίματος, αντί του χρυσού της χαράς και της ευτυχίας. Κατά τα άλλα όλοι μας απόψε θα γιορτάσουμε την αλλαγή του χρόνου με ευχές για ειρήνη και ευτυχία και κατόπιν θα πέσουμε να κοιμηθούμε ήσυχοι και νηφάλιοι, απενοχοποιημένοι, αφού «τί μπορούμε να κάνουμε εμείς....;».
 
 s_vasilis08b.jpg   s_vasilis08a.jpg   s_vasilis08c.jpg

Απόψε, πιστός στο ραντεβού του, έφτασε και ο Άη Βασίλης φέρνοντας δώρα στα παιδάκια του χωριού. ΄Όμως ο καημένος, έφτασε μπαταρισμένος.... Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για το ταξίδι και κάνοντας ασκήσεις αναρρίχησης, ώστε να είναι σε φόρμα, όταν θα μπαίνει από τα φουγάρα, έπαθε λουμπάγκο και αναγκάστηκε να επιστρατέψει τους βοηθούς του για να τον βοηθούν στο κουβάλημα των δώρων. Τα παιδιά πάντως το καταφχαριστήθηκαν, έστω και αν στην αρχή κάποια τον πήραν από φόβο.
Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία και καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο!!!

ΣΗΜ.:η κεντρική φωτο, από την επίσκεψη του Άη-Βασίλη στον Πρόεδρο του Συλλόγου Ανω-Κορακιανιτών Αθηνών,στην Κορακιάνα... Υπάρχουν 3 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.02.09 )
 
Ολοκληρώθηκε το Λεύκωμα της Φιλαρμονικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.12.08
outlet2.jpgΠαραδόθηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής το σχέδιο του Λευκώματος που, ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, συντάχθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση του Μουσικού μας Συλλόγου.
Πρόκειται για μια σύντομη πλην όμως περιεκτική αναδρομή στα χρόνια λειτουργίας του Μουσικού Συλλόγου, βασισμένη στα αρχεία του και διανθισμένη με αρχειακό υλικό, αφηγήσεις των πρωταγωνιστών, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τον Τύπο της εποχής και πολλές φωτογραφίες, που «δίνει στον αναγνώστη, χωρίς και να εξαντλεί σε βάθος, το ιστορικό γίγνεσθαι της προσπάθειας».
Η εργασία, που διήρκεσε αρκετούς μήνες, πραγματοποιήθηκε από ολιγομελή επιτροπή υπό τον συντονισμό του Κώστα Απέργη. Τα υπόλοιπα μέλη της συντακτικής επιτροπής ήταν οι Ανδρέας Ζερβόπουλος και Επαμεινώνδας Κένταρχος  (μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου), Κώστας Ζερβόπουλος, Δώρα Μεταλληνού και Θανάσης Σπίγγος. Τις μεταφράσεις του παραρτήματος ανέλαβε η Λίνα Ρούσσου.
Ευχόμαστε το κείμενο αυτό να φτάσει το συντομότερο δυνατόν στο τυπογραφείο και στη συνέχεια στα χέρια των Κορακιανιτών και γενικά όλων των φίλων του Μουσικού Συλλόγου...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.02.09 )
 
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Λόγου και Μουσικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κώστας Απέργης   
27.12.08

Έκλεισε χθες το βράδυ ο κύκλος των ετήσιων εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής με τη συναυλία της Μπάντας και της Χορωδίας, που φέτος συνέπεσε με το γιορτασμό των 50 χρόνων της ίδρυσής της, στην αίθουσα του Γεωργικού Συνεταιρισμού.
Το πρόγραμμα άνοιξε η Μικτή Χορωδία υπό την διεύθυνση του μαέστρου της κ. Γιώργου Άνθη, ενώ στο αρμόνιο - σινθεσάϊζερ συνόδευε ο κ. Φώτης Αργυρός. Το πρόγραμμα περιελάμβανε Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που η εκτέλεσή τους απέδειξε τη σοβαρότητα και ποιότητα της δουλειάς μαέστρου και χορωδών, καταδεικνύοντας και το υψηλό επίπεδο απόδοσης του συγκεκριμένου σχήματος.
                xorodia12_08a.jpg
Στη συνέχεια η εξαίρετη ηθοποιός κ. Μαριέτα Σαββανή απέδωσε, συγκλονιστικά, το διήγημα-παραμύθι του Όσκαρ Ουάϊλντ «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας». Έναν ύμνο στην άδολη και μέχρι αυτοθυσίας αγάπη, μήνυμα και της γιορτής των Χριστουγέννων, «καμπανάκι» για τον καθένα μας, στις μέρες που ζούμε. Ιδιαίτερα δε στους «ορίζοντες» τις τύχες αυτού του τόπου, αλλά διαχρονικό και παγκόσμιο, για την αναζήτηση των αιτίων και τη θεραπεία της φτώχιας και της δυστυχίας που μαστίζει την ανθρώπινη κοινωνία και που ξεσπά με αλλεπάλληλες κρίσεις, βία, πολέμους και καταστροφές. Η ανάγνωση διεκόπτετο από μουσικά τεμάχια που απέδιδε η μπάντα.
                  filarm12_08a.jpg
Μετά το τέλος του παραμυθιού, η μπάντα, με αρχιμουσικό τον κ. Σπύρο Μεταλληνό (Μανή), συνέχισε το μουσικό της πρόγραμμα παίζοντας γιορταστικά κομμάτια, χαρούμενες γνωστές μελωδίες με άριστη απόδοση.
Ο κόσμος ήταν πολύς και καταχειροκρότησε τους εκτελεστές, ανάμεσά τους και νέα παιδιά που πρώτη φορά εμφανίστηκαν σε επίσημη εκδήλωση και καταχειροκροτήθηκαν επίσης, ελπιδοφόρο φυτώριο συνέχειας της ζωής του Σώματος.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής, παιδίατρος Σπύρος Σαββανής. Παρόντες επίσημοι προσκεκλημένοι ο ιερέας Κώστας Φαϊτάς ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο βουλευτής  Νίκος Δένδιας και η ακολουθία του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαιάκων Σταύρος Σαββανής, ο επικεφαλής της Δημοτικής Αντιπολίτευσης Σεβαστιανός Μεταλληνός, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σπύρος Τσιριγώτης, ο πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού Νίκος Σαββανής. Προσκεκλημένο του Μουσικού Συλλόγου ήταν  επίσης το εκ Σπάρτης ζεύγος Τζανετάκου, όπου η κα Τζανετάκου είναι διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σπάρτης, μιας από τις καλύτερες της χώρας και η οποία έρχεται περιοδικά στην Κέρκυρα, για να βοηθήσει στη οργάνωση και λειτουργία της  εδώ πλούσιας Δημόσιας Βιβλιοθήκης, μετά τον αδόκητο χαμό της διευθύντριάς της, Εύης  Λάσκαρη.
Έτσι, μια ακόμη «μουσική» χρονιά βαδίζει στο τέλος της... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.02.09 )
 
Παραμονή Χριστουγέννων 2008... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.12.08

s_noufris2008.jpgΠαραμονή Χριστουγέννων και όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, από νωρίς το πρωί «οι δρόμοι οδηγούν» στο παλιό μοναστήρι του Άη-Νούφρη. Η παγωνιά του πρωινού καταπραΰνεται από τις πρώτες ηλιαχτίδες, που σε κτυπούν κυριολεκτικά κατά πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα αντανακλούν  στις μεγάλες λόμπες από βρόχινο νερό, τις οποίες συναντάς σε όλη σχεδόν τη διαδρομή του μονοπατιού, που οδηγεί στην απόμακρη εκκλησία.
Φτάνοντας κανείς εκεί, δεν μπορεί παρά να φέρει στο νου την παλιά εικονογραφία «δια χειρός Σπεράντζα», που απεικονίζει τη μονή με τις εγκαταστάσεις της δίπλα στη λίμνη Γαϊδαράνα, σε εποχές που έσφυζε από ζωή.
Σήμερα, οι ιερείς και δύο ψάλτες (Κορακιανίτες) αποτελούν όλο κι όλο το πρωϊνό εκκλησίασμα, σε μια ατμόσφαιρα άκρως μυσταγωγική, μέσα στο ημίφως που δημιουργούν μερικές εισβάλλουσες από τα παράθυρα αχτίδες φωτός και τα αναμμένα μελισσοκέρια. Οι «Μεγάλες Ώρες» έχουν ήδη ξεκινήσει και το «Σήμερον γεννάται εκ Παρθένου...» αντηχεί δια στόματος του δεξιού ψάλτη.
                                 s_noufris2008a.jpg
Το εσωτερικό του ναού αρχίζει σιγά-σιγά να γεμίζει από προσερχόμενους, λίαν αργοπορημένους λόγω ψύχους, πιστούς από τα γύρω χωριά. Όπως πάντα, κατά τις 12 το μεσημέρι η Λειτουργία θα έχει ολοκληρωθεί και το ετήσιο ραντεβού για μια ακόμη φορά, ανανεώνεται... Καλά Χριστούγεννα... Υπάρχουν 2 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.02.09 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 23
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar