Menu Content/Inhalt
Για το βιβλίο της Μαρίας Πρεντουλή PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Περσεφόνη Κούσουλα   
30.03.09
"Διαβάζοντας το βιβλίο της Μαρίας Πρεντουλή «Δάκρυα της Θάλασσας», ένιωσα μια λύτρωση, όπως λέγεται κι ένα ποίημα της, μια λύτρωση ψυχής.
Κυρίαρχη σε όλα τα ποιήματα είναι μια ανάλαφρη αίσθηση που σε βοηθάει να ξεφύγεις απ την πραγματικότητα και να ταξιδέψεις στον κόσμο της ποίησης, της φαντασίας και της ελευθερίας.
Ποιήματα που γράφτηκαν για να ελαφρύνουν την ποιήτρια απ το συναισθηματικό φορτίο. Κάθε ποίημα κι ένα δρομάκι στο εσωτερικό της ψυχής μας. Ο τρόπος που τα εκλαμβάνει ο καθένας μας διαφορετικός, το σημαντικό, όμως, είναι το ερέθισμα που εκπέμπουν και αυτό μας βοηθάει στην εσωτερική μας αναζήτηση.
Ιδανική πρόταση για στιγμές χαλάρωσης αλλά και περισυλλογής σχετικά με θέματα που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Ιδιαίτερα προσεγμένη δουλειά, με νοήματα κατανοητά και γλώσσα προσβάσιμη απ το κοινό.
Κλείνοντας παραθέτω ένα χαρακτηριστικό στίχο «Κάποια νύχτα του Απρίλη//μάζευα λουλούδια απ τον ουρανό//σα νυχτοπούλι έμοιαζα//χιλιάδες αστέρια γκρέμιζαν...».
Κούσουλα Περσεφόνη
φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 08.06.09 )
 
Για το βιβλίο του Στάθη Σαββανή PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Μαρία Πρεντουλή   
30.03.09
"Το μυθιστόρημα του Στάθη Σαββανή «Όταν σωπαίνουν τα κύματα» είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα και αγγίζει την ψυχή του αναγνώστη μ' ένα μοναδικό τρόπο. Τα μηνύματα που εισπράττει κανείς αναλύοντας το είναι πολλά και ιδιαιτέρως σημαντικά για τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε. Μηνύματα όπως το ότι η «η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς» και «το τίμημα της επιτυχίας, πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα να στερηθεί κανείς πράγματα από τη ζωή του», είναι διδάγματα για το σύγχρονο άνθρωπο και πολύ περισσότερο για τους νέους.
Η αφήγηση είναι ρεαλιστική και ο αναγνώστης ταυτίζεται με τους χαρακτήρες του μυθιστορήματος αφού αυτοί είναι ανθρώπινοι και καθημερινοί. Πλέκονται σ' ένα σκληρό παιχνίδι, που τους κανόνες καθορίζει η μοίρα και ο έρωτας. Άλλοτε έχουν τις ψυχικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις και άλλοτε όχι.
Είναι ένα μυθιστόρημα που απευθύνεται στους αναγνώστες κάθε ηλικίας.
Συγχαρητήρια
....
Περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο βιβλίο σου!!! "

Μαρία Πρεντουλή

ΣΗΜ.(δική μας): Εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα του Στάθη Σαββανή, επιμελημένη με ευαισθησία όπως και ο λόγος των γραφτών του....Μπορείτε να τη δείτε στο: www.stathissavanis.gr Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 08.06.09 )
 
Η Πνοή των Ιστορικών Κτιρίων.. PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.03.09

   emp1.jpg
Στο επίκεντρο συζητήσεων βρέθηκε σήμερα το παλιό κτίριο της Φιλαρμονικής, στο πλαίσιο της Ημερίδας «Αποκατάσταση και επανάχρηση ιστορικών κτιρίων», που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Ιονίου Ακαδημίας. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κέρκυρας. Οι εκλεκτοί ομιλητές (στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, καθηγητές του Πολυτεχνείου και κερκυραίοι αρχιτέκτονες) αναφέρθηκαν στην ανάγκη συντήρησης και επανάχρησης των κτιρίων ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας, που είναι διάσπαρτα τόσο στην πόλη όσο και στην κερκυραϊκή ύπαιθρο. Να φωτιστεί η «ανώνυμη λαϊκή δημιουργία έναντι της λιγόψυχης νεωτερικής αρχιτεκτονικής». Μέσω της εισήγησης της καθηγήτριας κας Εφεσσίου, η οποία ήταν επικεντρωμένη στη σχέση παιδείας και προστασίας των ιστορικών κτιρίων, προβλήθηκε ιδιαίτερα η προσπάθεια σχεδιαστικής αποτύπωσης και ανάλυσης του παλιού κτιρίου της Φιλαρμονικής μας, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο χρόνο από καθηγητές και φοιτητές του Ε.Μ.Π.

         emp2.jpg
Εξάλλου, χθες το απόγευμα, εγκαινιάστηκε στη Νομαρχία της Κέρκυρας η έκθεση με τίτλο «Ερμηνεύοντας την Πνοή των Ιστορικών κτιρίων», που αποτελείται από μεγενθυμένα σχέδια των 4 κτιρίων της Κέρκυρας, που μελετήθηκαν πέρυσι από τη τμήμα Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. Σε μία μεγάλη αφίσα που απεικονίζει την περίτεχνη ξύλινη εξώθυρα της Φιλαρμονικής μας, σημειώνεται ότι «η συνολική αξία του μνημείου υπογραμμίζεται από την αυθεντικότητα του Δομικού του Συστήματος, των αρχιτεκτονικών του στοιχείων, του διάκοσμου, καθώς και την σχετικά καλή κατάσταση του κτιρίου. Όπως είναι γνωστό άλλωστε, η πολιτιστική και συναισθηματική αξία συναποτελούν ισχυρότατα κίνητρα για την προστασία και ανάδειξη των μνημείων του τόπου». Την εκδήλωση προλόγισαν ο Νομάρχης Κέρκυρας, οι παραβρεθέντες Δήμαρχοι Παξών, Αχιλλείων και Θιναλίων και η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κέρκυρας, ενώ από μέρους του Ε.Μ.Π., ο καθηγητής κος Τσούρας παρουσίασε τα σχέδια των 4 κτιρίων, τονίζοντας την ανάγκη αξιοποίησης της εργασίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων.

         emp3.jpg
Βλέποντας κανείς την έκθεση αυτή, δεν μπορεί παρά να επισημάνει την πολύ καλή, χρήσιμη και σε βάθος «δουλειά» των Αρχιτεκτόνων (καθηγητών και φοιτητών) του Ε.Μ.Π.
ΣΗΜ.: εκτός από το παλιό κτίριο της Φιλαρμονικής μας, αποτυπώθηκαν τα κτίρια του "Ασκηταριού Νυμφών, του Δημοτικού Σχολείου Παξών και του αρχοντικού Μαρκέτη στους Κουραμάδες.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 08.06.09 )
 
Νέα για όλους... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.03.09

1.Εγκαινιάζεται αύριο, Σάββατο 28 Μαρτίου 2009» στη Βενετία, η έκθεση ζωγραφικής του χωριανού μας ζωγράφου Φίλη Κένταρχου με το σύνολο έργων του ζωγράφου από την ενότητα «Αθωνική Πολιτεία». Την έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Απριλίου, συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Βενετίας, η Ορθόδοξη Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας και Μελίτης και το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων (περισσότερα προσεχώς).
2.Μια βδομάδα περίπου διαρκούν οι εκδηλώσεις για τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη» που διοργανώνει ο τοπικός Όμιλος UNESCO σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, με θέματα από την παιδεία, την ιστορία, την οικονομία, την παράδοση και τον πολιτισμό. «Οικοδεσπότης» των εκδηλώσεων είναι η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, Πρόεδρος της οποίας είναι ο χωριανός μας παιδίατρος Σπύρος Σαββανής.
3.Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο τριών παλαιών ιερέων της Κέρκυρας διοργάνωσε χθες το βράδυ η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας και Παξών. Ένας από τους τρεις, ήταν ο χωριανός μας παπα- Σαββανής.
4.Πρώιμα απ' ότι φαίνεται, ξεκίνησε η εφετινή περίοδος...κλοπών στην περιοχή. Το κρούσμα αυτή τη φορά σημειώθηκε στη Νεροσυρμή, όπου εκλάπησαν χρήσιμα εργαλεία και άλλα αντικείμενα από το σπίτι του Ανδρέα Μεταλληνού, σε βραδινή ώρα, που η οικογένεια έλειπε από το σπίτι. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί  η Αστυνομία. Ελπίζουμε το συμβάν να είναι μεμονωμένο και να μην επαναληφθούν τα περυσινά...
5.Διάλεξη θα δοθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009 στις 9.00 μ.μ. στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, με θέμα «Δαρβίνος, ο νομοθέτης της ζωής» και εισηγητή τον Αριστοτέλη Κοτινά. Την εκδήλωση οργανώνει η  Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας.
6.Ισχυρό μήνυμα ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη επιδιώκουν να στείλουν αύριο το βράδυ, στις 8.30, εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 1.000 πόλεις του κόσμου, που θα σβήσουν τα φώτα τους, για μιαν ώρα. Tην «Ώρα της Γης 2009»,  μια πρωτοβουλία του  «Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση». Στην Κέρκυρα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου στο σιντριβάνι της Πάνω Πλατείας, θα συνεχιστούν το απόγευμα από τις 3.30 μ.μ., και θα κορυφωθούν στις 8.30 μ.μ. που θα σβήσουν τα φώτα για μία ώρα σε ιστορικά μνημεία και χώρους της πόλης. Στη δράση αυτή μετέχουν η Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας, Δήμοι και πολλοί σύλλογοι και φορείς. ΕΜΕΙΣ;
7.Ασφαλτοστρώνεται από το Δήμο Φαιάκων, ο χωματόδρομος που περνάει «κάτω» από το λόφο του Φέγγαρη και ενώνει την περιοχή Τσολού με την Εθνική οδό Κέρκυρας - Παλαιοκαστρίτσας. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 08.06.09 )
 
25η Μαρτίου 2009... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.03.09
25thmartiou09_a.jpgΔιπλή εορτή σήμερα, θρησκευτική και εθνική, μα ο βροχερός καιρός του πρωινού δυσκόλεψε τα πράγματα. Στην ευρύχωρη εκκλησία του Άη-Γιώργη, λιγοστοί ήταν οι πιστοί. Στην πρώτη σειρά, ο σημαιοφόρος του Δημοτικού Σχολείου. Ένα- ένα τα παιδιά του σχολείου προσέρχονταν στο ναό και στοιχίζονταν πίσω από τη σημαία. Με το «Σήμερον της Σωτηρίας ημών το κεφάλαιο...», η ...τοπική ΔΕΗ φρόντισε να απαλλάξει το εκκλησίασμα από τα περιττά φώτα των πολυελαίων και των καντηλιών και οι ψαλτάδες ανέσυραν κεριά προς υποβοήθηση του έργου τους. Το λίμνασμα βρόχινου νερού στον περίβολο του ναού, απέτρεψε ακόμη και την προσέγγιση της Φιλαρμονικής, που έφυγε κατευθείαν για τον Ύψο (ούτε εκεί πραγματοποιήθηκε παρέλαση) και στη συνέχεια για την πόλη της Κέρκυρας. Προς το μεσημέρι, ο καιρός έδειχνε να βελτιώνεται...Στα σπίτια, έντονη ήταν στην ατμόσφαιρα η παρουσία του σκόρδου, αφού το μεσημεριανό τραπέζι περιελάμβανε απαραίτητα σκορδαλιά, συνοδευόμενη από βραστό ή τηγανητό μπακαλάρο και πατάτες. Είναι βλέπετε, το πιάτο της ημέρας...
                             sklavounos.jpg
Το απόγευμα, παρά το απότομο χειμωνιάτικο κρύο, στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού εξελίχτηκε μια γόνιμη συζήτηση, επικεντρωμένη στο ρόλο του Ιωάννη Καποδίστρια κατά την προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Εισηγητής ο οικονομολόγος-κοινωνιολόγος
 Γιώργος Σκλαβούνος. Αξιοσημείωτη και η παρουσία του παπα-Γιώργη Μεταλληνου.Η βραδυά "έκλεισε" σε γνωστό ταβερνάκι στου "Μαργαρίτη", όπου η ενδιαφέρουσα συζήτηση συνεχίστηκε έως αργά, βοηθούντος και του κακοτρύγη οίνου, σε ένα δείπνο προς τιμή του προσκεκλημένου ομιλητή...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 08.06.09 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 19
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar