Menu Content/Inhalt
Τα νέα της ημέρας... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.04.09

sg_feg052009.jpg1. Η οικογένεια Παναγιώτη Σπ. Μεταλληνού ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 1 Μαϊου 2009 και ώρα 8.30 το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στου Φέγγαρη.Όσοι πιστοί, προσέλθετε...car_accid052009.jpg2. Ένα μικρό ατύχημα, συνέβη σήμερα γύρω στις 6 το απόγευμα λίγο πιο κάτω από το νεκροταφείου του Άη Νικόλα. Ένα αυτοκίνητο «έφυγε» από το δρόμο και αφού σύρθηκε στο λασπωμένο χαντάκι, κτύπησε σε ξύλινη κολώνα. Οι ζημιές (ευτυχώς) ήταν μόνο υλικές, αφού ο οδηγός δεν έπαθε το παραμικρό.

3."Κούνημα"
 από τοπική καθίζηση ή από περιορισμένης εμβέλειας σεισμική δόνηση, έγινε αισθητό το πρωί λίγο πριν τις 9.00. Οι μικρές αυτές δονήσεις αποτελούν σύνηθες φαινόμενο για την περιοχή μας. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 08.06.09 )
 
Στολές και όργανα για τις Φιλαρμονικές PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.04.09

filarmonikes.jpgΟ Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών κ. Σωτήριος Βόσδου, υπέγραψε σήμερα πρόσκληση για υποβολή προτάσεων συνολικού ύψους 2.100.00€, με αντικείμενο την στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη των Φιλαρμονικών της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών.
Ειδικότερα, η πρόσκληση αφορά στην προμήθεια μουσικών οργάνων, στολών και λοιπού υλικού, προμήθεια που θα πραγματοποιηθεί μέσω της Περιφέρειας και των τεσσάρων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, για λογαριασμό των Φιλαρμονικών.
Ο Γενικός Γραμματέας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα η Πολιτεία εκπληρώνει μια υποχρέωση που έχει απέναντι στα Ιόνια Νησιά και την ιστορική τους παράδοση, ειδικότερα δε στη μουσική τους παιδεία», ενώ ο παριστάμενος  Υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας από την πλευρά του χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία για τον πολιτισμό των Ιόνιων Νησιών και ειδικότερα της Κέρκυρας, η οποία έχει το μεγαλύτερο αριθμό Φιλαρμονικών.
Η υποβολή των προτάσεων αρχίζει τις 18 Μαΐου 2009.
Από το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να ωφεληθεί και η Φιλαρμονική του χωριού μας, με την προμήθεια νέων οργάνων και το ράψιμο στολών. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 08.06.09 )
 
Κυριακή του Θωμά... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Σταμάτης Απέργης   
28.04.09
thomas_sokr1.jpgthomas_sokr2.jpg

Καθ' όλη την περίοδο του «Πεντηκοσταρίου», η παράδοση του νησιού μας είναι γεμάτη από αναστάσιμες λιτανείες, που γεμίζουν ήχους και χρώματα την τόσο όμορφη, αυτή την εποχή ιδιαίτερα, κερκυραϊκή ύπαιθρο. Μια από της ομορφότερες είναι κι αυτή του γειτονικού μας χωριού, του Σωκρακιού, την Κυριακή του Θωμά. Γραφικότατη, καθώς η πομπή ελίσσεται στα αρκετά καλοδιατηρημένα καντούνια του χωριού, αλλά και με «κορακιανίτικες πινελιές» καθώς συμμετέχει η Φιλαρμονική της Κορακιάνας και την λιτανεία ακολουθούν και αρκετοί Κορακιανίτες (σώγαμπροι και μη...). Ακολούθως, ουζάκι στα καφενεία του πάντα φιλόξενου χωριού...
Χριστός Ανέστη!


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 08.06.09 )
 
Μικρές ειδήσεις PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.04.09

1.Η γεώτρηση στις Μουργάδες «κτύπησε» τελικά νερό...Η πρώτη μέτρηση της σκληρότητας έδειξε τους 28 βαθμούς. Θα επακολουθήσει δοκιμαστική άντληση για να υπολογιστεί η ποσότητα...
2.Γράψαμε ήδη για την επάνοδο του Αθλητικού μας Συλλόγου στην α' τοπική Κατηγορία Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου...Τις προηγούμενες ημέρες, μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου, μας επεσήμαναν ότι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει για τέταρτη ή πέμπτη χρονιά να μην μπορεί να κάνει χρήση του γηπέδου του, λόγω των ημιτελών έργων που υλοποιεί ο Δήμος Φαιάκων στο γήπεδο. Πιστεύουμε ότι με την ευκαιρία της ανοδικής πορείας του Συλλόγου η εκκρεμότητα αυτή θα πρέπει σύντομα να εκλείψει...
3.Στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου - μυθιστορήματος του γνωστού ηθοποιού Άγγελου Αντωνόπουλου, "Οι επιβάτες του Φεγγαριού" συμμετείχε ο Πρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κέρκυρας, παιδίατρος Σπύρος Σαββανής, μαζί με τους Πέτρο Αυγερινό και Λευτέρη Πλασκοβίτη, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, στο Παλαιό Φρούριο...
4.Ευχαριστούμε την Μαρία Ν. Μαρτζούκου για την αποστολή του βιβλίου του φινλανδού ελληνιστή Βίλχελμ Λάγκους με τίτλο «Αγαπητή, μισητή μου Αθήνα»...
5.Κλοπών συνέχεια...τη φορά αυτή στόχος ήταν στάνη στην περιοχή Τσολού και λεία δύο αρνιά, παραμονές του Πάσχα...
6.Ο καιρός ξεγέλασε φέτος τα αγριο-σπάραγγα και τα «οβριά», με συνέπεια να τα απολαμβάνουμε ακόμη, σε καθημερινή σχεδόν βάση...Σε συνδυασμό δε με τη Σαρακοστή που τελείωσε πριν από λίγες ημέρες, αποτέλεσαν μια λιτή πλην νοστιμότατη λύση για  δείπνο. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 08.06.09 )
 
Κερκυραϊκά βραβεία PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.04.09

crfact09.jpgΣύμφωνα με τους διοργανωτές τους, τα Κερκυραϊκά Βραβεία «CRF ACT 2009», αποτελούν ένα νέο θεσμό-πηγή αναγνώρισης του έργου και της πρωτοβουλίας κάθε Κερκυραίου. Η βράβευση αυτή, κατόπιν ψηφοφορίας-πρότασης του κοινού ή της επιτροπής βραβείων, πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη 22-4-2009 στο Δημοτικό Θέατρο και αφορούσε διάφορες κατηγορίες δραστηριοποίησης, από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, μέχρι λογοτεχνία, αθλητισμό, επιχειρηματικότητα, πολιτική, εθελοντική προσφορά κλπ.
Πληροφορηθήκαμε για τα βραβεία αυτά, όταν ενημερωθήκαμε από τους διοργανωτές ότι η ιστοσελίδα μας, συγκαταλέγεται στις 5 υποψήφιες για βράβευση κερκυραϊκές ιστοσελίδες. Προφανώς, φρόντισαν γι αυτό φίλοι και αναγνώστες μας, πράττοντες αυτοβούλως και γι αυτό τους ευχαριστούμε πολύ.
Τελικά, στην κατηγορία της ιστοσελίδας, την πρώτη θέση ανάμεσα στις πέντε που ξεχώρισαν, απέσπασε (μαζί με το βραβείο) το corfuland.gr. Στην εκδήλωση της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων, εκπροσωπηθήκαμε από τον τακτικό μας συνεργάτη Σταμάτη Απέργη... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 08.06.09 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 25
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar