Menu Content/Inhalt
Λάμπατα και στο Ζυγό... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.06.09

labata_zygos.jpgΔεν είναι μόνο η Κορακιάνα που αναβιώνει το έθιμο από τα Λάμπατα του Άη-Γιάννη. Στον γειτονικό μας Ζυγό αναβίωσε επίσης το έθιμο, με τη συμμετοχή όλων των χωριανών και αρκετών φίλων από τα γειτονικά χωριά. Η  διαφορά είναι ότι εκεί συνοδεύτηκε από πραγματική σπονδή στο «θεό Διόνυσο», αφού καταναλώθηκαν αρκετό κρασί και μερικές εκατοντάδες σουβλάκια, την ώρα που ο χορός «καλά κρατούσε».
Επίσης, την περασμένη Κυριακή, στη μικρή, καινούργια εκκλησσία του χωριού, εορτάστηκε με τη συμμετοχή των χωριανών η μνήμη του Αγίου Πέτρου, συνοδευόμενη από αρτοκλασία και δροσερά αναψυκτικά.
Και του Χρόνου, γείτονες ! Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 01.07.09 )
 
Για που προορίζεται το νερό PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.06.09
geotr_solines.jpgΔύο είναι τελικά οι «μπλε» σωλήνες (ο ένας μεγαλύτερος από τον άλλο), που πρόκειται να μεταφέρουν το νερό της γεώτρησης των Μουργάδων και ήδη τοποθετούνται κατά μήκος της διαδρομής. Σύμφωνα με αξιωματούχους του Δήμου, ο ένας θα μεταφέρει νερό στο «Στενό» και στο «Κατωμέρι» και ο άλλος θα συνδεθεί με υπάρχοντα αγωγό στον Άη Νικόλα, ενισχύοντας έτσι τη ροή νερού προς «Τσολού» και «Βρύσες». Υποστηρίζουν δε, πως η  ενίσχυση της τροφοδοσίας του δεύτερου αγωγού, θα λειτουργήσει προς όφελος και του οικισμού μας... Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος της δημοτικής αντιπολίτευσης που μιλάει για την ανάγκη συνολικής μελέτης  των αποθεμάτων σε νερό, για να μην την βρεθούμε προ εκπλήξεων στο μέλλον...Ίδωμεν...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Περί του Σύμπαντος... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.06.09
symbosio09.jpgΣε μια μεστή συζήτηση, πραγματικό φροντιστήριο, περί  «Συμπαντικής» και «Κοσμολογίας» εξελίχθηκε η χθεσινο-βράδινη συνάντηση στη Νεροσυρμή. Στη βεράντα του σπιτιού της οικογένειας Βασίλη και Αλεξάνδρας Μεταλληνού, η συντροφιά των δέκα περίπου ατόμων αδράζοντας την ευκαιρία, πέρασε μια πολύ γόνιμη βραδιά, πληροφορούμενη για τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης, δια στόματος Κωνσταντίνου Μεταλληνού. Ενός νέου χωριανού μας επιστήμονα, που την περίοδο αυτή κάνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αμερική, υπότροφος στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης.
Βέβαια, τη ροή της συζήτησης βοήθησε αναμφισβήτητα η ροή του κόκκινου κρασιού και τα εδέσματα της οικοδέσποινας, ενώ δόθηκαν υποσχέσεις και για άλλες παρόμοιες συναντήσεις...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Τοπικές ειδήσεις... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.06.09
1. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη) το απόγευμα στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού με αντικείμενο τη συγκέντρωση υλικού τεκμηρίωσης (κείμενα, φωτογραφίες κλπ) για μία έντυπη έκδοση - οδηγό που σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος Φαιάκων. Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σπύρος Τσιριγώτης και το μέλος Σοφία Μαρτζούκου, ενημέρωσαν σχετικά τους (μάλλον λιγοστούς, αφού είχε προηγηθεί "ανοικτή" πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο) συγκεντρωθέντες, οι οποίοι ζήτησαν πρόσθετες διευκρινήσεις επί του θέματος. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο διάστημα, μόλις υπάρξουν οι απάντήσεις από πλευράς Δήμου.
2.Άλλες δύο θεατρικές παραστάσεις θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες.
Ειδικότερα, το ερχόμενο Σάββατο 27 Ιουνίου 2009 στις 9 το βράδυ στο θέατρο του Μόν Ρεπό «Ρένα Βλαχοπούλου», καθώς και την επόμενη ημέρα,Κυριακή, την ίδια ώρα, στο «ανοικτό» θέατρο «Νίκος Κούρκουλος» στην Παλαιοκαστρίτσα θα δοθεί η παράσταση «Τα δένδρα πεθαίνουν όρθια» του Αλέξανδρου Κασσόνα, από την θεατρική Ομάδα του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, υπό την «καθοδήγηση» της φιλολόγου Δώρας Μεταλληνού...
Αξίζει να παρακολουθήσουμε την προσπάθεια αυτή των παιδιών.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 26.06.09 )
 
Λάμπατα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.06.09

lambata09b.jpg   lambata09c.jpg lambata09d.jpg 

Έχει καθιερωθεί πλέον κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου, παραμονή τ' Άη Γιαννιού του «Λαμπατάρη» όπως αποκαλείται στην Κέρκυρα, να διοργανώνονται τα «λάμπατα» στο τρίστρατο του Κουκουκή και όχι μόνο. Με το σούρωπο οι τρεις σωροί από άχυρο (σανό) ήταν έτοιμοι και πάνω σε αυτούς, ο καθένας εναπόθεσε το (ξηραμένο πλέον) πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Τελευταίο συμπλήρωμα, κλαδάκια από ρίγανη περασμένης εσοδείας, που μοσχομύριζε. Ο κόσμος, κυρίως παιδιά, άρχισε να συγκεντρώνεται και το έναυσμα δεν άργησε να δοθεί με το άναμμα της φωτιάς. Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι έπαιρναν σειρά για να περάσουν πηδώντας τρεις φορές πάνω από τα αναμμένα άχυρα, σύμφωνα με το έθιμο...Το ωραίο είναι, ότι κάθε φορά, σταματούν και κάποιοι διερχόμενοι περαστικοί, για να συμμετάσχουν στη διαδικασία...Και του χρόνου!

ΣΗΜ.: Φέτος ο σανός του Βενιζέλου, καθώς ήταν αρκούντως υγρός λόγω της πρόσφατης βροχής, δημιούργησε καιγόμενος πάρα πολύ καπνό... «καμπούλα», όπως λέμε...ατμόσφαιρα αποπνυκτική...και μαζί με την υγρασία αναδύθηκε και η μυρωδιά της "καβαλίνας" σε όλη τη γειτονιά.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 24.06.09 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 16
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar