Menu Content/Inhalt
Αποχαιρετισμός καλοκαιριού PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.08.09

Τρία γεγονότα σηματοδοτούν κάθε χρόνο το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου στην περιοχή μας. Και τα τρία λαμβάνουν χώρα το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, μερικές φορές όμως λόγω συγκυριών, όπως φέτος, συμπυκνώνονται μέσα σε ένα δυο-τρεις μέρες.
fanouropita.jpg«Εν αρχή» ο εορτασμός του θαύματος του Αγίου Ισιδώρου, στο γραφικό εκκλησάκι, μοναδικό στην Κέρκυρα, πάνω στο βράχο ανηφορίζοντας τις στροφές μετά τη Βενετιά. Χθες το απόγευμα τελέστηκε εκεί ο Εσπερινός και παράλληλα, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Φανουρίου. Η οικογένεια Κώστα Μεταλληνού και Αγγελικής Άνθη (που έχει φέρει και την εικόνα του Αγίου) φροντίζει παραδοσιακά για την απαραίτητη φανουρόπιτα που μοιράζεται στους πιστούς. Το διπλό προσκύνημα και το άναμμα ενός κεριού, συγκεντρώνει «όσους πιστούς» το αυγουστιάτικο αυτό σούρουπο...
Αργότερα, βράδυ πια και «όλοι οι δρόμοι οδηγούν» στους Πουλάδες, για το ευρέως γνωστό πανηγύρι, που φέτος  διοργανώθηκε μερικές ημέρες αργότερα και πιθανόν να ήταν ένας από τους λόγους που δεν πραγματοποιήθηκε το μικρό πανηγύρι του Άη-Σίδερου. Η διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου των Πουλάδων ήταν για μια ακόμη χρονιά άψογη, προκειμένου να φιλοξενηθούν μερικές χιλιάδες άτομα, στον ανοιχτό υπαίθριο χώρο, στο τρίστρατο δίπλα από το παλιό μπακάλικο-κουρείο του κυρ Σταύρου. Στη νεόκτιστη εκκλησία του Αγίου Κοσμά, μετά το προσκύνημα προσφέρεται άρτος. Και μετά...γλέντι έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
s_isidor082009a.jpgΣήμερα, Κυριακή το πρωί, επιστροφή στον Άη-Σίδερο για την τέλεση της Λειτουργίας και στη συνέχεια τη λιτάνευση της εικόνας που απεικονίζει το γνωστό θαύμα του Αγίου, σε μια μικρή διαδρομή μέχρι την στροφή της δεξαμενής, με τη συνοδεία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, των ιερέων, των ψαλτών, των επιτρόπων και των πιστών...Στο τέλος, άρτος και καφεδάκι κάτω από τα σκιερά πεύκα, όπως συνηθίζεται εδώ και χρόνια.
Η ημέρα θα κλείσει το βράδυ με τη γιορτή στην αυλή του Αλέκου Ιωνά, όπου φίλοι και γνωστοί συγκεντρώνονται για να πουν «τα χρόνια πολλά» στον εορτάζοντα. Η σύζυγος του εκπλήσσει κάθε χρόνο με τους μεζέδες που μας επιφυλάσσει...Για να δούμε φέτος;
Καλό Φθινόπωρο...
sisidoros082009b.jpg
ΣΗΜ.: οι φωτογραφίες, από τη Μαριαλένα Μεταλληνού... και από τον Simon Baddelley Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.12.09 )
 
Μουσική Εκδήλωση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.08.09
astron30082009.jpgΗ Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας διοργανώνουν Μουσική - Αστρονομική εκδήλωση με θέμα:  «Η Μουσική και ο Λόγος των Άστρων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Αυγούστου 2009, ώρα 21:30 στο Μον Ρεπό (θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου»).
Αφηγητές:
Γιάννης Σειραδάκης, Καθηγητής Αστρονομίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Θεσσαλονίκη,
Λία Αθανασούλα, Καθηγήτρια Αστρονομίας Πανεπιστημίου Μασσαλίας,
Αναστασία Παππά, Αστροφυσικός,
Αριστοτέλης Κοτινάς, Πρόεδρος Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας
Μουσικοί:
Πιάνο: Αριστείδης Μουζακίτης
Τραγούδι: Αναστασία-Φιόρη Μεταλληνού


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.12.09 )
 
Δημοτική ενημέρωση... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.08.09
Εκδήλωση πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού ο Δήμος Φαιάκων με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών γύρω από θέματα που αφορούν το Δήμο και ειδικότερα το Δημοτικό Διαμέρισμα Άνω Κορακιάνας.
Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μιχάλης Κάρρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Σαββανής, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Δημουλάς, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Σπύρος Λινοσπόρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ  Χριστ. Μάνεσης και η εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου Σοφία Μαρτζούκου. Ο Δήμαρχος Φαιάκων και οι συνεργάτες του έκαναν μια αναλυτική αναφορά και παρουσίασαν τις απόψεις ή ενέργειές τους σε μια σειρά από ζητήματα της επικαιρότητας, όπως το υδρευτικό του Δήμου, το αποχετευτικό της Μουργάδας, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, το κτίριο της Φιλαρμονικής, καθώς και διάφορα έργα (κυρίως) οδοποιίας τα οποία έχουν γίνει ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο προσεχές μέλλον. Απάντησαν επίσης σε αιτιάσεις του Συνδυασμού της δημοτικής αντιπολίτευσης, που είχαν εκφραστεί το προηγούμενο διάστημα. Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις δημοτών και συζήτηση...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.12.09 )
 
Χρηματοδότηση για το κτίριο της Μουσικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.08.09

ktiriofilarm1.jpgΜε το ποσό των 408 χιλιάδων ευρώ χρηματοδοτείται η ανακατασκευή του παλαιού κτιρίου της Φιλαρμονικής μας, όπως προκύπτει από το α.π. 4235/26-8-2009 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σωτήριου Βόσδου. Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας, με την οποία η Φιλαρμονική υπέγραψε τον περασμένο Ιούνιο σχετική συμφωνία.
Έτσι, ακριβώς ένα χρόνο μετά την παράδοση της Μελέτης του έργου στο Δ.Σ. της Φιλαρμονικής, ήρθε η σημαντική αυτή εξέλιξη. Στους μήνες που προηγήθηκαν, εκπονήθηκαν και οι λοιπές μελέτες, ενώ εξασφαλίστηκαν όλες οι απαιτούμενες άδειες (Περιβαλλοντικές, Αρχαιολογικές, Οικοδομική) και στα τέλη Ιουλίου κατατέθηκε ο πλήρης φάκελος της πρότασης στην Περιφέρεια. Η αξιολόγηση υπήρξε θετική και το έργο της αποκατάστασης του κτιρίου εντάσσεται στο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτ. Ελλάδας - Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013».
Η θετική αυτή κατάληξη ήταν (εκτός των άλλων και) αποτέλεσμα της συνεργασίας που είχαν το «Κέντρο για Βιώσιμες Κοινότητες», με τη Διοίκηση της Φιλαρμονικής και άλλους, χωριανούς και μη.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, προσεχώς... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.12.09 )
 
Επιτυχόντες σε ΑΕΙ PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.08.09

Mετά την ανακοίνωση των φετινών αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. της χώρας, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη χρονιά η κάτω του εθνικού μέσου όρου επιτυχίας, επίδοση της Κέρκυρας.
Παρόλα αυτά, στους επιτυχόντες αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια και στους μη επιτυχόντες ευχόμαστε καλό κουράγιο για τη συνέχεια, γιατί «η ζωή δεν σταματάει εδώ».
Ιδιαίτερα όμως θέλουμε να συγχαρούμε τους Ανω- Κορακιανίτες (-σες) επιτυχόντες, που (αν δεν μας ξέφυγε κάποιος) είναι οι:
-Κρητικού Μαρία του Σπυρίδωνος (Γεωλογίας Πάτρας)
-Μεταλληνός Κωνσταντίνος του Σπυρίδωνος (Μηχανικών Περιβάλλοντος Θράκης)
-Μπαλατσινός Γεράσιμος του Νικηφόρου (Τοπογράφων Μηχ/κών ΕΜΠ)
-Σπυρέλλη Ευγενία του Δημητρίου (Χημικών Μηχανικών Πολυτεχν. Θεσ/νίκης)
-Τσιριγώτης Νικόλαος του Δημοσθένη (Οικονομικών Επιστημών Ιωαννίνων) και
-Χονδρογιάννη Μαρία του Σταματίου (Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Ιονίου)
Καλή συνέχεια σε όλους... Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 15.12.09 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 18
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar