Menu Content/Inhalt
Άη Βασίλης έρχεται... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.12.09
Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2010….
Μόλις κατά το σούρουπο ευοδώθηκαν οι προσπάθειες για το άναμμα του μεγάλου άστρου στην πλαγιά του Κόρεντη, αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Σημαντική η βοήθεια του Θοδωρή και του γιου του, Σπύρου…
sbasil09b.jpg
Μετά, κατευθείαν για την τελική πρόβα της μικρής μαντολινάτας που με τη συνοδεία του Άη Βασίλη θα τραγουδούσε, αργότερα  τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς. Τρία μαντολίνα, ένα βιολί, τρεις κιθάρες και ένα ακορντεόν…Μαζί με τα παιδιά της Κορακιάνας και παιδιά από το Σωκράκι. Η ενορχήστρωση, δια χειρός Στάθη Μαρτζούκου. Η υποδοχή στα σπίτια  της Μουργάδας ήταν ιδιαίτερα θερμή…με την έκπληξη και τη χαρά να περισσεύουν στα παιδικά μάτια…
Το «πρόγραμμα» τελικά επεκτάθηκε εκ των πραγμάτων, με σεργιάνι στον κεντρικό δρόμο του χωριού, με κατάληξη στο καφενείο του «Κουτσοβασίλη»…Κεράσματα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και κονιάκ...

mantolkalanda09a.jpg  sbasil09a.jpg  sbasil09d.jpg 
Καλή Χρονιά σε όλους…
 


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 01.01.10 )
 
Καλή Χρονιά 2010 ! PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.12.09
kalixronia.jpg

 Υπάρχουν 2 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.03.10 )
 
Ευχών συνέχεια... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.12.09
1."Ευχές σε όλους για ένα ευτυχές και δημιουργικό νέο έτος. Ιδιαίτερες ευχές κι ευχαριστίες στον συγχωριανό μας Ν. Μπουχάγιαρ για τις πρωτοχρονιάτικες υπερπροσφορές του!"
Σταμάτης Κ. Απέργης
(Επεξήγηση korakiana.gr:προφανώς ο κ. Απέργης αναφέρεται στη διαφήμηση γραφείου κηδειών, που κυριολεκτικά κατέκλισε σήμερα το πρωϊ το χωριό μας)

2. "Εύχομαι  σέ  όλες  καί  όλους  τις  καί  τους  Κορακιανίτες,  όπου  βρήσκονται,  γιά  τον  καινούριο   Χρόνο,  ατομική  καί  οικογενειακή  Υγεία  καί  Προκοπή.
Στήν δέ  korakiana  gr.   νά  συνεχίζει  νά  στέκεται  στό  Ύψος  της,  χωρίς  εμπόδια,  προσφέροντας    την  σπουδαία  της  προσφορά  στούς   εντός  καί  εκτός  Κορακιανας  φίλους της  καί  όχι  μόνο.
ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ"
Τάκης  Σαββανής - Στάθιος

3."Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους και το νέο έτος να φέρει υγεία και πραγματοποίηση κάθε επιθυμίας! Χαίρομαι που βλέπω τη σελίδα μας, παρά τα εμπόδια, να στέκεται και πάλι στα πόδια της".
Κατερίνα Βασ. Μαρτζούκου
ΣΗΜ.: Στο Χριστουγεννιάτικο τεύχος του STAR MAGAZINE που κυκλοφορεί στη Κέρκυρα, μπορείτε να βρείτε δημοσιευμένο ένα άρθρο της Κατερίνας Μαρτζούκου σχετικά με τους "Τζέντλεμεν του 2010". (
http://www.starmagazine.gr/mag6/).

4."Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά" και από τον φίλο της ιστοσελίδας Δημήτρη Κούστα


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.12.09 )
 
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.12.09
           2thdchrist09b.jpg
Δεύτερη Ημέρα των Χριστουγέννων, βράδυ και η εκκλησία του Άη-Νικόλα είναι έτοιμη να υποδεχθεί την προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση του Μουσικού μας Συλλόγου. Το φωταγωγημένο καμπαναριό δεσπόζει και συνάμα σηματοδοτεί τον τόπο της εκδήλωσης. Στις 19.00 τα μέλη της Χορωδίας και της Μπαντίνας έχουν λάβει θέση στο χώρο μπροστά από τον τέμπλο, ενώ ο κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται καταλαμβάνοντας τον υπόλοιπο κεντρικό χώρο του ναού. Λίγο αργότερα, έχουν γεμίσει ο γυναικωνίτης, η εσωτερική σκάλα και τα στασίδια. Διακρίνεις Κορακιανίτες τόσο του χωριού, όσο και της πόλης, στους οποίους η εκδήλωση προσέφερε μια ευκαιρία συνάντησης και επικοινωνίας. 
               2thdchrist09d.jpg
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου προλογίζει την εκδήλωση, εστιάζοντας στην προσπάθεια που καταβάλουν χορωδοί και μουσικοί, ειδικά οι νεότεροι. Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στο χορωδιακό συγκρότημα και το δεύτερο στη μπάντα, η οποία απαρτίζεται από σημαντικό αριθμό νέων, μικρών μουσικών, που αποτελούν και την έκπληξη της βραδιάς. Το πλήθος  τους ανταμείβει κάθε τόσο με ζεστό χειροκρότημα…Αποτελούν το μέλλον του Συλλόγου και του τόπου μας…
                               2thdchrist09c.jpg


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 26.12.09 )
 
Χριστούγεννα 2009.. PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.12.09
               christmas09a.jpg
Χριστούγεννα σήμερα και οι παρουσίες στην εκκλησία του Άη-Θανάση ήταν κατά γενική ομολογία, περιορισμένες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Η μπαντίνα της Φιλαρμονικής, από το γυναικωνίτη του ναού, μας θύμισε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και μαζί με το πολυμελές ψαλτήρι έδωσαν το δικό τους τόνο στη χριστουγεννιάτικη Λειτουργία. Ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής υπενθύμισε στο εκκλησίασμα την προγραμματισμένη για αύριο το απόγευμα(Σάββατο, στις 19.00), μουσική εκδήλωση στον Άη Νικόλα. Ευχές πολλές, ως συνήθως και ένα γλυκό (κάστανο) για κάθε πιστό στο τέλος…
Ακολούθως, η μπαντίνα ξεκινώντας από το προαύλιο του ναού και περιδιαβαίνοντας τις γειτονιές του χωριού έπαιξε τα Κάλαντα, επικοινωνώντας με τον τρόπο αυτό και με όσους είχαν επιλέξει να παραμείνουν στο σπίτι τους.
Λίγο μετά το μεσημέρι, στις 13.00, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από την εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης "Μένουμε Ελλάδα", τα "γυρίσματα" που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από λίγο καιρό στο χωριό, το Δήμο και την Κέρκυρα, σε μια εκπομπή άφιερωμένη στα έθιμα και στις παραδόσεις των Χριστουγέννων.
snoufris1209a.jpg   snoufris122009b.jpg

Όμως πενιχρή ήταν και η συμμετοχή των παιδιών στα Κάλαντα της παραμονής…Λίγες, πλην όμως εκλεκτές οι παιδικές παρέες, που αψήφησαν το ψιλοβρόχι: ο Άγγελος με το Θέμη, την Ηλέκτρα, το Στέφανο και τον Φάμπι, ο Κωνσταντίνος με τον Ανδρέα και τον Παναγιώτη, η Μαρία με τη Δήμητρα, η Ελευθερία με τον Άγγελο και ο …πρωτοεμφανιζόμενος Κωνσταντίνος. Ίδια περίπου η εικόνα και στην πρωινή Λειτουργία της παραμονής, στον Άη Νούφρη…Ίσα-ίσα οι ψάλτες, οι δύο ιερείς και μερικοί πιστοί…Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!


Παραλειπόμενα:
Όπως αναφέρθηκε από άμβωνος, η Κατερίνα και ή Αίμη Σαββανή, προσέφεραν τα χρήματα που συγκέντρωσε η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος, πριν από μερικές ημέρες κατά την εορτή του Αγίου, για τις ανάγκες της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, ενώ...
Τις ευχές τους συνεχίζουν να στέλνουν διάφοροι χωριανοί και φίλοι μέσω της ιστοσελίδας:
"Αγαπητοί φίλοι, σας ευχόμαστε καλές γιορτές και ο νέος χρόνος να είναι για εσάς καλύτερος από τον προηγούμενο.Καλή υγεία".
Οικογένεια Κώστα Ζερβόπουλου.
"Χρόνια Πολλά και ευτυχές το 2010" εύχεται η οικογένεια Σπύρου Ζερβόπουλου και το γνωστό οικογενειακό τους βιβλιοπωλείο.
"Κalá hristúyenna, eftyhisméno to Néo Étos 2010. We shall be back on January 11.
Love…" Simon (Baddelley) and Linda and family
"Καλές γιορτές και ευχές στο χωριό του παππού μου!!!" (Αριστέα

ΣΗΜ.:οι φωτογραφίες προσφέρθηκαν από την Αννίτα Μαρτζούκου και το Σπύρο Κένταρχο.


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.12.09 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 24
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar