Menu Content/Inhalt
Διάγγελμα Καρνάβαλου... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.01.10
diagkarnav2010a.jpgΚυριακή του Ασώτου αύριο και η καρναβαλική περίοδος έχει για τα καλά ξεκινήσει…Ήδη από σήμερα ο «Βασιλεύς Καρνάβαλος» των απανταχού Κορακιανιτών γνωστοποίησε τις πρώτες επιθυμίες και εντολές του προς τους υπηκόους του, με Βασιλικό Διάταγμα που τοιχοκολλήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες σε όλο το χωριό από δύο πιστούς του αυλικούς….Και γεμάτος συγκίνηση, σημειώνει: «Λατρευτοί μου Μασκαράδες, έχοντας υπ’ όψιν τον ζήλον που επιδεικνύει τούτο το μασκαροχώρι δια τοιαύτας εκδηλώσεις, Κυρήσσω την έναρξη του εφετινού Κορακιανίτικου Καρναβαλιού και Διατάσσω άπαντας τους υπηκόους μου να μεριμνήσουν δια τον εορτασμόν της Μεγαλειότητός μου…Τους δε κουπαδόρους ρουφιάνους μου, θέτω εις την πρώτην γραμμήν της καρναβαλικής μάχης» 
                                                                        
Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ
.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.03.10 )
 
Της Αγίας Αγάθης PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.01.10
sagathi10.jpgΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ΠΑΞΩΝ  &  ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ  ΝΗΣΩΝ             
Ι Ε Ρ Ο Σ   Ν Α Ο Σ   Α Γ Ι Α Σ   Α Γ Α Θ Η Σ   Ζ Υ Γ Ο Υ 

            Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α   Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ε Ω Σ 

Ανακοινώνεται, ότι την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010, εορτή της Αγίας Αγάθης, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του χωρίου Ζυγός.
                                ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
Την παραμονή,  Πέμπτη  4 Φεβρουαρίου και ώρα 5.30 μ.μ. θα ψαλλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Την επομένη, Παρασκευή  5 Φεβρουαρίου, ημέρα της εορτής και ώρα 8.00 π.μ. θα ψαλλεί ο Όρθρος μετ’ Αρτοκλασίας, η ευλόγησις των σπερνών και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Νεκταρίου. 
                                                                                    ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.03.10 )
 
Ειδήσεις... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.01.10
1.To DVD που κυκλοφόρησε πριν από μια βδομάδα η Επιτροπή του Κορακιανίτικου Καρναβαλιού,  έχει γίνει ανάρπαστο. Η πρώτη έκδοση ήδη εξαντλήθηκε και η ζήτηση δεν έχει σταματήσει…Από το χωριό, από την πόλη και από την Αθήνα, καταφθάνουν συνεχώς παραγγελίες. Οι επιφορτισθέντες με την αναπαραγωγή του (Σταμάτης Απέργης και Σπύρος Κένταρχος), τρέχουν και δεν φτάνουν…Παρότι πρόκειται για δουλειά ερασιτεχνών, το αποτέλεσμα κρίνεται πολύ καλό και σε αυτό οφείλεται και η ζήτηση…Καλή συνέχεια στις πωλήσεις…
2.Σχεδόν δύο βδομάδες πριν από την Κυριακή της Τυρινής, την τελευταία Κυριακή του Τριωδίου και οι προετοιμασίες του Κορακιανίτικου Καρναβαλιού προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς, αφού ο χρόνος είναι αρκετά πιεστικός. Σε δύο χωριστές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες οριστικοποιήθηκε ο σχεδιασμός για το άρμα του Καρνάβαλου και τα υπαίθρια σκετς και πραγματοποιήθηκε η καταγραφή των απαραίτητων για τη μετατροπή της αίθουσας του Συνεταιρισμού που θα φιλοξενήσει τον βραδινό αποκριάτικο χορό... Παράλληλα, σε επίπεδο γειτονιάς και παρέας έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για τις μεταμφιέσεις, μεμονωμένες ή ομαδικές…

3.Πρόσκληση συνεργασίας με το παράρτημα της UNESCO στην Κέρκυρα, έλαβε προχθές ο Σύλλογος του χωριού «Κέντρο για Βιώσιμες Κοινότητες». Η πρόσκληση γνωστοποιήθηκε προφορικά σε μέλη του Συλλόγου που είναι ταυτόχρονα και ιδρυτικά μέλη του παραρτήματος της UNESCO και αναμένεται να συζητηθεί προσεχώς. Υπό την αιγίδα της οργάνωσης αυτής λειτουργεί ένα δίκτυο αυτοτελών φορέων της Κέρκυρας, αλλά και πολιτών, στο πλαίσιο του οποίου ο καθένας μπορεί να ωφεληθεί από τη δράση και τη συνεργασία των άλλων…
4.Του Αγίου Γρηγορίου, πριν από μερικές μέρες και όπως κάθε χρόνο (τα τελευταία χρόνια) πραγματοποιήθηκε λειτουργία στο μικρό νεόκτιστο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο "Κτήμα Βραδή". Ακολούθησε κέρασδμα και σπερνά...Και του χρόνου! Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.03.10 )
 
Η πίτα της Μουσικής... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.01.10

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε σήμερα, Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2010 ο Μουσικός μας Σύλλογος. Η εκδήλωση (λόγω κάποιων προβλημάτων στην αίθουσα του Συνεταιρισμού) έλαβε χώρα στο κοσμικό κέντρο Luna DArgento της οικογένειας Βραδή, το οποίο κατά τις επτά το βράδυ γέμισε από τα μέλη του Συλλόγου και τους άλλους Κορακιανίτες, που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν μια ωραία εκδήλωση. Ο Πρόεδρος Σπύρος Σαββανής καλωσόρισε τον κόσμο, κάνοντας στη συνέχεια μια αναδρομή στην πορεία του Συλλόγου κατά την προηγούμενη χρονιά, ευχαριστώντας όλα τα στελέχη για τις προσπάθειες που κατέβαλαν. Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Δήμαρχος Φαιάκων Μιχάλης Κάρρας που ευχήθηκε «χρόνια πολλά» και επιτυχίες στον Μουσικό Σύλλογο, λέγοντας πως ο Δήμος θα συνεχίσει να υποστηρίζει το έργο του. Ο Πρόεδρος των Ανω-Κορακιανιτών της Αθήνας Σπύρος Κένταρχος έλαβε στη συνέχεια το λόγο, κάνοντας μία πολύ σύντομη ενημέρωση για τις εκδηλώσεις του Κορακιανίτικου Καρναβαλιού, που έπονται. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Βουλευτής Κέρκυρας Μπάμπης Χαραλάμπους, τονίζοντας τη διαρκή συμπαράστασή του προς τα μουσικά και πολιτιστικά σωματεία του νομού.Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Σαββανής και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σπύρος Τσιριγώτης.
                   mantolinata24012010.jpg 

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα «άνοιξε» η μικρή μαντολινάτα που πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της στο χωριό, η οποία με τη συνδρομή στελεχών της Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου έπαιξε και τραγούδησε τα παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, σε σύνθεση του χωριανού μας Στάθη Μαρτζούκου (Παπαγιάννη).
             pitamous2010a.jpg
Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η Μπάντα του Συλλόγου που με τη συμμετοχή πολλών νέων παιδιών και υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Μεταλληνού, χάρισε στο κοινό όμορφες μελωδίες.
               pitamous2010b.jpg
Ακολούθησε η Χορωδία του Συλλόγου, που τραγούδησε καντάδες και άλλα χαρακτηριστικά κομμάτια και την εκδήλωση «έκλεισε» το Χορευτικό τμήμα με παραδοσιακούς χορούς, με τελευταίο τον Κορακιανίτικο χορό, τον τόσο επίκαιρο λόγω του Τριωδίου, που ξεκίνησε σήμερα…
                 pitamous2010c.jpg
Στο τέλος της βραδιάς μέλη της Διοίκησης προσέφεραν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στον κόσμο που παραβρέθηκε…
Και του χρόνου…

ΣΗΜ.:δείτε ΕΔΩ το βιντεάκι που "κρέμασε" ο φίλος Simon Baddeley στο YouTube...


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.03.10 )
 
Η προετοιμασία του Καρναβαλιού ξεκινάει... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.01.10
Χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού, η πρώτη συνάντηση των «εθελοντών» καρναβαλιστών της Κορακιάνας, ύστερα από την πρόσκληση της Επιτροπής Καρναβαλιού. Η προσέλευση ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη φορά, σημάδι καλό για τη συνέχεια της οργάνωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
         karnsynant20012010.jpg
Κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης πέρασαν από την αίθουσα περίπου πενήντα άτομα, κάθε ηλικίας και φύλου, κορακιανίτες του χωριού αλλά και της πόλης. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η συμμετοχή νέων παιδιών, η οποία διασφαλίζει τη συνέχεια και το πέρασμα της σκυτάλης από γενιά σε γενιά. Αφού επαναβεβαιώθηκε ο χαρακτήρας και του φετινού Καρναβαλιού στα χνάρια του προηγούμενου, συγκροτήθηκαν τρεις Επιτροπές (για τα δρώμενα, για το άρμα του Καρνάβαλου και για τον βραδινό χορό), στις οποίες μπορεί βεβαίως να συμμετάσχει στην πορεία και όποιος άλλος το επιθυμεί.
           karnsynant20012010b.jpg
Όπως δε ανακοινώθηκε, για την οικονομική ενίσχυση της διοργάνωσης, φιλοτεχνήθηκε μία «ταινία μικρού μήκους» σε μορφή
dvd, η οποία περιέχει μια σύντομη αναδρομή στα Κορακιανίτικα Καρναβάλια από την μεταπολεμική περίοδο έως τις μέρες μας και εκτενή παρουσίαση των εκδηλώσεων του 2008, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, εικόνες video, άφθονη μουσική και αφήγηση. Το dvd αυτό κυκλοφορεί από αύριο και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να το αναζητήσει από τον Σταμάτη Απέργη…
karnsynant20012010c.jpg  karnsynant20012010d.jpg  karnsynant20012010e.jpg 


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.03.10 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 16
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar