Menu Content/Inhalt
Ειδήσεις.... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.04.10
diroes_nerou.jpg1.Συνεχίζονται επί μέρες οι διαρροές νερού από τον αγωγό της γεώτρησης της Μουργάδας, παρά τις ειδοποιήσεις που έχουν γίνει από πλευράς Τοπικού Συμβουλίου προς την Δημοτική Επιχείρηση. Μάλλον, με το έργο ηλεκτροδότησης της γεώτρησης, ο αγωγός αυτός υπέστη ζημίες σε δύο τουλάχιστον τμήματα (που είναι εμφανή). Το ένα επιδιορθώθηκε πριν από μέρες, το άλλο όμως παραμένει και …τρέχει.
2.Προς την άλλη Δημοτική Επιχείρηση, της Καθαριότητας: είναι τόσο δύσκολο οι κάδοι μετά το άδειασμά τους να μην φρακάρονται ανοικτοί; Γιατί έτσι, γίνονται έρμαιο των ζώων και η εικόνα των σκορπισμένων σκουπιδιών είναι τριτοκοσμική…
3.Ένα ωραίο 3σέλιδο αφιέρωμα για τη Φιλαρμονική μας περιλαμβάνει το τρέχον τεύχος του περιοδικού «MyKerkyra».
4.Αναχώρησε σήμερα για την Κύπρο η Χορωδία του Μουσικού μας Συλλόγου, μετά από πρόσκληση των εκεί Πολιτιστικών Φορέων, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.06.10 )
 
Ιδού ο ..."Καλλικράτης" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.04.10

Δόθηκε στη δημοσιότητα, χθες Τετάρτη, το σχέδιο νόμου του προγράμματος «Καλλικράτη», που αφορά τις συνενώσεις Δήμων, την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και τη δημιουργία αιρετών Περιφερειακών Αρχών. Στο σχέδιο αυτό, εκτός των άλλων, αποτυπώνεται και η εξαγγελθείσα προ ημερών αρχή για «ένα δήμο σε κάθε νησί». Με βάση την αρχή αυτή ο νομός της Κέρκυρας θα έχει 2 Δήμους: έναν για το νησί της Κέρκυρας και έναν για τους Παξούς. Ανάλογες προβλέψεις υπάρχουν και για τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.
Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων αναμένεται σύμφωνα με παλαιότερες θέσεις της, να αντιδράσει στο ενδεχόμενο αυτό (ακόμα και με τοπικό δημοψήφισμα), αντιπροτείνοντας τους 5 Δήμους για το νησί της Κέρκυρας. Είναι λοιπόν πιθανό, με τη γνωστή τακτική του «παζαρέματος», τελικά να καταλήξουμε στους 3 Δήμους, που εξαρχής φαινόταν ως το επικρατέστερο σενάριο…Στην περίπτωση αυτή θα ξεκινήσει νέος γύρος συζητήσεων για το πώς θα συγκροτηθούν οι νέοι αυτοί τρεις Δήμοι.
Κάπως έτσι, οι τοπικοί μας «άρχοντες», ασχολούνται εδώ και καιρό μόνο με μία παράμετρο (πόσοι θα είναι οι Δήμοι) του όλου ζητήματος και ελάχιστα με τις προβλέψεις για τη λειτουργία του συστήματος, είτε του ενός είτε των τριών, είτε των πέντε Δήμων.
Τις προτάσεις του σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» κατέθεσε υπόψη του προέδρου της ΤΕΔΚ Κέρκυρας, ο δημοτικός σύμβουλος Φαιάκων και μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ, χωριανός μας, Σεβαστιανός Μεταλληνός.  Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο με τις απόψεις του… Υπάρχουν 2 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.06.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ημέρα Χορού PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.04.10
Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού εορτάστηκε χθες, Σάββατο, στην πόλη της Κέρκυρας, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια. Μεγάλη χορευτική εκδήλωση, με παραδοσιακούς αλλά και μοντέρνους χορούς πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, με τη συμμετοχή 13 συγκροτημάτων, από διάφορες περιοχές της Κέρκυρας. Το χωριό μας εκπροσωπήθηκε από δύο τμήματα του Χορευτικού της Φιλαρμονικής, το ένα, παιδικό…
                                meraxorou2010.jpg
ΣΗΜ.:μετά το πέρας της εκδήλωσης στο Δημοτικό Θέατρο, τμήμα του Χορευτικού, επιστρέφοντας στο χωριό τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, έδωσε μιαν «εκτός προγράμματος» παράσταση, στο
Luna DArgento , στο γάμο της δασκάλας του χωριού…Από εκεί είναι και η φωτογραφία.


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.06.10 )
 
Ευχαρηστήριο Φιλαρμονικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
23.04.10
samaras.jpg"Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής «Ο Σπύρος Σαμάρας» θέλουν να ευχαριστήσουν όλους τους συγχωριανούς και μη, οι οποίοι για ακόμα μια φορά ενίσχυσαν το σωματείο κατά τον έρανο της Δευτέρας του Πάσχα. Επίσης, συγχαίρουν την Συντονιστική Επιτροπή Κορακιανίτικου Καρναβαλιού για την άψογη διοργάνωση και  την ευχαριστούν θερμά για την απόφασή της να διαθέσει τα κέρδη για τους σκοπούς της Φιλαρμονικής.
Θεωρούμε πως οι ενέργειες αυτές, καθώς και η ύπαρξη και άνθηση της Φιλαρμονικής και των υπολοίπων σωματείων υποδεικνύουν πως ο ρόλος της κοινότητας είναι ισχυρός, και οι κοινωνικοί δεσμοί είναι υγιείς και δυνατοί. Αντιλαμβανόμαστε επίσης πως με τα σύννεφα να είναι πυκνά πάνω από τη χώρα, τις ζωές μας και τις περιουσίες μας, εναπόκειται σε όλους μας να διατηρήσουμε την ποιότητα, την πρόοδο και την ανάπτυξη, δίνοντάς ένα άλλο ορισμό στις λέξεις αυτές, λίγο πιο απομακρυσμένο από την στενά οικονομική αντίληψη.
Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον θεμέλιο λίθο της ιδρύσεως του σωματείου μας, την παροχή δωρεάν μουσικής παιδείας. Το έργο μας είναι όλο και πιο δύσκολο με τα νέα δεδομένα, αναβαθμίζεται όμως συνέχεια και αποδίδει όλο και πιο πολλούς καρπούς. Η αρωγή των συγχωριανών σε αυτό είναι αναγκαία, ηθικά και πρακτικά
".
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Σπύρος Σαββανής


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.06.10 )
 
Αμπέλι νιό... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.04.10

ampelia2010a.jpgΟι παλιές στατιστικές δείχνουν πως η περιοχή της Κορακιάνας, όπως και ολόκληρη η Κέρκυρα, ήτανε κάποτε κρασότοπος. Μικροί και μεσαίοι αμπελώνες κάλυπταν κάθε κομμάτι γης που θεωρούνταν κατάλληλο για αυτή την καλλιέργεια, ιδιαίτερα στις πλαγιές με τα ξερά εδάφη…Αμπέλια, που χαρακτηρίζονταν από τις πολλές ποικιλίες σταφυλιών και την καλή ποιότητα. Η εικόνα αυτή, όπως και τόσο άλλα στον τόπο μας,  άρχισε με το πέρασμα του χρόνου να ξεθωριάζει, έως ότου μετά τη δεκαετία του ’70, το κερκυραϊκό και το κορακιανίτικο βεβαίως, αμπέλι να είναι πλέον δυσεύρετο. Ευτυχείς θα πρέπει να νοιώθουν οι τελευταίες γενιές, που μπόρεσαν να γνωρίσουν, έστω και στο ξεθώριασμα και να ζήσουν  εκείνη τη γιορτινή ατμόσφαιρα του τρύγου με όλα τα συνακόλουθα, μέχρι που το νιο κάθε φορά, κρασί να πάρει τη θέση του στα βαρέλια.
ampelia2010b.jpgΣ
τις μέρες μας, ξέχωρα από τους λίγους πλέον παλιούς αμπελουργούς του χωριού μας, κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή της μια νέα φουρνιά ανθρώπων που προσπαθεί να ανασυστήσει παλιά μικρά κυρίως, οικογενειακά αμπέλια ή να προσθέσει νέες φυτιές. Τις μέρες αυτές, προστέθηκε ακόμη ένα μικρό κομμάτι στο νέο αμπελουργικό παζλ που δείχνει να δημιουργείται στην περιοχή μας. Η απόφαση είχε ληφθεί ένα χρόνο πριν, όταν ξεκίνησαν οι απαραίτητες προετοιμασίες, τόσο του κτήματος, όσο και της συγκέντρωσης ποικιλιών και παρά την δυσπιστία των γονέων, που δεν έπαυαν σε κάθε ευκαιρία να επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους, πως «το αμπέλι θέλει αμπελουργό κλπ κλπ».
Έτσι, κάπως καθυστερημένα βέβαια λόγω καιρού, το μικρό εγχείρημα πήρε σάρκα και οστά με τη μεταφύτευση στο έδαφος των φυτεμάτων, που εδώ και ένα περίπου χρόνο «εκκολάπτονταν», με τη βοήθεια φίλων. Οι ποσότητες μικρές, αλλά η ποικιλία αξιοσημείωτη: από τον δυσκολοτρύγητο όπως φανερώνει το όνομά του, κακοτρύγη, το πετροκόρυθο, το αφιόνι, τον κουμή, τον γκουζιανίτη, την ξεροποδιά και το ξήπλεκο, μέχρι το περιφρονεμένο τσουπί και το αρωματικό μοσχάτο. Οι συστοιχίες όσο πιο αραιές γίνεται και η φύτευση με τον παλιό γνώριμο τρόπο.
Η πρόκληση με τις καλλιεργητικές μεθόδους είναι ήδη παρούσα και η αναζήτηση θα φέρει μεταξύ άλλων τη γνωριμία με τη λεγόμενη «βιοδυναμική καλλιέργεια», κάτι σαν κοντινή εξαδέλφη της «βιολογικής». Μια εμπειρική μάλλον μέθοδο καλλιέργειας, που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου αιώνα από την κεντρική Ευρώπη και διασώζει παραδοσιακές πρακτικές. Διαθέτει μάλιστα και το φιλοσοφικό υπόβαθρο  ενός  αυστριακού φιλόσοφου, ο οποίος έβαλε τις βάσεις για αυτόν τον τρόπο καλλιέργειας…
Άντε και καλά κρασιά…σε μερικά χρόνια… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.06.10 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 18
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar