Menu Content/Inhalt
Επιστολή ΤΕΔΚ για Καλλικράτη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.05.10
tedkcorfu.jpgΑνοικτή επιστολή πτος τον Πρωθυπουργό απευθύνει η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του νομού μας, για να εκφράσει (για μια ακόμη φορά) την αντίθεσή της στηνν προοπτική δημιουργίας μόνο ΕΝΟΣ Δήμου στο νησί της Κέρκυρας

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης των Ελλήνων
Εμείς που υπογράφουμε την παρούσα επιστολή, δήμαρχοι του νησιού της Κέρκυρας , των Παξών και Κοινοτάρχες του Διαπόντιων Νησιών, συναισθανόμενοι τη μεγάλη ιστορική και πολιτική ευθύνη μας απέναντι στο λαό του Νομού της Κέρκυρας, ως ύστατη ενέργεια προς αποτροπή της προτεινόμενης, μέσα στα πλαίσια της διοικητικής Μεταρρύθμισης, δημιουργίας ενός Δήμου στο νησί της Κέρκυρας , στον οποίον εντάσσονται και τα Διαπόντια νησιά μας. απευθύνουμε την παρούσα, ευελπιστώντας ότι θα αποτρέψετε αυτήν για τους παρακάτω λόγους:


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 31.05.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δημοπρατήσεις για τη Φιλαρμονική PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.05.10
ktiriofilarm1.jpgΑμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Κώστα Γεωργαλίδη, ήλθαν και οι υπογραφές δύο εγγράφων που αφορούν τη Φιλαρμονική μας.
Ειδικότερα, με το α.π. 421/26-5-2010 έγγραφο, δίνεται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας η έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Ανακατασκευή παλαιού κτιρίου Φιλαρμονικής Άνω Κορακιάνας», το οποίο είχε ενταχθεί από τον περασμένο Αύγουστο στο ΕΣΠΑ.
Με το έγγραφο αυτό η Νομαρχία θα προχωρήσει εντός των ημερών στη δημοσίευση πρόσκλησης ανοικτού διαγωνισμού στον Τύπο, προκειμένου να αναδειχτεί ο Ανάδοχος του Έργου, στις 29 Ιουνίου (αν όλα πάνε καλά), οπότε θα ανοιχτούν οι προσφορές.Ήδη σήμερα, στη Συνεδρίαση της αρμόδιας Νομαρχιακής Επιτροπής, εγκρίθηκε η διενέργεια του διαγωνισμού.Έτσι, μάλλον ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της προετοιμασίας, της εξασφάλισης χρηματοδότησης και της προκήρυξης του διαγωνισμού και στο μεσο-καλόκαιρο θα ξεκινήσει η φάση της υλοποίησης.
Ταυτόχρονα όμως εγκρίθηκε από την Περιφέρεια και η δημοπράτηση της «προμήθειας των μουσικών οργάνων, στολών κλπ εξαρτημάτων» για όλες τις Φιλαρμονικές του νομού και φυσικά για τη δική μας.

Αυτά είναι πράγματι καλά νέα… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 29.05.10 )
 
Γάμος και χαρά PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.05.10
gamossimon1.jpgΟι συγχωριανοί και φίλοι μας, ο Simon και η Lin, βρέθηκαν αυτήν την περίοδο στην Αγγλία με αφορμή ένα ευτυχές γεγονός: στις 17 Μαΐου παντρεύτηκε η κόρη τους στην εκκλησία Alvie στη Σκωτία, σε στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Όπως  σημειώνουν στο blog τους, η τελετή ήταν απλή σαν την εκκλησία και η μουσική έπαιζε για την περίσταση. Ο ιερέας τους καλωσόρισε και η γαμήλια τελετή άρχισε με την απαγγελία ύμνων, ενώ οι δύο γονείς ήταν φανερά συγκινημένοι...
Τους ευχόμαστε ολόψυχα κάθε ευτυχία…


 Υπάρχουν 3 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Στην Αγία Τριάδα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Αντώνης Ζερβόπουλος   
25.05.10

agiatriada10a.jpgΣήμερα, Δευτέρα, γιορτή του Αγίου Πνεύματος και πολλοί χωριανοί, και όχι μόνον, βρέθηκαν στην καθιερωμένη λειτουργία στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδος. "Οικοδεσπότες" φέτος η οικογένεια του Βασίλη Ζερβόπουλου. Η Ουρανία, ο Λευτέρης και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είχαν προετοιμάσει τον Ναό εδώ και μέρες. Ο Παπά Κώστας προΐστανται της ακολουθίας, συνοδευόμενος από γνωστή ομάδα ψαλτών. Ευχάριστη ήταν και η παρουσία πολλών νέων παιδιών, έτσι, για να μας θυμίζει ότι τέτοιες παραδόσεις δεν έχουν μόνο παρελθόν, αλλά και μέλλον. Μετά το τέλος της λειτουργίας ακολούθησε το σύνηθες κέρασμα με μπόλικους άρτους, καφέ και κεράσματα. Ελπίζουμε όλοι να έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχόμαστε και του χρόνου! Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.05.10 )
 
Στις εκδηλώσεις για την "Ένωση" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.05.10
rizospastes1864.jpgΣαν σήμερα, πριν από 146 χρόνια, «την 21ην Μαϊου ημέραν Πέμπτην, μετά την επιβίβασιν του Λόρδου Μεγάλου Αρμοστού και την αποχώρησιν των Βρεταννικών φρουρών, γενησομένην σύμφωνα με το άρθρον 2 του πρωτοκόλλου της 16/28 Μαϊου, άπας ο Ελληνικός Στρατός θέλει αποβιβασθή αμέσως εις την θέσιν Σπηλέα, επί της Πλατείας του Τελωνείου. Εκείθεν θέλει μεταβή και παραταχθή έμπροσθεν του Ναού του Προστάτου της Νήσου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ένθα θέλει ψαλή δοξολογία υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, κατά το τέλος της οποίας το φρούριον θα χαιρετίση δι’ είκοσι μιάς βολών κανονίου. Εν τω Ναώ θέλει παρευρεθή ο Έκτακτος Απεσταλμένος της Κυβερνήσεως της Α.Μ. του Βασιλέως των Ελλήνων, οι εν Κερκύρα παρόντες Βουλευταί της ΙΓ’ Ιουνίου Βουλής της ψηφισάσης την Ένωσιν των Ιονίων Νήσων μετά της Ελλάδος, τα Μέλη της τελευταίας Γερουσίας, ως και άπασαι αι Πολιτικαί και Στρατιωτικαί Αρχαί. Μετά την δοξολογίαν ο Στρατός θέλει παραταχθή εις την Πλατείαν των γυμνασίων (Spianata) ένθεν θέλει διευθυνθή εις τους οικείους στρατώνας. Οι Κύριοι Γενικοί Πρόξενοι, Πρόξενοι και Υποπρόξενοι των φίλων Δυνάμεων θέλουσιν ειδοποιηθή ίνα λάβωσιν μέρος, αν ευαρεστώνται, εις την τελετήν ταύτην».
Αυτά προέβλεπε το επίσημο πρόγραμμα που εξέδωσε «Ο κατά τας Ιονίους Νήσους Έκτακτος Απεσταλμένος της Κυβερνήσεως Θ.Α. Ζαϊμης».
Με λίγες ώρες διαφορά, από το ατμόπλοιο «Μάρλβοροου», εν πλω, ο τελευταίος Άγγλος Αρμοστής Στορξ, αναφέρει προς τους ανωτέρους του: «Έχω την τιμήν να γνωρίσω εις Υμάς ότι ο εις την Επτάνησον ωρισμένος Ελληνικός Στρατός έφθασεν εις Κέρκυραν… υπό την διοίκησιν του Υποστρατήγου Πίσσα. Εκομίσθη υπό ενός ατμοπλοίου και συνεποσούτο εξ 830 του Μηχανικού, της Χωροφυλακής και του πρώτου Συντάγματος του Πεζικού. Μέγα πλήθος συνέρρευσεν ίνα χαιρετήση τον Στρατόν και εζητωκραύγαζεν όταν ούτος έπλεεν απέναντι των τειχών προς αγκυροβολίαν. Όταν το ατμόπλοιον εισήρχετο εις τον λιμένα, η μουσική επαιάνιζε το «Θεέ σώζε την Βασίλισσαν» και τα πάντα έλαβον χώραν εν ησυχία…Ούτω έληξεν η επί του Ιονίου Κράτους Βρεταννική Προστασία…»
Ενώ, την ίδια ημέρα, στο μήνυμά του προς τον λαό των Ιονίων, ο Απεσταλμένος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Θ. Ζαϊμης, αναφέρει: «Συμπολίται, το μέγα εθνικόν έργον της Ενώσεως της Επτανήσου μετά της κοινής μητρός ιδού ότι ετελέσθη. Οι πατριωτικοί υμών αγώνες στέφονται σήμερον με της επιτυχίας τον στέφανον, και η Σημαία η Ελληνική κυματίζει ήδη επί των τειχών των ωραίων υμών νήσων… Ας αποδείξωμεν ότι εσμέν άξιοι και ν’ αποκτήσωμεν και να διατηρήσωμεν την ελευθερίαν, ας δικαιώσωμεν τα προσδοκίας του πεφωτισμένου κόσμου και, εμπεδούντες την παρούσαν, ας προπαρασκευάσωμεν την μέλλουσαν ευημερίαν της φίλης πατρίδος. Πεποιθώς εις τον πατριωτισμόν και την συνδρομήν υμών, αναλαμβάνω σήμερον μετά θάρρους την διοικητικήν των Νήσων διεύθυνσιν».
Αυτά πριν από τόσα χρόνια, ενώ σήμερα όπως κάθε χρόνο, τελέστηκε ο καθιερωμένος εορτασμός της «Ενώσεως» στην κεντρική πλατεία της πόλης της Κέρκυρας και τους γύρω χώρους, σε ένα μουντό καιρικό περιβάλλον, με τον καιρό να καραδοκεί επισείοντας από το πρωί τις βροχερές του διαθέσεις.
Μετά την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να ακούσει τον πανηγυρικό της ημέρας στα Ανάκτορα, από τον Κερκυραίο πρώην υφυπουργό Σπύρο Καλούδη, με θέμα «Ο Ενωτικός Αγώνας των Επτανησίων και η Αγγλική Πολιτική».
Ο κόσμος, ντόπιοι και επισκέπτες (αν και λιγότερος από πέρυσι) είχε αρχίσει στο μεταξύ να κατακλύζει τους δρόμους γύρω από την Σπιανάδα, ενώ τα μουσικά και χορευτικά σύνολα, καθώς και τα σχολεία που θα συμμετείχαν λίγο αργότερα στην παρέλαση, έπαιρναν θέση επί της οδού Καποδιστρίου.
Λίγο πριν το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου, στην Πάνω Πλατεία.
21may10d.jpg
Στις 12 και τέταρτο ξεκίνησε η παρέλαση των παραδοσιακών τοπικών συγκροτημάτων, των τμημάτων των μαθητών των σχολείων και των σπουδαστών του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Προσκόπων, κλπ, με πέρασμα μπροστά από το χώρο των «επισήμων» και κατεύθυνση προς τα Ανάκτορα. Οι τρεις Φιλαρμονικές της πόλης και η Φιλαρμονική της Άνω Κορακιάνας παιάνιζαν ασταμάτητα, με το μουσικό κομμάτι του Λευκάδιου ποιητή Σταμπόγλη «Πάπια που κορφολούζεσαι στου Ιονίου τα νερά, Κέρκυρα ανθοστόλιστη…» να ξεχωρίζει… Ανάμεσα στα πολλά χορευτικά συγκροτήματα και το χορευτικό τμήμα της Φιλαρμονικής του χωριού μας συμμετείχε, εμπλουτίζοντας την παραδοσιακή πολυχρωμία της εκδήλωσης.
21may10e.jpg
Μπροστά από τα Ανάκτορα η παρέλαση τερματίζει και τα σώματα «διαλύονται»...
Τα μέλη του Χορευτικού και της Φιλαρμονικής ετοιμάζονται για την καθιερωμένη ομαδική φωτογράφηση, στον ανοικτό χώρο μπροστά από το περιστύλιο. Ένα κινηματογραφικό συνεργείο του βελγικού τηλεοπτικού σταθμού
RTL 9 καταγράφει, στο πλαίσιο μιας παραγωγής για την Κέρκυρα και η Μαριάννα Καλούδη αναλαμβάνει να  μεταφέρει στα γαλλικά πληροφορίες για τον Μουσικό μας Σύλλογο.
21may10a.jpg  21may10b.jpg  21may10c.jpg 
Το τέλος των εκδηλώσεων, θα έχει καθαρά κορακιανίτικο χρώμα. Το Χορευτικό μας συγκρότημα από κοινού με αυτό των Κερκυραίων της Θεσσαλονίκης θα χορέψει για λίγο, κερκυραϊκούς χορούς στο κέντρο του «Λιστόν», υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής μας. Ο κόσμος που συγκεντρώνεται επευφημεί και χειροκροτεί…
21may10f.jpg
Λίγο πιο πέρα, στην Πάνω Πλατεία είναι «στημένα» τα περίπτερα της Έκθεσης Κερκυραϊκών Τοπικών Προϊόντων που διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας. Περιορισμένος, πλην όμως αξιοσημείωτος ο γευστικός «πλούτος» που εκτίθεται προς δοκιμή από το κοινό.
21may10g.jpgΣτην πλευρά των τοπικών γλυκισμάτων ξεχωρίζει το περίπτερο της γνωστής κορακιανίτικης βιοτεχνίας ζαχαρωτών του Μιχάλη Δ. Μεταλληνού, που προσφέρει εξαίσιες γευστικές παραλλαγές από λουκούμι με αρώματα τοπικών φρούτων…

Όμως, η σημερινή ημέρα πέραν από επετειακή είναι και εορταστική για κάθε Κωνσταντίνο και Ελένη και οι εορτάζοντες γνωστοί και φίλοι, μικροί και μεγάλοι, είναι αρκετοί. Χρόνια τους Πολλά…

Υ.Γ.:το απόγευμα, στην εκκλησία της Παναγίας, ο μικρός Κωνσταντίνος Μπαλατσινός, έλαβε το βάπτισμα εις την κολυμβύθρα...Να μας ζήσει ! Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 21.05.10 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 12
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar