Menu Content/Inhalt
Ειδήσεις... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.06.10
filarmbuilding1.jpg1.Εργολάβο «απέκτησε» σήμερα το παλιό κτίριο της Φιλαρμονικής, μετά το άνοιγμα των προσφορών των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας πριν από λίγες μέρες. Στη συνέχεια, προβλέπεται να μεσολαβήσουν κάποιες μάλλον γραφειοκρατικές διευθετήσεις, προκειμένου  ο ανάδοχος του έργου να υπογράψει τη σύμβαση και να «εγκατασταθεί». Η σκυτάλη πλέον έχει περάσει στα χέρια της Νομαρχίας…Την ίδια ώρα η Διοίκηση της Φιλαρμονικής ξεκινάει την προετοιμασία της οργάνωσης της λειτουργίας του «Κέντρου Τέχνης, Ιστορίας & Πολιτισμού», που προβλέπεται να λειτουργήσει μετά την αποκατάσταση του κτιρίου.
2.Η εποχή της ρίγανης έφτασε και τη φορά αυτή μας το υπενθύμισαν η Κατερίνα από προχθές, αλλά και η Βάσω, η Κάτια και η Δέσπω, που επέστρεφαν το απόγευμα από τους κοντινούς λόφους, κρατώντας μποκέδες  φρέσκιας και μοσχοβολούσας ρίγανης.
3. Το μποστάνι της Κικής και του Κώστα, κοντά στου Σαέρη καλά κρατεί και κάθε τόσο μας εφοδιάζει με νοστιμότατα εποχιακά προϊόντα κηπευτικής, που παράγονται σε περίσσιες συνήθως ποσότητες και με βιολογικό κατά το δυνατόν, τρόπο…
4.Όπως μας ενημέρωσαν, στο δρόμο που οδηγεί προς τη δεξαμενή (κάπου απέναντι από το πέτρινο τοιχίο που κατασκευάζεται εκεί) κάποιος σωλήνας νερού «τρέχει»…Ας το δει κάποιος…αν βέβαια δεν έχει ήδη διορθωθεί από την Κυριακή...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 29.06.10 )
 
Μαθητικό θέατρο κατά των ναρκωτικών PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.06.10
popolar2010b.jpgΜε τέσσερις θεατρικές παραστάσεις μαθητών από αντίστοιχα γυμνάσια και λύκεια της Κέρκυρας εκπέμπεται και φέτος το μήνυμα-αντίσταση κατά των ναρκωτικών ουσιών, με την οργάνωση του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών και τη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας. Οι δύο πρώτες παραστάσεις με έργα του Ξενόπουλου («Ο Ποπολάρος» από το 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας) και του Αριστοφάνη («Λυσιστράτη» από το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας) κέρδισαν επάξια τα εγκώμια του κοινού, στο υπαίθριο θέατρο του Μον-Ρεπό, χθες και σήμερα.
lisistrati2010a.jpgΣε αυτές, ξεχώρισαν οι «κορακιανίτικες παρουσίες» της Δώρας Μεταλληνού στην πρώτη και των Ειρήνης και Δάφνης Βιτουλαδίτη (Σπίγγου), καθώς και Γιώργου Μουμούρη (Σπίγγου) στη δεύτερη. Και έπεται συνέχεια με τα έργα «Οι Αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίπερ» του Ντάριο Φο και «Το αγόρι με την βαλίτσα» του Μάικ Κένι, αύριο και μεθαύριο…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Φιλοξενίας Χορωδιών συνέχεια... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.06.10
Η παραμονή της Χορωδίας Αθηένου Κύπρου στην Κέρκυρα διήρκεσε αρκετές ημέρες και οι άνθρωποι της δικής μας Χορωδίας φρόντισαν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις μιας τέτοιας φιλοξενίας.
                       xorodies_synest2010c.jpg
Την επόμενη ημέρα της συναυλίας, τη Δευτέρα το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ανάκτορο του Αχιλλείου και στη συνέχεια στο Κανόνι για καφέ, το δε απόγευμα της ίδιας μέρας ξεναγήθηκαν στην πόλη της Κέρκυρας. Την Τρίτη επισκέφτηκαν στην Παλαιοκαστρίτσα το Μοναστήρι και κατά την επιστροφή απόλαυσαν καφέ στην Μπέλα Βίστα, καθώς και το γύρο του Κρατσάλου, πριν καταλήξουν σε εστιατόριο στο Λιβάδι του Ρόπα για γεύμα. Το απογευματινό πρόγραμμα προέβλεπε ξενάγηση στο χωριό μας και ιδιαίτερα στις εκκλησίες του Άη-Νικόλα και του Άη-Θανάση, από τον χορωδό και επίτροπο Φωκίωνα Μάνδυλα και τον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής. Ακολούθησε παράκληση υπέρ της υγείας τους, από τον παπα-Κώστα και τους προσφέρθηκαν μικρές εικόνες των δύο Αγίων . Κατά το σούρουπο, πέρασαν από τη βιοτεχνία ζαχαρωτών του Μιχάλη Μεταλληνού και δοκίμασαν φρεσκοψημένες μάντολες.
                      xorodies_synest2010d.jpg
Για το βράδυ της ίδιας ημέρας είχε προγραμματιστεί μια συνεστίαση στο «
Luna DArgendo» για τα μέλη των δύο χορωδιών. Οι γυναίκες της Χορωδίας του χωριού μας είχαν ετοιμάσει έναν νοστιμότατο μπουφέ, ενώ πολύ καλό ήταν και το κοκκινέλι κρασί του Τάκη Σαββανή. Στην εκδήλωση αυτή γράφτηκε στην ουσία ο επίλογος της συνάντησης. Ο Πρόεδρος της κυπριακής Χορωδίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πολύ καλή φιλοξενία, ενώ ο Αντιδήμαρχος Αθηένου, πρότεινε την αδελφοποίηση των δύο Χορωδιών και περιοχών. Ειδική δε αναφορά και ευχαριστίες αποδόθηκαν από τους Κυπρίους στον παπα-Κώστα Φαϊτά. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής, Σπύρος Σαββανής εξήρε το ήθος των Κυπρίων φιλοξενουμένων και για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στη σημασία και το συμβολισμό των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε Κορακιάνα, Μουδανιά και Δήμο Αθηένου, ενώ ο Ανδρέας Μεταλληνός αναφέρθηκε στα γλυπτά που είχε φιλοτεχνήσει ο πατέρας του, εμπνευσμένος από τον Κυπριακό Αγώνα. Τέλος, όλες οι πλευρές αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που κατέβαλε η Σοφία Μαρτζούκου για την επιτυχία της διοργάνωσης. Στη συνέχεια το γλέντι «άναψε» για τα καλά και η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, μέσα σε μια ζεστή και πολύ φιλική ατμόσφαιρα, ανάμεσα σε ανθρώπους που θαρρείς πως γνωρίζονταν από χρόνια.
                    xorodies_synest2010a.jpg
Την επόμενη ημέρα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μια περιήγηση με πούλμαν στη βόρεια Κέρκυρα (Σινιές, Κασσιόπη, Αχάραβη, Σιδάρι) με κατάληξη στο εστιατόριο «Νυρεμβέργη», με τη συνοδεία και ξενάγηση του Φωκίωνα, της συζύγου του Σπυριδούλας, αλλά και του Κώστα Απέργη, ο οποίος δώρισε αντίτυπα του βιβλίου του με την ιστορία της Κορακιάνας.
Τώρα, που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι φιλοξενούμενοι θα βρίσκονται ήδη στην Κύπρο, κουβαλώντας μαζί τους τις καλύτερες, πιστεύουμε, εντυπώσεις, αφού η Κορακιάνα ανταπέδωσε στην κυριολεξία μια πολύ καλή φιλοξενία...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Με τον Πρόεδρο της Κύπρου... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.06.10
xristofias1.jpgΤη περασμένη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 το πρωί, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής Κορακιάνας "Ο Σπύρος Σαμάρας" απέδωσε τιμές κατά την τελετή ανάδειξης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημητρίου Χριστόφια από τον Δήμο Κερκυραίων σε επίτιμο Δημότη της Πόλης της Κέρκυρας, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Δήμου Κερκυραίων.
Όπως έχουμε ήδη γράψει, την παραμονή της εκδήλωσης αυτής, ο κ . Χριστόφιας βρέθηκε επί κορακιανίτικου εδάφους, σε κοινωνική εκδήλωση στο «Κτήμα Βραδή».Όταν δε, πληροφορήθηκε από την κα Κική Βραδή ότι στη διπλανή αίθουσα, του «Luna DArgento», βρισκόταν η χορωδία του Δήμου Αθηένου Κύπρου, προσκεκλημένη της Χορωδίας Κορακιάνας, έσπευσε να την επισκεφτεί, γενόμενος δεκτός με ενθουσιασμό και τραγούδια…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 24.06.10 )
 
Λάμπατα και φέτος... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
23.06.10
                lambata2010.jpg
Παρά την αστάθεια και τις συνεχείς εναλλαγές του καιρού, που θύμιζαν περισσότερο το τέλος παρά την αρχή του καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκε και φέτος στο τρίστρατο του Κουκουκή το έθιμο με τις λαμπατίνες, ανήμερα τ’ Άη Γιαννιού του Λαμπατάρη. Τρεις μεγάλοι σοροί από σανό «στήθηκαν» μόλις σκοτείνιασε και πάνω εκεί οι γυναίκες απόθεσαν τα αποξηραμένα πλέον πρωτομαγιάτικα στέφανα, μαζί με μπόλικα κλωνιά φρεσκοκομμένης ρίγανης. Ο κόσμος, κυρίως παιδιά και έφηβοι δεν άργησε να συγκεντρωθεί και μάλιστα περισσότερος από την περυσινή χρονιά και σε αυτό συνέβαλαν, όπως έλεγαν, τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας δια του διαδικτύου. Μια ανύπαντρη κοπέλα, κατά το έθιμο, έβαλε φωτιά στους τρεις σορούς και ξεκίνησε χωρίς σταματημό, το τριπλό πήδημα πάνω από τις φλόγες. Τα γυρίσματα του αέρα, δημιουργούσαν κάθε τόσο αποπνικτική ατμόσφαιρά, αλλά αυτό δεν φαινόταν να πτοεί τους συμμετέχοντες στο έθιμο. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους δεν έλειψαν και εκείνοι, οι κάπως μεγαλύτεροι σε ηλικία, που θυμήθηκαν τα νιάτα τους και άρχισαν τις διηγήσεις περί του εθίμου, όπως ο κ. Νίκος Καλούδης με τη σύζυγό του Ντίνα, ή η κα Νίτσα Νικολούζου….
Και του χρόνου.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 24.06.10 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 15
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar