Menu Content/Inhalt
Εγκαίνια... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.10.10
                   egkainia3.jpg
Εδώ σ’ αυτή τη γειτονιά, στην… «Απάνω Ρούγα»… λειτουργεί από σήμερα το νέο οπωροπαντοπωλείο του χωριού, στις Μουργάδες. Ανακαινισμένο πλήρως, υπό την ιδιοκτησία και διεύθυνση της Μαρίας Βίνου, υποδέχεται ήδη τους πρώτους του πελάτες, Κορακιανίτες και περαστικούς. Στις 7 απόψε πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του καταστήματος υπό τις ευλογίες της τοπικής Εκκλησίας, ενώ στην είσοδο είχε ετοιμαστεί ένας  περιποιημένος μπουφές για τους καλεσμένους. Συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια, ο σύζυγος και η πολυπληθής οικογένεια της Μαρίας.
Δεν χωράει αμφιβολλία ότι ένα νέο κατάστημα αποτελεί όφελος για την κοινωνία του χωριού μας και αξίζει την υποστήριξή μας, μαζί με τα 2-3 άλλα που έχουν απομείνει…σε ένα χώρο που έως και τρεις δεκαετίες πριν αριθμούσε περί τα 30 καταστήματα διαφόρων ειδικεύσεων.
egkainia1a.jpg   egkainia2a.jpg
Υ.Γ.:Και για την ιστορία, όπως θυμήθηκε φωναχτά η κυρά Χαρίκλεια, στο ίδιο κτίριο δραστηριοποιήθηκαν επιχειρηματικά πριν από κάποιες δεκαετίες, ο Χρήστος ο Κόντες, ο Γιάννης ο Μώρος και ο Σπύρος ο Κατσικάς, με τα μπακάλικά τους…


 Υπάρχουν 2 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.10.10 )
 
Αιμοδοσία και άλλα τινά PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.10.10

aimodosia2010.jpg1.Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζυγού, οργανώνεται την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 στις 10 το πρωί, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ..."ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ", είναι το σύνθημα - προσκλητήριο της "Τράπεζας Αίματος Ζυγού...
2. Άλλη μια κλοπή σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα στην αρχή της Νεροσυρμής, στο μεσαίο δρόμο προς του Βάρδα. Η σήμανση κατέφθασε για αποτυπώματα και τα άλλα σχετικά...Θα βρεθεί άραγε άκρη?
3. Προς μεγάλη απογοήτευση των θαμώνων του καφενείου, δεν ακούστηκε σήμαμα από την εκκλησία του Άη-Δημήτρη, ανήμερα του εορτασμού του Αγίου. Η ευθύνη αποδόθηκε στους καφενόβιους Επιτρόπους...
4.Ξεκίνησε από το Δήμο Φαιάκων με πισσάρισμα, η αποκατάσταση από τις λακούβες και τις ζημίες, του περιμετρικού δρόμου που οδηγεί στην περιοχή Κατσίκη στις Μουργάδες...Δεν πρόκειται βέβαια για ριζική παρέμβαση όπως είχε ανακοινωνθεί πέρυσι, αλλά τουλάχιστον ας αποκατασταθεί και ας έχει διάρκεια η βατότητα του δρόμου. 


   Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.10.10 )
 
Τριπλή Παρέλαση... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.10.10
Μεγάλη εθνική εορτή σήμερα…επέτειος του «ΟΧΙ». Το χωριό, η περιοχή, η πόλη ζουν στο ρυθμό των παρελάσεων…
                  28oct2010d.jpg                  
Νωρίς το πρωί στον Άη Γιώργη, με την παρουσία των μαθητών Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, καθώς και της Φιλαρμονικής, τελέστηκε δοξολογία. Από το καμπαναριό της εκκλησίας κρεμόταν μια μεγάλων διαστάσεων ελληνική σημαία, λιτός όσο και επιβλητικός διάκοσμος και συνάμα συμβολισμός. Η παρέλαση με γρήγορο βηματισμό διέσχισε το χωριό ως την άκρη, στις Μουργάδες…
                28oct2010b.jpg
Λίγο αργότερα και τα τρία τμήματα θα βρεθούν στον περίβολο της Αγίας Παρασκευής στη στροφή του Ύψου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην παρέλαση που διοργανώνει εκεί ο Δήμος Φαιάκων. Η χωριανή μας Αλεξάνδρα Χρυσικοπούλου κρατούσε τη σημαία του Μουσικού Γυμνασίου…
             28oct2010c.jpg
Λίγο μετά τις δώδεκα, τρίτο και τελευταίο ραντεβού στην πόλη της Κέρκυρας για τη μεγάλη παρέλαση της πόλης, στην οποία συμμετέχει η Φιλαρμονική μας, μαζί με τις άλλες της πόλης. Η εξέδρα των επισήμων γεμάτη, ο κόσμος πολύς για τα δεδομένα της εποχής.
Ο καιρός άρχισε να ξανοίγει…η ώρα για επιστροφή στο χωριό δεν άργησε να φθάσει…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 28.10.10 )
 
Περί Αλήθειας... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.10.10
Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ στα «κελιά» του Αγίου Αθανασίου, με καλεσμένη  και βασική ομιλήτρια την κα Αγγελική Αναγνώστου-Καλογερά και θέμα το περιεχόμενο του βιβλίου της, που έχει τον τίτλο «Αντέχεις την Αλήθεια; – Το Χρονικό της Αιχμαλωσίας».
Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε η συγγραφέας « η αλήθεια βρίσκεται κατακερματισμένη μέσα σε κάθε θέση, άποψη, θρησκεία, εκδοχή, και ανθρώπινη ιδεολογία. Καμία όμως μεμονωμένη άποψη ή θέση δεν μπορεί να δώσει την ολοκληρωμένη εικόνα της. Σαν παράδειγμα γι' αυτό μπορούμε να φέρουμε το πείραμα του περιστρεφόμενου δίσκου του Νεύτωνα και τη διάθλαση του λευκού φωτός στα επτά χρώματα της ίριδας. Το λευκό φως -που περιλαμβάνει όλα τα χρώματα- μοιάζει με τη μια αλήθεια που σαν μαγική εικόνα βρίσκεται μπροστά στον άνθρωπο.
Ο άνθρωπος μένοντας καθηλωμένος στην προσωπική του άποψη (χρώμα) δεν μπορεί να συνθέσει όλα τα χρώματα -θέσεις- απόψεις και να δει τη λευκή απόχρωση της αλήθειας. Όταν όμως μετακινηθεί σ' ένα ιδιαίτερο "σημείο", θα μπορέσει να δει. Τότε όλα αποκωδικοποιούνται μπροστά στα μάτια του, όπως μια "μαγική εικόνα" που εμφανίζεται ξαφνικά...».
Η συζήτηση που ακολούθησε, κράτησε σχεδόν ένα τρίωρο και σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσε αμφισβητήσεις από μέρους των παρισταμένων χωριανών, για ορισμένες πτυχές του παρουσιασθέντος θέματος….Πάντως, ούτως ή άλλως, κάθε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ακόμη και αν περιέχει διαφωνίες, είναι εποικοδομητική και χρήσιμη για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε η παρουσία του παραπάνω βιβλίου στην Αναγνωστική Εταιρεία της Κέρκυρας… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 26.10.10 )
 
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.10.10
Κατατέθηκαν και οι συνδυασμοί για την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών. Με την επιφύλαξη πάντα, μήπως κάποιο όνομα μας έχει διαφύγει, παρουσιάζουμε στη συνέχεια τους Άνω-Κορακιανίτες και τους έχοντες σχέση με το χωριό μας, υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους:
--με το συνδυασμό της "ΑΝΑΣΑ" του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ο Αλέξανδρος Αλυσσανδράκης
--με το συνδυασμό της "Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια", ως υποψήφια Αντι-περιφερειάρχης, η Όλγα Τσιλιμπάρη (εκπαιδευτικός)
--με το συνδυασμό της «Επτανησιακής Αναγέννησης» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Καλούδη, ο Λινοσπόρης Σπυρίδων του Χαριλάου
--με το συνδυασμό του «Ιόνιου Αρχιπέλαγους» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηλία Μπεριάτου, ο Αναστάσιος Νικολούζος του Αριστοτέλη
--με τον συνδυασμό «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου, ο Γιαννακούρης Κωνσταντίνος του Ζαχαρία

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....
 


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 18.11.10 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 16
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar