Menu Content/Inhalt
Η εισήγηση για κατάργηση του Δημοτικού Άνω Κορακιάνας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.02.11
gavalasds11a.jpg
Αναδημοσιεύουμε από το  «CorfuPress.com» το απόσπασμα του κειμένου των προτάσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, που αναφέρεται και στην τύχη του Δημοτικού μας Σχολίου:.
«…………..
Προαγωγή σχολείων
--Προαγωγή του δημοτικού σχολείου Δουκάδων από 2θέσιο σε 4θέσιο. Αιτιολόγηση: σήμερα το σχολείο λειτουργεί ως τετραθέσιο κα ο αριθμός των μαθητών συνεχώς αυξάνεται.
--Προαγωγή του δημοτικού σχολείου Αγίου Μάρκου από 4θέσιο σε 6θέσιο. Σήμερα, στο σχολείο αυτό φοιτούν 84 μαθητές, έχει συνεχή αύξηση του αριθμού των μαθητών τα τελευταία χρόνια αλλά και θα μεταφερθούν και οι 14 μαθητές του 2θέσιου δημοτικού σχολείου Άνω Κορακιάνας το οποίο προτείνουμε να καταργηθεί.
--Προαγωγή του δημοτικού σχολείου Ποταμού από 8θέσιο σε 10θέσιο. Η περιοχή αναπτύσσεται οικιστικά και αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των μαθητών.
--Προαγωγή του δημοτικού σχολείου Αγίου Ιωάννη από 7θέσιο σε 9θέσιο. Αναπτύσσεται ο αριθμός των μαθητών, έχουν γίνει νέες εργατικές πολυκατοικίες στην περιοχή.
………………………………….
Καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων
--Το 3θέσιο δημοτικό σχολείο 3ο Λευκίμμης  - Κάβου, το οποίο σήμερα λειτουργεί ουσιαστικά ως 2θέσιο με 17 μαθητές να καταργηθεί και να συγχωνευθεί με το 6θέσιο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης – Μελικίων. Χιλιομετρική απόσταση 4 χιλιόμετρα. Δημιουργείται σήμερα σχολείο με 95 μαθητές.
--Το 2θέσιο Δημοτικό Σχολείο 5ο Λευκίμμης – Βιταλάδων το οποίο λειτουργεί σήμερα με 9 μαθητές καταργείται και συγχωνεύεται με το 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο 2ο Κορισσίων – Περιβολίου. Χιλιομετρική απόσταση 1,5 χιλιόμετρα. Δημιουργείται σχολείο με 90 μαθητές.
--Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κορακιάνας σήμερα έχει 12 μαθητές. Προτείνεται η κατάργησή του και η συγχώνευση με το 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρκου, σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων. Δημιουργείται σχολείο με 103 μαθητές.

………………………» Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 23.04.11 )
 
Εκδήλωση Χορωδιών Σπαρτύλα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.02.11
choro_spart2011a.jpgΠραγματοποιήθηκε απόψε Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνεταιρισμού, κοινή συναυλία από τη Μικτή και την Παιδική Χορωδία Σπαρτύλα, με ένα ευχάριστο και ποικίλο ελαφρο-λαϊκό πρόγραμμα.
Την πρώτη διηύθυνε ο Αλέξης Κροκίδης, με τον Χάρη Ανδριώτη στο πιάνο και τη δεύτερη ο  Νίκος Βλάχος, με τη συνοδεία της Αντωνιέλας Κοντίνη στο φλάουτο.
Επρόκειτο για μια πολύ ωραία εκδήλωση, σύμφωνα με αυτούς που την παρακολούθησαν...


ΣΗΜ.: η φωτο από την Κική Άνθη


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 23.04.11 )
 
Το Πάρτυ του Σαββάτου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.02.11
party2011a.jpgΛίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου και το καρναβαλικό πάρτυ στη Μηχανή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συμμετοχή του κόσμου στο απώγειό της. Το ντεκόρ ισάξιο και ακόμη καλύτερο του περυσινού, με το βαμμένο σε γήινη απόχρωση πάτωμα και τη λειτουργία του μπαρ μέσα στη μεγάλη αίθουσα, να δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο. Ο έμπειρος D.J., όπως πάντα οργανωμένος και αγχωμένος, θα συμβάλλει μαζί με το ποτό, στη δημιουργία «ατμόσφαιρας». Ο κόσμος αρκετός, στη μεγάλη πλειοψηφία του νέοι και νέες, μασκαρεμένοι με φαντασία και ευρηματικότητα. Οι χοροί θα κρατήσουν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, οπότε και θα διαλυθεί η σύναξη, αφού όμως ακουστούν πρώτα και τα γνωστά μας «βρωμο-τράγουδα»…
party2011b.jpg
Με «γεμάτες τις μηχανές» οδεύουμε προς την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς…


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 23.04.11 )
 
Οίνος Καρναβαλικός PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.02.11
karnwine2011.jpgΜε τέτοια παράδοση στην αμπελουργία και την οινοποσία που διαθέτει η Κορακιάνα, δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει και ο Καρνάβαλος το δικό του κρασί.  Από απόψε λοιπόν, από το Καρναβαλικό Πάρτυ και έως το τέλος των καρναβαλικών εκδηλώσεων, θα διατίθεται «Οίνος εκλεκτός εσοδείας 2010» σε λευκή και κόκκινη εκδοχή, «εκ του Βασιλικού Αμπελώνος του Καντζιλιέρη», σε ειδική εμφιάλωση προσφοράς Τάσου Νικολούζου. Με αυτόν τον τρόπο θα τονωθούν και τα καρναβαλικά έσοδα, κατόπιν των απωλειών που υπέστησαν από την οικονομική κρίση…
Με τσι γειές μας !


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 23.04.11 )
 
Έγχρωμο...νερό PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.02.11
nero022011.jpg25 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 6 το απόγευμα…Στην απάνω Μουργάδα το νερό που βγαίνει από τις βρύσες είναι για μια ακόμη φορά…έγχρωμο. Ένα ζωηρό χρώμα πορτοκαλάδας ή λάσπης ή σκουριάς, ότι ο καθένας προτιμάει.
Τα τελευταία χρόνια αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά με το νερό του χωριού…
Το νέο Τοπικό Συμβούλιο θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να ενημερώσει τους κατοίκους, τόσο για την ποιότητα του νερού μας, όσο και για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν…


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 23.04.11 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 21
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar