Menu Content/Inhalt
Το νερό ξανά στην επικαιρότητα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.05.11
Συνέχεια φαίνεται πως είχε το θέμα των απανωτών προβλημάτων στους κεντρικούς αγωγούς μεταφοράς νερού από τη γεώτρηση της Μουργάδας σε Πουλάδες, Κάτω Κορακιάνα, Κομένο κλπ. Με ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Φαιάκων (λειτουργεί ακόμη έως ότου συσταθεί η ενιαία Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Κέρκυρας) οι Πουλάδες πρόκειται να «επιστρέψουν» στο νερό της παλιάς τους γεώτρησης, αποκοπτόμενοι από αυτό της γεώτρησης της Μουργάδας, που είναι σαφώς καλύτερης ποιότητας. Το ενδεχόμενο αυτό δημιούργησε ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους του οικισμού, ο οποίος εκφράστηκε χθες το βράδυ προς τον αντιπρόεδρο (Φωκίωνα Μάνδυλα) και το μέλος (Ειρήνη Βιτουλαδίτη) του Τοπικού Συμβουλίου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στους Πουλάδες. Και οι δύο Τοπικοί Σύμβουλοι δήλωσαν πως είναι αντίθετοι σε μια τέτοια πιθανή εξέλιξη.

Σήμερα δε το πρωί, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Προέδρου (Σπύρου Θύμη) και του Αντιπροέδρου του Τοπικού Συμβουλίου στον πρόεδρο της υπό σύσταση νέας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Κέρκυρας, Σπύρο Μουζακίτη, με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς τα θέματα που καθημερινά ανακύπτουν το τελευταίο διάστημα και γενικά την ποιότητα υδροδότησης των κατοίκων της Δημοτικής μας Κοινότητας. Δόθηκε η υπόσχεση ότι σύντομα θα επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο στελεχών της Επιχείρησης για επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
Στο παρά ένα...ο ΠΑΟΚ PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.05.11

Δυσοίωνες διαγράφονται οι προοπτικές για τον ιστορικό Αθλητικό Σύλλογο του χωριού μας, τον ΠΑΟΚ. Όπως διαφάνηκε στη σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση, το σωματείο, ύστερα από μια αδιάλειπτη πορεία 65 και πλέον ετών κινδυνεύει να βρεθεί ενώπιον του Πρωτοδικείου. Βασική αιτία είναι η αποτυχία ολοκλήρωσης του εκσυγχρονισμού των γηπεδικών του εγκαταστάσεων, γεγονός που υποχρεώνει την ομάδα εδώ και χρόνια τώρα να αγωνίζεται σε ξένα γήπεδα, με σημαντική οικονομική επιβάρυνση. Το 2003, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Φαιάκων, η Γενική Συνέλευση έδωσε την εξουσιοδότηση για την δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου, στη θέση ενός λειτουργούντος ακόμη τότε γηπέδου. Σήμερα, 8 χρόνια αργότερα, τα έργα που ξεκίνησαν ξέμειναν ημιτελή και το γήπεδο είναι πλέον μη λειτουργικό, τη στιγμή που σε γειτονικούς Δήμους ανάλογες αθλητικές εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκαν έγκαιρα. Η τελευταία προσπάθεια, του περασμένου Αυγούστου ναυάγησε, λόγω αδυναμίας τελικά του τέως Δήμου Φαιάκων να εξασφαλίσει την οικονομική του συμμετοχή στο έργο που δημοπράτησε η Νομαρχία, για την ολοκλήρωση των βασικών αθλητικών υποδομών. Έτσι σήμερα η Γενική Συνέλευση, αφού ενέκρινε τον Οικονομικό Απολογισμό δεν εξέλεξε σύμφωνα με το πρόγραμμα, νέα Διοίκηση, αλλά αποφάσισε να παρατείνει για τρεις βδομάδας τη θητεία της υπάρχουσας, προκειμένου σε νέα Γενική Συνέλευση να κληθούν και οι εκπρόσωποι των αρμόδιων τοπικών Αρχών, προκειμένου να συζητηθούν οι όποιες προοπτικές υπάρχουν. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
Διάφορα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.05.11
1.Δεν πρόλαβε το συνεργείο του Δήμου να αποκαταστήσει τη βλάβη στον αγωγό στην Κάβενα και μερικές ώρες αργότερα (το απόγευμα) σημειώθηκε νέο σπάσιμο λίγα μέτρα παραπάνω. Το νερό που χυνόταν με πίεση τρύπησε το οδόστρωμα και βγήκε στην επιφάνεια του δρόμου. Ο αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φωκίων Μάνδυλας κινητοποίησε το συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, που μέχρι το σούροπο δούλευε για την αποκατάσταση και της νέας βλάβης.
2.sagathi052011.jpgΤην Κυριακή 29 Μαΐου 2011, Κυριακή του Τυφλού, θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή λιτανεία της ιεράς εικόνος της Αναστάσεως στην ενορία Αγίας Αγάθης Ζυγού.
Το πρωί της Κυριακής θα ψαλεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία περί ώρα 11.00 π.μ. η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αναστάσεως
3.Στις Λιτανείες του Ζυγού και του Ποταμού θα λάβει μέρος την ερχόμενη Κυριακή, η Φιλαρμονική μας.
4.Άτυπη σύσκεψη της διοίκησης του Συνεταιρισμού πραγματοποιήθηκε τηνν περασμένη βδομάδα για το θέμα των κτιριακών του εγκαταστάσεων κλπ
5.Συζήτηση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής για την προετοιμασία της λειτουργίας του παλαιού κτιρίου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης.
6.Έσπασε στην Κάβενα, ο ένας από τους δύο σωλήνες που μεταφέρουν νερό από τη γεώτρηση της Μουργάδας προς Κομένο κλπ, "φουσκώνοντας" το οδόστρωμα εξαιτίας της πίεσης του νερού. Η βλάβη αποκαταστάθηκε.
7. Ο "Καλλικράτης" έχει τελικά επιπτώσεις ακόμη και στο εκτελούμενο έργο του κτιρίου της Φιλαρμονικής.Οι εργασίες έχουν εδώ και 2 μήνες σταματήσει, αφού οι υπηρεσίες αδυνατούν να πληρώσουν το εργολάβο, παρότι τα χρήματα είναι κατατεθιμένα στο λογαριασμό του έργου.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
Τέλος απογραφής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.05.11

Η απογραφή πληθυσμού του 2011, ολοκληρώθηκε χθες … Παρά τα προβλήματα της προηγούμενης βδομάδας με τις αποχωρήσεις απογραφέων, το «σώμα» ανασυντάχθηκε και συμπληρώθηκε με καινούργιο αίμα και ρίχτηκε στην προσπάθεια προκειμένου οι απογραφέντες στην Δημοτική μας Κοινότητα να ξεπεράσουν τους 1.000, προκειμένου αυτή να διατηρηθεί. Η υπόθεση δεν ήταν και τόσο εύκολη, αφενός λόγω της γενικότερης επιφυλακτικής στάσης του κόσμου και αφετέρου λόγω του ότι αρκετοί Κορακιανίτες απογράφτηκαν στην πόλη. Επίσης, «μάχη» έγινε στα «σύνορά» μας, αφού είχαν εισχωρήσει εκεί απογραφείς από τα γειτονικά δημοτικά διαμερίσματα. Σύμφωνα τώρα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ένα πράγμα που είναι ορατό αφορά στην αλλαγή πληθυσμιακών συσχετισμών ανάμεσα στους δύο οικισμούς μας, την Άνω Κορακιάνα και τους Πουλάδες, με την ενίσχυση του δεύτερου, ενώ πέραν από τις γνωστές ευρωπαϊκές «παροικίες», προστίθεται και μια ασιατική, τη φορά αυτή. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
21η Μαϊου 2011 PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
22.05.11
s_konnos11a.jpgΤο στενό ανηφορικό μονοπάτι που μόλις έχει δεχτεί τις πρώτες στρώσεις από άνθη ελιάς, δεν αργεί να σε οδηγήσει στο μισο-κρυμμένο εκκλησάκι του Άη-Κωσταντίνου, στην άκρη της Βενετιάς. Εκεί, μόλις έχουν ολοκληρωθεί ο πρωινός Όρθρος και η Λειτουργία, ανήμερα της διπλής, θρησκευτικής και εθνικής εορτής. Οι λιγοστοί κάτοικοι της γειτονιάς (μαζί και ο νέος γείτονας κυρ Σπύρος Μανιατόπουλος) έχουν δώσει το παρόν και γεύονται τώρα το καφεδάκι στην αντηλιά, συνοδευόμενο από έναν άρτο. Σύμφωνα με τις διηγήσεις των παλαιοτέρων, αρκετές δεκαετίες πριν, στο χώρο αυτό τέτοια μέρα διοργανωνόταν πανηγύρι, όπου ο Νίκος Νικολούζος ξεδίπλωνε την πραμάτεια του και ο κυρ Λάσκαρης, τα παραδοσιακά γλυκίσματά του. Αυτά, μέχρι λίγο μετά τον πόλεμο…
                  s_konnos11b.jpg
Ακριβώς κατά το μεσημέρι, στην πλατεία της πόλης θα ξεκινήσει η παρέλαση στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Ενώσεως της Επτανήσου με την Ελλάδα. Σχολεία, σώματα προσκόπων και στρατού, συγκροτήματα με τις παραδοσιακές ενδυμασίες και οι τρεις Φιλαρμονικές της πόλης μαζί με αυτήν του χωριού μας, θα δώσουν τον εορταστικό τόνο.
                  s_konnos11c.jpg
Άψογη η εμφάνιση των μουσικών και του χορευτικού της Φιλαρμονικής Κορακιάνας, με καινοτομίες στην παρέλασή τους μπροστά από το χώρο των επισήμων και με φινάλε που κέρδισε τις εντυπώσεις και τα χειροκροτήματα στο σταυροδρόμι του Λιστόν, με τοπικούς χορούς και μουσική.
s_konnos11e.jpg
Μετά από ένα γρήγορο πέρασμα από του «Μίλιου» για την αγορά «φοντάν», επιστροφή στα καθ’ ημάς. Από δε το σούρουπο, ξεκίνησε το πέρασμα από φιλικά σπίτια για τα «χρόνια πολλά» και για έναν κρασο-μεζέ, που κράτησε έως αργά, λόγω των πολλών εορταζόντων και εορταζουσών.
 

Παραλειπόμενα:
εμφανής ήταν η προσπάθεια των Βενετσιάνων και μη, επιτελούντων, στην προετοιμασία της μικρής εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου για την εορτή. Καθαρισμός του στενόμακρου μονοπατιού από τον επίτροπο Σπύρο Βλάχο και τον ενορίτη Άκη Μεταλληνό, περιποίηση του χώρου του ναού από τη Δέσποινα Θύμη-Μεταλληνού και τον Ζαχαρία Μεταλληνό κλπ. κλπ.

Ατύχησε η Χριστίνα Ιωνά – Κεντάρχου του χορευτικού, αφού πριν καλά-καλά ξεκινήσει η παρέλαση στην πόλη έχασε και τα δύο της τακούνια και υποχρεώθηκε να τα κολλήσει με ζιλοτέϊπ. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 15
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar