Menu Content/Inhalt
Πυρκαγιά PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.07.11
Πυρκαγιά έχει πιάσει αυτή την ώρα πάνω από το Σκριπερό....Οι καμπάνες του Άη-Νικόλα κτυπούν προειδοποιητικά, ενώ οι καπνοί έχουν κάνει ήδη την παρουσία τους στις Μουργάδες. Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε κινητοποίηση...Ελπίζουμε σε άμεση κατάσβεση...
Τελικά οι συνεχείς προσπάθειες των πυροσβεστών και κυρίως των πυροσβεστικών αεροπλάνων κράτησαν τις φλόγες σε απόσταση από τα σπίτια του Σκριπερού. Παρόλα αυτά, μικρές εστίες παραμένουν έως και το πρωί της Κυριακής, γι αυτό και οι ρίψεις βερού συνεχίζονται...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
Πανηγύρι στο χωριό PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.07.11
panigyri2011a.jpgΠανηγύρι απόψε στην Αγία Παρασκευή και οι ετοιμασίες που ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα συνεχίζονται και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα το βράδυ:καθαρισμός και φωτισμός χώρου, τραπεζοκαθίσματα, ψυγεία και αναψυκτικά και όλες εκείνες οι απαραίτητες για τη διοργάνωση λεπτομέρειες. Το βάρος της προετοιμασίας το έχουν αναλάβει οι διοργανωτές, δηλαδή η Διοίκηση της Φιλαρμονικής και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο...
Η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στο γειτονικό Σκριπερό θα δημιουργήσει απρόοπτα προβλήματα στη διοργάνωση. Η αιφνίδια διακοπή του ρεύματος το απόγευμα, εξαιτίας της βλάβης σε πυλώνες της ΔΕΗ, θα φέρει σε απόγνωση τους διοργανωτές, που θα αναζητούν ματαίως επί ώρα γεννήτριες. Το πρόβλημα θα ξεπεραστεί με τη διαβεβαίωση της ΔΕΗ για την έγκαιρη αποκατάσταση του προβλήματος.
                       panigiri2011b.jpg
Τελικά, το βράδυ όλα θα είναι έτοιμα και πολύς κόσμος θα συρρεύσει στο χώρο του πανηγυριού, Κορακιανίτικο κατά βάση το πλήθος, με άτομα κάθε ηλικίας, για μια βραδιά διασκέδασης που θα κρατήσει έως τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό τους ήχους της ορχήστρας και με τη συνοδεία σουβλακίων και μπύρας, που επιμελούνταν επί ώρες οι διοργανωτές (Μουσική και Εκκλησία)... 
                    panigiri2011c.jpg


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
Παραμονή... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.07.11
s_parask_sperna2011.jpgΤο καθιερωμένο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής διοργανώνεται και φέτος (το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιουλίου 2011) από τη Φιλαρμονική σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Αθανασίου, πληροφορεί η τοιχοκολλημένη ανακοίνωση.
Χθες το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Εσπερινός στο ομώνυμο ξωκλήσι με την παρουσία αρκετού κόσμου. Ακολούθησε προσφορά σπερνών από την οικογένεια Λευτέρη Ιωνά.
Αργότερα, στο καφενείο του χωριού, στη γωνία του κήπου, περίμενε παγωμένη τσιτσιμπύρα και συζήτηση με το Ζαχαρία Μεταλληνό και τον εκδότη Βασίλη Ζαχαρόπουλο, ενώ οι περισσότεροι θαμώνες ήταν συγκεντρωμένοι στα δύο τραπέζια που γινόταν «παιγνίδι». Στο πικέτο ο Σπύρος Φαϊτάς μονομαχούσε με το Σπύρο Αθ. Σπίγγο και παραδίπλα συναγωνίζονταν στη μπρίσκολα με αρκετή φασαρία, τα ζευγάρια Κώστας Ιωνάς-Σπύρος Αλ. Σπίγγος και Γιάννης Μεταλληνός-Στέλιος Μαρτζούκος.
                        kafe_sum2011a.jpg


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
Καμπανάκι για το Συνεταιρισμό μας... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.07.11
Σε σημερινή συνομιλία του korakiana.gr με στέλεχος του Υπουργείου Γεωργίας και εκ των συντακτών του Νομοσχεδίου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, διευκρινίστηκαν τα ακόλουθα:
-Σε σύντομο διάστημα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, η Ένωση Συνεταιρισμών κάθε περιοχής με όλους τους Συνεταιρισμούς μέλη της συγχωνεύονται σε ένα νέο α’θμιο Συνεταιρισμό η Συνεταιριστική Εταιρεία.
-Α’θμιος Συνεταιρισμός, που με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης θα επιλέξει να μην συγχωνευθεί, θα πρέπει να έχει καταβάλει μέχρι 31/12/ 2011, συνολικό ύψος συνεταιριστικών μερίδων 60.000 ευρώ. Εφόσον αδυνατεί, τότε, είτε συγχωνεύεται με άλλον Συνεταιρισμό ώστε από κοινού να καλύψουν το παραπάνω κεφάλαιο, είτε οδηγείται σε αναγκαστική εκκαθάριση.
-Αλλά ακόμη και αν έχει καλύψει τις 60.000 ευρώ μπορεί να οδηγηθεί σε αναγκαστική εκκαθάριση εφόσον για τρία συνεχή έτη η λειτουργία του κριθεί μη βιώσιμη οικονομικά.
-Τι σημαίνει αναγκαστική εκκαθάριση: εκποίηση περιουσιακών στοιχείων – εξόφληση υποχρεώσεων προς τρίτους – διανομή του υπολοίπου ποσού στους συνεταίρους.
Τέλος, σύμφωνα με το παραπάνω στέλεχος, πολύ σύντομα (αρχές  Φθινοπώρου) το νομοσχέδιο θα έχει γίνει νόμος του κράτους, οπότε και θα εξελιχθούν τα παραπάνω, σε διάστημα ολίγων μηνών.

Από τα στοιχεία αυτά, διαγράφεται και η πορεία του Συνεταιρισμού του χωριού μας, μέσα στους επόμενους μήνες, αφού θα έχει μόνο δύο επιλογές: τη συγχώνευση ή την κάλυψη των 60.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, πράγμα αρκετά δύσκολο…Το τελευταίο, πρακτικά σημαίνει είτε 4|πλασιασμός των ενεργών και οικονομικά τακτοποιημένων μελών, είτε 4|πλασιασμός της συνεταιριστικής μερίδας και άμεσης καταβολής της από τους υπάρχοντες συνεταίρους….Διαφορετικά, ο Συνεταιρισμός μας, ο πρώτος Συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στην Κέρκυρα στις αρχές του περασμένου αιώνα, θα οδηγηθεί σε αναγκαστική εκκαθάριση και κλείσιμο... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
Για την επιστροφή του "Σπύρου" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.07.11
"Η επιστροφή του Σπύρου στην γειτονιά μας, μετά από βίαιη απομάκρυνσή του από το χωριό και απουσία ενός περίπου έτους, σημαίνει ότι αν είχε μιλιά θα μπορούσε να μας εξιστορήσει μία μεγάλη περιπέτεια με αίσιο τέλος. Αν σ' αυτό προστεθεί ότι ο Σπύρος είναι ιππότης (αφήνει τα γατογυναικόπαιδα να τρώνε πρώτα) και αξιέπαινος φύλακας της περιοχής του (από ερπετά αλλά και άλλα γατοαρσενικά), αξίζει για το υπόλοιπο της ζωής του να ανακηρυχθεί η "μασκότ" των Μουργάδων και να τύχει ανάλογης προστασίας".
                                                                                                 Β. Μαρτζούκος
Υ.Γ. Για την ακρίβεια η γατοφωτογραφία είναι ενδεικτική και δεν απεικονίζει τον Σπύρο, που είναι γκρίζος.

korakiana.gr: πολύ σωστά επισημένεται ότι η φωτογραφία που αναρτήθηκε δεν ήταν του "Σπύρου", αλλά άλλου γάτου της γειτονιάς... 


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 14
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar