Menu Content/Inhalt
Επίσκεψη αντι-Περιφερειάρχη στη Φιλαρμονική PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.08.11
skourtisfilarm082011.jpgΕπίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο χωριό μας ο αντι-Περιφερειάρχης Κέρκυρας κ. Σκούρτης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, προκειμένου να εποπτεύσει την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης του παλαιού κτιρίου της Φιλαρμονικής μας. Όπως δε, ενημερώθηκε από τον εργολάβο του έργου, η αποκατάσταση του κτιρίου θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ υπολείπεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Ο αντι-Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την πορεία του έργου και αντιμετώπισε θετικά το αίτημα επέκτασης των εργασιών για τη διαμόρφωση και αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου. Τον κ. Σκούρτη υποδέχτηκαν μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Ανδρέα Μεταλληνό, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στη συναισθηματική αξία του χώρου για τη Φιλαρμονική Κορακιάνας και στη φιλοδοξία να λειτουργήσει ο χώρος αυτός ως κέντρο πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στην ανάδειξη της κερκυραϊκής εικαστικής σχολής.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες!!! PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.08.11
Αρκετές είναι και φέτος οι επιτυχίες Κορακιανιτών (ή σχετιζόμενων με το χωριό μας) μαθητών και μαθητριών που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους για κάποιο από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Έχουμε λοιπόν και λέμε (αλφαβητικά):
-Βιτουλαδίτη (Σπίγγου) Ειρήνη Σπυρίδωνος, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
-Θύμη Ιουλ-Ελένη Ιωάννη, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας
-Μαρτζούκος Δημήτριος Ευσταθίου, Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
-Μεταλληνού Σπυριδούλα Γερασίμου, στο τμήμα Αρχειονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου
-Μεταλληνός Χριστόδουλος Παναγιώτη, στο ΤΕΙ Μουσειολογίας Πύργου
-Τσιριγώτης Αθανάσιος Δημοσθένη, στο τμήμα Μηχανικών Αεροσκαφών Πολυτεχνείου Πάτρας
-Τσιριγώτης Δημήτριος Βασιλείου, στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
-Χονδρογιάννης Αντώνιος Σπυρίδωνος, στο ΤΕΙ Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών Δυτ. Μακεδονίας
-Χρυσικοπούλου (Μεταλληνού) Αλεξάνδρα Σπυρίδωνος, στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ευχόμαστε σε όλους καλή σταδιοδρομία…
ΣΗΜ.: επειδή υπάρχει περίπτωση όλο και κάποιον να έχουμε ξεχάσει, ο πίνακας επιδέχεται συμπλήρωση…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 01.09.11 )
 
Αποχαιρετισμός PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.08.11
Το καλοκαίρι, με βάση το ημερολόγιο, μετράει τις τελευταίες του στιγμές, παρά την επιμονή του καιρού, με την αυξημένη ζέστη και υγρασία των τελευταίων ημερών. Η περίοδος των διακοπών τελειώνει και έρχεται η ώρα του αποχαιρετισμού για τις παρέες του θέρους, που ανανεώνουν κάθε χρόνο το ραντεβού τους, τέτοιες μέρες. Σε λίγο καιρό το χωριό θα «αδειάσει» από κόσμο και τα πάντα θα ξαναβρούν τους χειμωνιάτικους ρυθμούς.
             apoxair_kalok2011.jpg
Τέτοιες μέρες λοιπόν οργανώνονται τα αποχαιρετιστήρια γεύματα ή δείπνα μεταξύ φίλων, κορακιανιτών του χωριού και της «διασποράς». Έτσι, η περγουλιά του Μώρου είχε χθες το βράδυ την τιμητική της, προς κατευόδιο της οικογένειας Κώστα και Κικής Απέργη, που αναχώρησαν για την Αθήνα. Είχε προηγηθεί ανάλογο δείπνο στην κούρτη του Βασίλη και της Μαρίας Μαρτζούκου, εδώ και λίγες μέρες και πόσα άλλα στις γειτονιές του χωριού μας.
Καλή αντάμωση λοιπόν!


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Άλλο ένα ΟΧΙ στο αιολικό πάρκο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.08.11
anemogperifer2011a.jpgΜετά το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, την εναντίωσή του στη δημιουργία αιολικού πάρκου ανεμογεννητριών στον Παντοκράτορα, εκδήλωσε κατά πλειοψηφία και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.
Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση με πολλές εντάσεις και αντεγκλήσεις, η πλειοψηφούσα παράταξη του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου είδε τη θέση της να καταψηφίζεται και να υπερψηφίζεται κατά πλειοψηφία (18 έναντι 13 και 1 λευκού) και με τη συμβολή συμβούλων της πλειοψηφίας, το κοινό ψήφισμα της αντιπολίτευσης, το οποίο περιορίζεται σε δύο άρθρα, που αναφέρουν:
1.την αντίθεση του Π.Σ. στην επένδυση στον Παντοκράτορα, όπως προγραμματίζεται και
2.την άμεση μετεγκατάσταση του σταθμού της ΔΕΗ από την περιοχή του Αγ. Βασιλείου στα Γαζάτικα, με ευθύνη της ΔΕΗ, δίχως την εμπλοκή της Enova.
Βέβαια, όλα αυτά στο πολιτικό σκέλος, γιατί ως γνωστόν οι άδειες, που τη μία μετά την άλλη εξασφαλίζει στο «παρά πέντε» η επενδύτρια εταιρεία, τρέχουν.
Έτσι, ο αγώνας για τη ματαίωση του προωθούμενου σχεδίου, που θα έχει επιπτώσεις και στην περιοχή μας, αναμένεται να είναι μακρύς…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 29.08.11 )
 
Συμπεθέροι στην Άμφισσα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.08.11
gamosalex11c.jpgΝαύπακτος, Γαλαξίδι, Ιτέα…Μια τριήμερη εξόρμηση στο τέλος του καλοκαιριού, στις καταγάλανες ακτές του Κορινθιακού, με φόντο το χρυσοπράσινο ελαιώνα της Άμφισσας. Αφορμή, η τέλεση των γάμων του Αλέκου και της Μιμής, στη γραφική εκκλησία της Κύρρας. Αρκετοί κορακιανίτες, συγγενείς και φίλοι του ζεύγους κατέφθασαν εκεί για να παραβρεθούν στις χαρές τους. Ανήμερα του γάμου, οι οικογένειες των νεονύμφων βρισκόταν σε συνεχή εγρήγορση για τις τελευταίες ετοιμασίες και την υποδοχή των καλεσμένων. Οι σπιτικοί κουραμπιέδες και τα ντολμαδάκια αποτελούσαν απαραίτητο τρατάρισμα στο σπίτι του γαμπρού και της νύφης. Μετά το μυστήριο ακολούθησε μια μεγάλη και ωραία δεξίωση σε εξωτερικό χώρο, που μετεξελίχθηκε σε γλέντι που κράτησε έως τις πρωινές ώρες…Με τις καλύτερες ευχές μας…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 28.08.11 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 20
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar