Menu Content/Inhalt
Φεστιβάλ Χορωδών 2011 PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.11.11
Το Σαββατο-Κύριακο που πέρασε (26 και 27 Νοεμβρίου 2011), η Ένωση Χορωδιών Κέρκυρας διοργάνωσε το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, με σκοπό την καθιέρωση και επέκτασή του στα Ιόνια Νησιά.
 
festchorod112011.jpg 

Στο χορωδιακό διήμερο έλαβαν μέρος 13 χορωδίες μέλη της Ενώσεως (Αγίου Ματθαίου, Ανεμομύλου «ΘΩΜΑΣ ΦΛΑΓΓΙΝΗΣ», Αχαράβης, Γύρου, «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ», Ευροπούλων « Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», Κέρκυρας, Λακώνων, Λιαπάδων, Φαιάκων, Χλωμού «ΘΩΜΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ», Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ Κέρκυρας), ανάμεσα στις οποίες και η χορωδία της Φιλαρμονικής Κορακιάνας «ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ». Η χορωδία μας, υπό τη διεύθυνση της Ευτυχίας Βογιατζόγλου, τραγούδησε 4 πολύ γνωστές συνθέσεις, με μία σόλο εκτέλεση από την Αφροδίτη Παπαβασιλείου και με τη συνοδεία της Πέλυς Κοντογούρη στο πιάνο.
Στο πλαίσιο της πολύ ωραίας εκδήλωσης που κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού, τιμήθηκε ο γνωστός κερκυραίος  μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος στο τέλος του προγράμματος διηύθυνε το σύνολο των χορωδιών σε μια δική του μελωδική σύνθεση.


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.11.11 )
 
"Σήμερα λάμπει ο ουρανός... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.11.11
Σήμερα λάμπει η μέρα
σήμερα στεφανώνεται
ο αετός την περιστέρα»
και έτσι ο γάμος του Επαμεινώντα Κένταρχου και της Ελίνας Δούη βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία….
Χθες το βράδυ ο γαμπρός επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη στη νύφη αλλά και στη γειτονιά ολόκληρη. Η πολυπληθής παρέα του με βιολιά και με κιθάρες περιδιάβαινε τις Μουργάδες έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
gamostzavela1.jpg 
 gamostzavela2.jpg
Η απαραίτητη για την περίσταση «προθέρμανση»  έγινε στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Τζαβέλα στην Πλαγιά και από εκεί η «πομπή» με επικεφαλής τον γαμπρό και τον κουμπάρο Μιχάλη Πουλημά πορεύτηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς το σπίτι της νύφης, για ένα σερί από καντάδες. Και μετά από ένα τρατάρισμα με γλυκό σύκου «δια χειρός Κασσιανής» και κοκκινέλι κρασί από «τ’ αμπέλι του Λαού», η παρέα συνέχισε την περατζάδα στη γειτονιά…μέχρι τελικής πτώσεως.

gamostzavela3.jpgΏρες αργότερα, το απομεσήμερο, ανήμερα του γάμου, συγγενείς και φίλοι συγκεντρώνονται στο σπίτι του γαμπρού, για το απαραίτητο «ξύρισμα». Με τη συνοδεία οργάνων θα τον κατεβάσουν από του Τσιμπάνη για να πάρει το δρόμο του για την εκκλησία. Οι οργανοπαίχτες θα στραφούν τώρα στο πατρικό της νύφης, σιγοντάροντας με τραγούδια τη δική της ετοιμασία. Δεν θα περάσει πολύ ώρα και η νύφη λαμπερή, «ηλιογέννητη», συνοδευόμενη από τον πατέρα, τον αδελφό και τη μητέρα της, τα βιολιά, τους συγγενείς και τους φίλους, θα διασχίσει εν πομπή τον κεντρικό δρόμο του χωριού για να φτάσει στον Άη-Γιώργη, περασμένο σούρουπο. Το «μυστήριο» θα εξελιχτεί, με τη συνοδεία της χορωδίας από το γυναικωνίτη. Η βραδιά θα κλείσει με γλέντι σε εστιατόριο της περιοχής, που θα κρατήσει έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Καλορίζικοι ! Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 27.11.11 )
 
Το νέο Συμβούλιο του Συνεταιρισμού PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.11.11
Η νέα Διοίκηση του Συνεταιρισμού συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:
Άνθη Αγγελική, Πρόεδρος
Σπίγγος Θανάσης, Αντιπρόεδρος
Κένταρχος Γιώργος, Γραμματέας
Μεταλληνός Σεβαστιανός Ταμίας
Κούρκουλος Νίκος, μέλος
Μαρτζούκος Νίκος, μέλος
Μεταλληνός Στέφανος, μέλος.
Πρώτη προτεραιότητα του Συμβουλίου είναι το άνοιγμα του ελαιοτριβείου, εντός των προσεχών ημερών…


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.11.11 )
 
Ποιοτικός έλεγχος στο κτίριο της Φιλαρμονικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.11.11
filarm102011.jpgΚλιμάκιο του Εξειδικευμένου Συμβούλου Ποιοτικού Ελέγχου (ΕΣΠΕΛ) των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ επισκέφτηκε χθες Πέμπτη 17/11/2011, το χωριό μας, προκειμένου να διενεργήσει ποιοτικό έλεγχο στο ανακατασκευαζόμενο παλαιό κτίριο της Φιλαρμονικής Κορακιάνας. Στον έλεγχο παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας  και της αναδόχου κοινοπραξίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ελεγκτές του ΕΣΠΕΛ βρήκαν το έργο σύμφωνο με τις τεχνικές και ποιοτικές προδιαγραφές της εγκεκριμένης μελέτης, αλλά αναμένεται και το επίσημο πόρισμά τους. Σημειώνεται ότι το έργο της ανακατασκευής του παλαιού κτιρίου έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί τις ημέρες αυτές, ενώ αναμένεται προσεχώς η δημοπράτηση του εξοπλισμού του

. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.01.12 )
 
Νέα Διοίκηση στο Συνεταιρισμό PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.11.11
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού, με κεντρικό θέμα την ανάδειξη της νέας Διοίκησης. «Φτωχή» ήταν ως συνήθως τα τελευταία χρόνια, η συμμετοχή, αφού από τα 98 εγγεγραμμένα μέλη παραβρέθηκαν περίπου 30. «Νέα» παρουσία, ήταν αυτή της Δικαστικού αντιπροσώπου, απαραίτητη, με βάση το νεοψηφισθέντα νόμο για τους αγροτικούς Συνεταιρισμούς.
Μετά την εκλογή Προεδρείου και Εφορευτικής Επιτροπής, η συζήτηση εξελίχτηκε με βάση την ημερήσια διάταξη. Στην αρχή, η ελεγκτής Χριστίνα Ρέγγη παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό του 2010, που «έκλεισε» με μικρό θετικό υπόλοιπο, ενώ στη συνέχεια, ο Ταμίας Νίκος Κούρκουλος, παρουσίασε την οικονομική κατάσταση του 2011 (έως την ημέρα της Συνέλευσης). Ενδεικτικά της πορείας του Συνεταιρισμού και των όχι ευοίωνων προοπτικών του, είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ταμίας για τα ετήσια αλέσματα της τελευταίας 3ετίας, τα οποία κυμάνθηκαν από 300-500,΄κύκλος εργασιών που δεν φαίνεται να επαρκεί για τη διατήρηση σε λειτουργία, του ελαιουργείου επί μακρόν. Τους δε πρώτους μήνες του 2011, το εργοστάσιο λειτούργησε μόνο μία μέρα!
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της απερχόμενης Διοίκησης Νίκος Σαββανής έκανε ένα απολογισμό της θητείας της Διοίκησης, περιγράφοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε, καθώς και τα «επερχόμενα» με βάση την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τους Συνεταιρισμούς, ενώ δήλωσε ότι θα είναι αρωγός στο έργο της νέας Διοίκησης.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε γύρω από τα νέα τέλη που προβλέπονται από τον φορολογικό νόμο και, όπως φαίνεται, θα είναι ένα από τα πρώτα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα Διοίκηση, ενώ το σώμα απασχόλησε η προοπτική των προωθούμενων αλλαγών, που θα οδηγήσουν τους πρωτοβάθμιους Συνεταιρισμούς σε συγχώνευση με την Ένωση, ή σε εκκαθάριση, εάν δεν καταφέρουν να είναι από μόνοι τους βιώσιμοι.
Η διαδικασία της Συνέλευσης ολοκληρώθηκε με την υποβολή υποψηφιοτήτων από 10 συνεταίρους, από τους οποίους οι παρακάτω επτά αποτελούν πλέον τη νέα Διοίκηση: Σπίγγος Θανάσης, Μεταλληνός Σεβαστιανός, Κούρκουλος Νίκος, Κένταρχος Γιώργος, Άνθη Αγγελική, Μεταλληνός Στέφανος και Μαρτζούκος Δ. Νίκος, ενώ οι υπόλοιποι τρεις (Μάνδυλας Φωκίων, Σπίγγος Τάσος και Κεφαλλονίτης Γιώργος), εξελέγησαν ως αναπληρωτές.
Καλό κουράγιο…


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 22.11.11 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 12
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar