Menu Content/Inhalt
Η εορτή της Αγίας Αγάθης PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.01.12
s_agathi.jpgΕκ του Ιερού Ναού της Αγίας Αγάθης Ζυγού, ανακοινώνεται, ότι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα της εορτής της Αγίας Αγάθης, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του χωρίου Ζυγός. Το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών περιλαμβάνει:
---Την παραμονή, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 5.30 μ.μ. Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.
---Την επομένη, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ημέρα της εορτής και ώρα 8.00 π.μ. Όρθρο μετ’ Αρτοκλασίας, ευλόγησιν των σπερνών και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Νεκταρίου. 

ΣΗΜ.: και για τους …μυημένους, υπάρχει και η «τελετή» ετοιμασίας των σπερνών την Παρασκευή, από το μεσημέρι και μετά…. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 31.01.12 )
 
Η πίτα του ΠΑΟΚ PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.01.12

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε σήμερα το πρωί Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 στις 12.00 στην αίθουσα του Συνεταιρισμού ο ΠΑΟΚ. Παρόντες, η Διοίκηση του Συλλόγου, ο προπονητής, οι αρχηγοί των τμημάτων και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας Νίκου Φακιολά, διακεκριμένου κοινωνιολόγου σήμερα, ο οποίος ως αθλητής είχε τιμηθεί για το ήθος του.

pita-paok2012.jpg 
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σεβαστιανός Μεταλληνός, στον πρόλογό του αναφέρθηκε στην ιστορία της ομάδας, στη δύσκολη περίοδο που διανύει σήμερα, αλλά και στις προσπάθειες να κρατήσει το Σύλλογο στο πραγματικό πνεύμα και ήθος του αθλητισμού, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν ευρύτερα. Την πίτα κλήθηκαν από τον Πρόεδρο Αλέκο Σαββανή να κόψουν ο Νίκος Φακιολάς και ο πρόεδρος των Ανωκορακιανιτών της Αθήνας Σπύρος Κένταρχος. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 29.01.12 )
 
Καρναβαλικές προετοιμασίες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.01.12
Η Επιτροπή του Κορακιανίτικου Καρναβαλιού, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, συγκεντρώθηκε απόψε Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 στην αίθουσα του Συνεταιρισμού, με αντικείμενο συζήτησης την προετοιμασία των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων. Τη συζήτηση απασχόλησε ο προγραμματισμός των επιμέρους εκδηλώσεων, καθώς και η οικονομική κάλυψη, στη δύσκολη φετινή συγκυρία. Εκτός από την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, εκφράστηκε η διάθεση για κάποια δρώμενα και στις προηγούμενες μέρες, καθώς και χοροί για όλες τις ηλικίες...Ραντεβού στις επόμενες ημέρες, με την έναρξη του Τριωδίου.
karnav012012start.jpg 

ΣΗΜ.
1. Ένας καινούργιος καρναβαλιστής προστέθηκε στην Κορακιανίτικη καρναβαλική παρέα...Πρόκειται για το φίλο μας Simon Badelley, που με υπομονή παρακολούθησε όλη τη συζήτηση.
2.Η πρόβα του χορευτικού που προηγήθηκε της καρναβαλικής σύναξης διεξήχθη υπό καμπούλα, αφού στο ισόγειο του κτιρίου είχε ανάψει το καζάνι θέρμανσης νερού, που καίει πυρήνα.
 


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 29.01.12 )
 
ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΟΥ 2012 PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Δώρα Μεταλληνού   
20.01.12
Ο παλιός χρόνος πέρασε στο απυρόβλητο! Άφησε όμως πίσω του πολλά δεινά, πολύ πόνο, φρούδες ελπίδες και ναυαγισμένα όνειρα. Στην αυγή της νέας χρονιάς δανείζομαι τα λόγια του Χ.Μπουκάι ''Ας κάνουμε το εφικτό όσο γίνεται καλύτερα! Το να υποφέρω γιατί τα πράγματα δεν είναι όπως τα έχω φανταστεί δεν είναι μόνο ανώφελο, είναι και παιδαριώδες ''.
Οι ευχές είναι καλές, όμως τις επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο σχεδόν εθιμοτυπικά χωρίς να κάνουμε καμιά προσπάθεια να μεταβάλουμε το σκηνικό. Μόνο με διεκδίκηση θα αλλάξει κάτι. Μόνο με το πλησίασμα στο διπλανό, μόνο με μοίρασμα αισθημάτων, μόνο με αγάπη, αισιοδοξία και δράση ας βγούμε μπροστά και τότε μόνο θα ευοδωθούν οι ευχές μας.
Μία ευχή θέλω να απευθύνω σε όλους σας. ''Να είμαστε όλοι πάμπλουτοι στα αισθήματα και πάμπτωχοι στον πόνο! Ας κάνουμε το 2012 χρονιά της καρδιάς! Στόχος να ανθίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα χαμόγελα. Ας βάλουμε άρωμα και χρώμα στην καθημερινότητά μας! Ας κάνουμε μία εφικτή έξοδο από υποχρεωτικούς κανόνες που μαυρίζουν τη ζωή μας. Το σακούλι του Αη Βασίλη ήταν πολύ ελαφρύ φέτος, αλλά μπορούμε να ονειρευτούμε πως μέσα είχε υγεία, αγάπη, δικαιοσύνη, επιτυχίες, θετική σκέψη, αλτρουισμό και πίστη για ένα καλύτερο αύριο. Ας πιστέψουμε ότι όλα αυτά τα άδειασε στην πόρτα μας. Δεν κοστίζει τίποτε να ονειρευτούμε. Το κέρδος είναι μεγάλο! Ας κάνει ο καθένας το δικό του όνειρο και ας βάλει μέσα όσα και όσους αγαπά! Συνεπιβάτες στο ταξίδι της ζωής είμαστε όλοι...
Καλή συμπόρευση να έχουμε τούτη τη χρονιά!
                                                                                       ΔΩΡΑ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 20.01.12 )
 
Κοπή πίτας... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
20.01.12
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 η εκδήλωση της Φιλαρμονικής Κορακιάνας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, στην αίθουσα του «Luna dArgento». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έλαβε χώρο μια ωραία παράσταση του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση της νέας δασκάλας Νίκης Κεντάρχου και με γενικό τίτλο «Του Γενάρη το φεγγάρι παρά ώρα μέρα μοιάζει». Η παράσταση περιείχε αναφορές στις εορτές του μήνα, συνοδευόμενες από τοπικούς και γενικότερα επτανησιακούς χορούς.
        pitaxoreftiko2012.jpg
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Σαββανής προλόγισε την εκδήλωση ευχαριστώντας τους συντελεστές του έργου του Συλλόγου και ευχόμενος για μια καλή συνέχεια. Η πρωτοχρονιάτικη πίτα κόπηκε με την παρουσία του αντιπροέδρου Ανδρέα Μεταλληνού, που αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Σύλλογος, πλαισιωμένος από εκπροσώπους των τριών τμημάτων (μπάντα, χορωδία και χορευτικό).
Τα δύο φλουριά δεν μάθαμε σε ποιους έλαχαν…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.01.12 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 11
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar