Menu Content/Inhalt
"Ακάθιστος" στον Άη-Γιώργη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.03.12
akathistos2012.jpg
Ημέρα του Ακάθιστου Ύμνου η χθεσινή για τα εκκλησιαστικά μας και στον Άη – Γιώργη ξεκίνησε από τις 7 το απόγευμα η Ακολουθία των «24 Οίκων». Η φωνή του παπα-Κώστα απλωνόταν έως το περιαύλιο του ναού, με τα επαναλαμβανόμενα «Χαίρε…». Νίκος και Τάκης Σαββανής θα ξεχωρίσουν στην απαγγελία του «Άσπιλε» και του «Και δος ημίν Δέσποτα» αντίστοιχα, ενώ προς το τέλος της Λειτουργίας, ο Νίκος Μεταλληνός θα αναγνώσει κείμενο με την ερμηνεία του Ύμνου και στη συνέχεια το εκκλησίασμα θα περάσει μπροστά από τη μεγάλη εικόνα της Παναγίας για προσκύνημα…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Συνεταιριστικά νέα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.03.12
synet_eirinod032012.jpg1. Κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Κέρκυρας η αίτηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άνω Κορακιάνας για την τροποποίηση του Καταστατικού που ψήφισε πρόσφατα η Γενική του Συνέλευση. Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 25/5/2012.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η εγγραφή νέων μελών, προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις του νέου νόμου, για την αυτόνομη πορεία του Συνεταιρισμού μας.

2.Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από την ανάδοχο γερμανική εταιρεία, ο έλεγχος του Συνεταιρισμού μας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «Ιχνηλασιμότητα, προστασία και πιστοποίηση της ποιότητας του ελαιολάδου», προκειμένου να λάβει σχετική πιστοποίηση. Ο έλεγχος αυτός αφορούσε την α’ φάση του προγράμματος και αναφερόταν στην ηλεκτρονική καταγραφή (μέσω του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή) και παρακολούθηση της πορείας του ελαιολάδου από την παραγωγή έως την κατανάλωση. Ο Συνεταιρισμός είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό από το 2010, με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, μαζί με τους Συνεταιρισμούς Λαυκίου και Νυμφών, στο πλαίσιο σχετικών δράσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας..Ήδη δε, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον συμμετοχής του και στην επόμενη φάση του προγράμματος.
Επίσης, χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Σεβαστιανός Μεταλληνός συμμετείχε σε σχετική ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Νυμφές.

3.Παρακαλούνται οι παραγωγοί που λαμβάνουν επιδοτήσεις, όπως απευθυνθούν στο Συνεταιρισμό μας για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους (επιδότησης), προσκομίζοντας τα παρακάτω:

-Φωτοτυπία σε μέγεθος Α4 του εντύπου Ε9

-Ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης αγροτεμαχίων (όπου υπάρχουν)

-Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας

-Φωτοτυπία Βιβλιαρίου Τραπεζικού Λογαριασμού

-Φωτοτυπία Βιβλιαρίου ΟΓΑ (όπου υπάρχει) με τα στοιχεία του δικαιούχου

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26630-22584 (Συνεταιρισμός) και 6972278774 (Πρόεδρος)

  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 07.05.12 )
 
25η Μαρτίου 2012 PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.03.12

Σαββατόβραδο και στην εκκλησία της Παναγιάς μετά τον Εσπερινό λειτουργείται ο ‘Ορθρος (της επομένης), με το Απολυτίκιο της ημέρας να ψάλλεται «εν χορώ» από ψαλτάδες και το λιγοστό εκκλησίασμα…
              25thmarch2012a.jpg
Σήμερα, Κυριακή, ανήμερα της εθνικο-θρησκευτικής εορτής, στον Άη Γιώργη θα τελεστεί η Δοξολογία και θα διαβαστεί από τους καθηγητές του Γυμνασίου ο πανηγυρικός της ημέρας. Θα ακολουθήσει παρέλαση με την παρουσία της Φιλαρμονικής, του νηπιαγωγείου και των τοπικών αρχών, περιλαμβανομένης της αντιδημάρχου Φανής Τσιμπούλη. Στην πλατεία θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση στεφάνων στο «Ηρώον».

 
25thmarch2012b.jpg

Το πρόγραμμα για την Φιλαρμονική δεν τελειώνει εδώ. Θα συμμετάσχει στην παρέλαση της Κάτω Κορακιάνας και λίγο μετά το μεσημέρι θα λάβει θέση στην κεντρική παρέλαση ης πόλης. Αρκετός ο κόσμος στην ηλιόλουστη πλατεία της πόλης, περιορισμένοι οι «επίσημοι» και χωρίς βάθρο, σε αναμονή διαμαρτυριών (λόγω της οικονομικής κατάστασης) που θα είναι τελικά περιορισμένες. Η Φιλαρμονική μας θα πραγματοποιήσει μια ωραία εμφάνιση τόσο στο χώρο τη παρέλασης, όσο και αργότερα στο πέρασμα από το Λιστόν. Το μεσημέρι στο «μακρύ τραπέζι», που θα κρατήσει έως το απόγιομα, κυριαρχεί η σκορδαλιά, σε διάφορες εκδοχές, ανάλογα με τις αντοχές του καθενός… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 26.03.12 )
 
Η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτη... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
23.03.12
gliko_syko2012.jpg

Στον απόηχο της Γενικής Συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού του χωριού μας την περασμένη Κυριακή, η προσπάθεια για την εγγραφή νέων συνεταίρων συνεχίζεται αμείωτη, ώστε να καλυφθεί με ασφάλεια ο  στόχος, έως το τέλος του μήνα. Μεταξύ άλλων, αρκετοί νέοι σε ηλικία έχουν προσφερθεί για τη στήριξη του δύσκολου εγχειρήματος, αλλά ακόμη και άτομα από την ευρύτερη περιοχή. Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι παλαιότεροι, μας υπενθυμίζουν την περίπτωση (μία από τις πολλές) της οικογένειας της Κοντοστάνου Χαρίκλειας, στα μέσα της δεκαετίας του 1930, όταν ο Συνεταιρισμός επιχειρούσε τότε να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του σε ένα αρκετά πιο δύσκολο οικονομικό  περιβάλλον. Όλοι λοιπόν οι συνέταιροι είχαν βάλει τότε υποθήκη τμήματα της  περιουσίας τους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δανειοδότηση του Συνεταιρισμού. Όταν λοιπόν, τα Χριστούγεννα η μάννα της Χαρίκλειας είχε επιχειρήσει να «θυσιάσει» μια από τις κότες που είχε στο κοτέτσι της για το αυγολέμονο, ο σύζυγός της την απέτρεψε ενημερώνοντας την ότι (και) το κοτέτσι τους είχε μπει στην υποθήκη για  το Συνεταιρισμό…

ΣΗΜ. η επαφή με υφιστάμενους και υποψήφιους συνεταίρους έχει και τα τυχερά της… Όπως το βάζο με γλυκό σύκο, που προσέφερε η κα Νίτσα Μεταλληνού, μαζί με την εγγραφή της στο Συνεταιρισμό.
Όμως, γλυκό - σύκο περιελάμβανε και το αποψινό τρατάρισμα στου Λευτέρη του Μπανάρα...Όπως πάει, μέχρι να καλυφθεί το συνεταιριστικό κεφάλαιο θα ανέβει το ζάχαρο... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.03.12 )
 
Αλλαγή σελίδας για το Συνεταιρισμό PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
19.03.12
synelsynet_18032012.jpg

Πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 η πολύ σημαντική για το μέλλον του Αγροτικού μας Συνεταιρισμού, Γενική Συνέλευση, με αυξημένη σχετικά παρουσία συνεταίρων, αλλά και υποψήφιων-νέων συνεταίρων. Όπως τονίστηκε στις ομιλίες του Προέδρου και του Αντιπροέδρου, ο Συνεταιρισμός καλείται να γράψει στη γενικότερη δύσκολη συγκυρία μια καινούργια σελίδα στην ιστορία του, γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες, προσαρμοζόμενος στο νέο θεσμικό πλαίσιο. Στη συνέχεια, η Γενική Συνέλευση επαναβεβαίωσε ομόφωνα τη θέση να συνεχίσει ο Συνεταιρισμός την αυτόνομη πορεία του, αντί να συγχωνευτεί με την Ένωση Α.Σ.Κ. και ακολούθως (επίσης ομόφωνα) ενέκρινε την τροποποίηση του Καταστατικού, που εκτός των άλλων, διευθετεί τα θέματα του συνεταιριστικού κεφαλαίου και των συνεταιριστικών μερίδων.
Η Διοίκηση ενημέρωσε ότι ο Συνεταιρισμός βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου για κάλυψη του απαιτούμενου κεφαλαίου, κάτι που θα επιχειρηθεί και στο διάστημα που απομένει έως το τέλος του μήνα. Για το σκοπό αυτό καλούνται όλοι οι συνέταιροι να συνεχίσουν εντατικά τις προσπάθειες προσέλκυσης και εγγραφής νέων μελών. Οι εργασίες της Συνέλευσης έκλεισαν μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον του Συνεταιρισμού μας…

Υ.Γ.: 1.άμεση ήταν η ανταπόκριση τόσο νέων (ιδιαίτερα νέων σε ηλικία), υποψήφιων συνεταίρων, ακόμη και στη διάρκεια της Συνέλευσης για εγγραφή και καταβολή του αντίτιμου της μερίδας (παρά τις οικονομικές δυσκολίες),όσο και των παλαιών μελών για εξόφληση των οφειλών τους.
2. σήμερα, Δευτέρα, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας αποφάσισε τη μετατροπή της σε πρωτοβάθμιο Συνεταιρισμό… Μετά την απόφαση αυτή, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της Κέρκυρας δεν προβλέπεται να ξεπερνούν τους 5-6 (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας)….Ένα καινούργιο τοπίο διαγράφεται. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 20.03.12 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 14
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar