Menu Content/Inhalt
Για τα προβλήματα στην υδροδότηση PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.07.12
Ένα περίπου χρόνο μετά την επίσκεψη του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ στο χωριό μας και τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεταιρισμό, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας εξέδωσε σήμερα την παρακάτω ανακοίνωση προς τους κατοίκους:
«Σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες δυσλειτουργίες που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στο δίκτυο ύδρευσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:
Οι πρόσφατες διακοπές στην υδροδότηση οφείλονται σε βλάβη των αντλιών της γεώτρησης στο “Νταμάρι”, οι οποίες επισκευάστηκαν με την φροντίδα της Δημ. Κοινότητας Α. Κορακιάνας (η αρμοδιότητα της λειτουργίας ανήκει αποκλειστικώς στην ΔΕΥΑΚ) και τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων της τοπικής ΔΕΥΑΚ Δημ. Ενοτ. Φαιάκων, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια.
Η διαχείριση του δικτύου ύδρευσης που παρελήφθη από την νέα Δημοτική Αρχή είναι δυσχερέστατη, καθώς το δίκτυο έχει επεκταθεί άναρχα και άνευ ουδεμίας μελέτης κατά τα προηγούμενα έτη, με αποτέλεσμα οι ποσότητες των υδάτων που αντλούνται να μην επαρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες παροχές και με το οποιοδήποτε μικροπρόβλημα παρουσιάζεται, απαιτείται η παρέλευση 2-3 ημερών για την αποκατάσταση της ομαλής ροής σε όλο το δίκτυο.
Συγκεκριμένα:
Από την γεώτρηση στο “Νταμάρι” τροφοδοτείται το δίκτυο της Α. Κορακιάνας καθώς και ξεκινά ο αγωγός που τοποθετήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ο οποίος τροφοδοτεί το δίκτυο του Αγ. Μάρκου. Οι αντλίες δεν μπορούν να λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως και ως εκ τούτου η ροή του νερού αδυνατίζει προς την δεξαμενή του Αγ. Ισιδώρου.
Από την γεώτρηση στη “Χούμουλη” (όπου δεν υπάρχει αντλιοστάσιο και δεξαμενή!) ξεκινά ένας αγωγός ο οποίος καταλήγει σε δεξαμενή στις Θρούμπες και απ' όπου τροφοδοτείται η Κάτω Κορακιάνα. Ο σωλήνας που τοποθετήθηκε στη θέση “Μπουνή-Μουργάδες”, δήθεν για να ενισχύσει το δίκτυο (και εμπαίζοντας τους χωριανούς), είναι ασύνδετος αλλά και αν συνδεθεί, η αποτελεσματική χρήση του χωρίς αντλιοστάσιο και δεξαμενή θα είναι αδύνατη.
Τέλος, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στον οικισμό των Πουλάδων, όπου ήδη εδώ και 20 ημέρες ένα μεγάλο μέρος του οικισμού δεν υδροδοτείται, πράγμα απαράδεκτο για το έτος 2012, και παρά τις συνεχείς και επίμονες οχλήσεις προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ λύση δεν έχει βρεθεί, ενώ σημειωτέον το οικονομικό κόστος για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ασήμαντο.
Μετά από νεώτερη ενημέρωσή σας, θα πραγματοποιηθεί και γενική συνέλευση καθώς απαιτούνται άμεσες λύσεις για τους οικισμούς της Κορακιάνας και των Πουλάδων καθώς και κοινές δράσεις, ενόψει της παντελούς αδιαφορίας που επιδεικνύει η ηγεσία της ΔΕΥΑΚ, παρά τις υποσχέσεις του Προέδρου της Σπύρου Μουζακίτη».

Ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητος
Μάνδυλας Φωκίων


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 31.07.12 )
 
Κορακιανίτικο πανηγύρι PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.07.12

panigiri072012f.jpgΔύο ώρες πριν από την έναρξη του φετινού πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής, οι προεργασίες συνεχίζονταν με αμείωτο ρυθμό. Γυναίκες της χορωδίας και του χορευτικού είχαν αναλάβει την προετοιμασία των λουκουμάδων, πλάι στους υπόλοιπους που ετοίμαζαν τις ψησταριές και τους υπαίθριους παγο-καταψύκτες, ενώ τα τραπεζοκαθίσματα ήταν ήδη στρωμένα. Την ίδια ώρα, στη γραφική εκκλησία με το νεόκτιστο και φρεσκοβαμμένο καμπαναριό, ο ιερέας τελούσε τον Εσπερινό, ενώ ο κόσμος που άρχιζε σιγά-σιγά να μαζεύεται περνούσε πρώτα από εκεί για το άναμα ενός κεριού.
panigiri072012c.jpgΟι πρώτοι ήχοι της ορχήστρας λίγο αργότερα, θα δώσουν το έναυσμα για την έναρξη του πανηγυριού, ενώ καθώς νύχτωνε ο κόσμος γέμιζε το πλάτωμα. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα το υπαίθριο γλέντι βρισκόταν στο φόρτε του, με τον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής να οδηγεί το χορό. Μα πέρα από τη διασκέδαση, το πανηγύρι, όπως κάθε χρόνο, θα προσφέρει μια ευκαιρία συνάντησης των Κορακιανιτών κάθε ηλικίας, που θα συρρεύσουν. Αργότερα, θα μοιραστούν λαχνοί προς ενίσχυση των διοργανωτών της εκδήλωσης, Φιλαρμονικής και Εκκλησίας και το γλέντι θα διαρκέσει μέχρι τις πρωινές ώρες…

panigiri072012e.jpg 
 panigiri072012a.jpg
 panigiri072012d.jpg

ΣΗΜ.: Τα μέλη της Φιλαρμονικής (Διοίκηση και λοιποί) που ασχολούνταν με τις εργασίες διοργάνωσης, φορούσαν φέτος ομοιόμορφες σκούρες μπλούζες…εμπνευστής ήταν ο Κώστας Σιμωνέτης. ενώ οι μπλουζες   ήταν μια ευγενική προσφορά της ΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗ(Μπαλαμπάνη) και του συζήγου της.


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 31.07.12 )
 
Τα νέα μας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.07.12
1.Το καθιερωμένο πλέον ετήσιο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιείται αύριο, Σάββατο 28 Ιουλίου 2012, το βράδυ υπό τη συνδιοργάνωςση της Φιλαρμονικής και της Εκκλησίας, που υπόσχονται διασκέδαση με μουσική, χορό και ψητά...
2.Άγνωστοι ψέκασαν χθες το βράδυ με κόκκινη μπογιά τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην πλατεία του χωριού...προκαλώντας την αγανάκτηση των ιδιοκτητών τους...Τι άλλο θα δούμε!
3.Παλαιωμένο κακοτρύγη από την Μπούμπουλια είχε υποσχεθεί για τα πρώτα γενέθλια της εγγονής του Αγγελικής, ο παππούς Κώστας Απέργης...αλλά το κρασί ήταν τελικά από Αλευκιμιώτικο αμπελώνα...

4. Ο "Σπύρος", ο γνωστός γάτος της Μουργάδας, άφησε τις προάλλες άδοξα την τελευταία του πνοή σε χαντάκι της γειτονιάς...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 29.07.12 )
 
Προς τιμή του Σπύρου Σαμάρα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.07.12
olibiakos_ymnos2012a.jpg
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες το βράδυ στην Κάτω Πλατεία της Κέρκυρας, παραμονή της έναρξης της Ολυμπιάδας του Λονδίνου, η μουσική τελετή προς τιμή του συνθέτη του Ολυμπιακού Ύμνου, κερκυραίου Σπύρου Σαμάρα. Υπό τους εμβατηριακούς ήχους της μπάντας της Παλιάς και τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Σπύρου Προσωπάρη, οι 8 Χορωδίες της Κέρκυρας, ανάμεσα στις οποίες και η δική μας, ως ένα σώμα τραγούδησαν τον Εθνικό και τον Ολυμπιακό Ύμνο, ενώ ένα σχετικό δρώμενο παρουσίασε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Κέρκυρας. Προηγουμένως, έγιναν αναφορές στα ελληνικά και στα αγγλικά για το Σπύρο Σαμάρα και την ιστορία των Αγώνων. Την εκδήλωση κάλυψαν τηλεοπτικά βρετανικό και ελληνικά κανάλια.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Εκδηλώσεις PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.07.12
samaras_olymbics2012.jpg1.Αύριο βράδυ, Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, στις 9 το βράδυ στην Κάτω Πλατεία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του κερκυραίου μουσουργού Σπύρου Σαμάρα. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας και οκτώ χορωδίες - μέλη της Ενώσεως Χορωδιών Κέρκυρας, ανάμεσα στις οποίες και η Χορωδία της Φιλαρμονικής Κορακιάνας. Οι πρόβες των Χορωδιών ολοκληρώνονται με την προχθεσινή κοινή παρουσία τους στο Δημοτικό Θέατρο και την αποψινή στο Παλαιό Φρούριο.
2.Το ερχόμενο Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, που το διοργανώνουν από κοινού η Φιλαρμονική μας και η Εκκλησία.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 25.07.12 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 16
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar