Menu Content/Inhalt
Στου Αλέκου και της Αλεξάνδρας... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.08.12

alexgiorti082012c.jpg

alexgiorti082012b.jpg

Τρία ήταν χθες τα εορτάζοντα μέλη της οικογένειας Ιωνά (Αλέκος, Αλεξάνδρα και κα Τσάντα) και το βράδυ ο κήπος του σπιτιού γέμισε με άτομα κάθε ηλικίας, που ήρθαν να ευχηθούν, αλλά και να απολαύσουν τα «γαστριμαργικά χειροτεχνήματα» της συζύγου Κατερίνας. Η γιορτή, που σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού (ευτυχώς τυπικά και όχι ουσιαστικά), κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες της σήμερον, κάτω από τις πορτοκαλιές και την περγουλιά με το μεγάλο πηγάδι…. μέχρι που, η αλλαγή της μέρας, έφερε και τα γενέθλια της Αγγελικής Ιωνά. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Αυγουστιάτικη Πανσέληνος PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.08.12

prosklisi_panselinos2b.jpg

Η Φιλαρμονική Κορακιάνας "Σπύρος Σαμάρας" θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στις 21.30, μια βραδιά με χαρούμενους ρυθμούς και μελωδίες. Όλα αυτά, στον κήπο της Εθνικής Πινακοθήκης. Διευθύνει ο Αριχμουσικός κος Κωνσταντίνος Ζερβόπουλος.

 

Είσοδος ελεύθερη Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.08.12 )
 
Συγχαρητήρια στους νέους φοιτητές PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.08.12

Συγχαρητήρια  και στους φετινούς επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και ιδιαίτερα στα παιδιά του χωριού μας, που κέρδισαν τη δική τους μάχη στη δύσκολη συγκυρία που περνάει ο τόπος μας. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

-Θεοδώνης Νικ. Νεκτάριος, ΤΕΙ Μηχανολογίας Καβάλας

-Κονισπολιάτη Σπυρ. Αλίκη, ΤΕΙ Νοσηλευτικής Καβάλας

-Κωβαίος Γ. Νικόλαος, ΤΕΙ Ναυπηγικής Αθηνών

-Μεταλληνός Παν. Χριστόδουλος, ΤΕΙ Οδοντικής Τεχνολογίας Αθηνών
-Περδικάρη *Φαϊτά) Ελένη, Οικονομικό Πανεπιστήμιο
-Περδικάρης (Φαϊτάς) Φοίβος, Πολυτεχνείο
-Σαββανή Δημ. Σπυριδούλα, ΤΕΙ Νοσηλευτικής Καβάλας

-Σπυρέλη (Σαββανή) Βικτωρία, Νομική Κομοτηνής

-Φαϊτάς Γ. Σπυρίδων, Νομική Αθηνών

 

ΣΗΜ.: τα ονόματα δεν εξαντλούνται στα παραπάνω. Παρακαλούμε όσοι γνωρίζουν άλλους επιτυχόντες να μας τους γνωστοποιήσουν… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 31.08.12 )
 
Λιτανεία για τοπικό θαύμα... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.08.12

sisidoros082012a.jpg

sisidoros082012b.jpg
Το γνωστό στην περιοχή θαύμα του Άη-Σίδερου εορτάζεται σήμερα Κυριακή, στο μικρό εκκλησάκι που στέκεται στο βράχο πάνω από το δρόμο στη Βενετιά. Η πολυπληθής όπως κάθε χρόνο παρουσία του κόσμου, αλλά και οι ανεβασμένες θερμοκρασίες της εποχής συμβάλουν στην τέλεση της Λειτουργίας στον μικρό υπαίθριο χώρο της εκκλησίας. Στο ανέβασμα, οι ψαλμωδίες των ιερέων φθάνουν έως τις κάτω στροφές, διαπερνώντας ελαιώνες και πεύκα. Με την παρουσία τριών ακόμη συναδέλφων του ο παπα-Κώστας θα φέρει σε πέρας τη Λειτουργία, ενώ ο αρχιμανδρίτης Λινοσπόρης θα κάνει μια εκτενή αναφορά στο συναξάρι του Αγίου, στο τελείωμα. Θα ακολουθήσει η Λιτανεία της εικόνας που απεικονίζει το θαύμα του Αγίου σε μια από τις παρακείμενες απότομες στροφές του κατεβάσματος από το Σωκράκι, η οποία θα σταθεί για μια μικρή δέηση στο χώρο της δεξαμενής, προτού επιστρέψει στην εκκλησία, όπου θα μεσολαβήσει μια ακόμη δέηση, καταμεσής του δρόμου. Διακριτικό μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί για την καλόγρια που μόνασε και ετάφη στο εκκλησάκι στα μέσα του περασμένου αιώνα. Το Συμβούλιο των Επιτρόπων του Δημοτικού Ναού θα φροντίσει για μια «πλούσια» αρτοκλασία, ενώ κυρίες από τις κοντινές γειτονιές θα φροντίσουν για καφέ, ούζο και γλυκίσματα. Το βράδυ, με τη φροντίδα της οικογένειας Σταμάτη και Μαρίας Θύμη θα λάβει χώρα μικρή γιορτή…με ψήσιμο σουβλακίων,
βεβαίως!

sisidoros082012d.jpg  sisidoros082012e.jpg 
 sisidoros082012f.jpg  sisidoros082012c.jpg
       sisidoros082012g.jpg  sisidoros082012h.jpg

sisidoros082012k.jpg

ΣΗΜ.:

1.Μικρή αναστάση θα δημιουργηθεί από την ολιγόλεπτη "απώλεια" του εγκωλπίου του ιερέα, το οποίο όμως θα βρεθεί σκεπασμένο στα ιερά άμφια...

2.Την ώρα του καφέ και του ούζου στον Άη Σίδερο, μέλη της Διοίκησης της Φιλαρμονικής ξεφόρτωναν μες τον ήλιο τα όργανα της μπάντας από την χθεσινο-βραδινή εκδήλωση σε ξενοδοχείο της νότιας Κέρκυρας... Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 26.08.12 )
 
Μια ματιά από κοντά PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
23.08.12
dimosthfilarmon082012.jpgΤη «ματιά του» στα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα του αναπαλαιωθέντος κτιρίου της Φιλαρμονικής, έριξε σήμερα το πρωί ο χωριανός μας μηχανολόγος Δημοσθένης Τσιριγώτης, ένας εκ των ανθρώπων που συνέβαλαν στην επίτευξη και ολοκλήρωση αυτού του έργου. Μερικές μέρες πριν έγινε γενικός έλεγχος του έργου από την Περιφέρεια (για λογαριασμό της Φιλαρμονικής) κατόπιν σχετικού ελέγχου που πραγματοποίησαν οι Υπηρεσίες της…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 23.08.12 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 17
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar