Menu Content/Inhalt
Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Μαρίας Πρεντουλή PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
29.12.12
prentoulibook122012.jpg

Το Σάββατο 22 Δεκέμβρη στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του βιβλιοπωλείου καφέ «Πλους» η Μαρία- Σπυριδούλα Πρεντουλή παρουσίασε, τη ποιητική της συλλογή με τίτλο «…αν τολμάς».

Οι παρόντες φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες καθηγητές, από τον επαγγελματικό της χώρο, απόλαυσαν την άψογη παρουσίαση του βιβλίου από την δικηγόρο Θωμαΐδα Σκέμπρη και τη συγκλονιστική απαγγελία επιλεγμένων ποιημάτων από την ηθοποιό Μαριέττα Σαββανή. Με συγκινητικό τρόπο ο θείος της και ζωγράφος Θεόφιλος Κένταρχος αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια και την αγάπη της για τη ποίηση και τη λογοτεχνία.

Η ποιήτρια μέσα από την ιστοσελίδα www.korakiana.gr και την εφημερίδα «ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ» ευχαριστεί τους συντελεστές της παρουσίασης, τις εκδόσεις «Πνοές Λόγου και Τέχνης», το βιβλιοπωλείο καφέ «Πλους», τους παριστάμενους στην εκδήλωση και γενικά τους αναγνώστες του βιβλίου της, για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Το βιβλίο της διατίθεται από το βιβλιοπωλεία «Πλους» Νικηφόρου Θεοτόκη 11, στην Κέρκυρα και «Πρωτοπορία» Γραβιάς 3-5, στην Αθήνα.

prentoulibook12012b.jpg prentoulibook122012c.jpg prentoulibook12012d.jpg

  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 29.12.12 )
 
Συναυλία Κλαρινέτων PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.12.12
quartet122012.jpg
Μια πολύ ωραία συναυλία του "Κουαρτέτου Κλαρινέτων ΟΡΦΕΑΣ" πραγματοποιήθηκε απόψε  βράδυ, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό μας. Το συγκρότημα εκπροσώπησαν οι Αργυρός Δημήτρης, Κρητικός Γιάννης, Μάνδηλας Χρύσανθος και ο Βασιλάτος Ηλίας. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος το κουαρτέτο πλαισιώθηκε από τις νεαρές μουσικούς της μπάντας του Μουσικού μας Συλλόγου  Νικολούζου Ευαγγελία, Στογιάννου Σπυριδούλα και Τσιριγώτη Ελευθερία. Το ποικίλο πρόγραμμα απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού και τα θετικά σχόλια των μαέστρων των Φιλαρμονικών Σκριπερού και Κορακιάνας. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Κορακιάνας Σπύρος Σαββανής.


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 28.12.12 )
 
Απολογισμός PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.12.12

Αγαπητοί αναγνώστες,

javelas2012.jpg

Μέσα από την ιστοσελίδα της Κορακιάνας θέλω να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ όλους τους μουσικούς που συμμετείχαν στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής μας και έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό, για να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα που πιστεύω μας ικανοποίησε όλους. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στον πρωτεργάτη και Αρχιμουσικό κο Ζερβόπουλο Κων/νο που συνέχεια μας τονίζει να παίζουμε μουσική και όχι νότες και πάνω από όλα να ζούμε το κάθε κομμάτι, είτε σαν τραγούδι είτε σαν χορό. Κανένας από εμάς δεν είναι βιρτουόζος μουσικός απλά πιστεύω ότι όλοι θέλουμε να ανεβάζουμε τη Φιλαρμονική μας ένα σκαλί ψηλότερα κάθε φορά και για αυτό δίνουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό. Να είστε σίγουροι ότι ακολουθούν και άλλες ποιοτικές συναυλίες (κοπή πίτας , 23 Φεβρουαρίου στο Δ. θέατρο, τέλη Απριλίου ξανά στο θέατρο κ.α. ).

Σήμερα συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από τα πρώτα Χριστούγεννα που βγήκα να βοηθήσω τα μέλη του Δ.Σ. στην καθιερωμένη οικονομική ενίσχυση. Μετά την Θεία Λειτουργία σήμερα, μαζί με τον Γ. Γραμματέα κο Σταμάτη Απέργη γυρίσαμε από τον Άγιο Αθανάσιο στου Τσολού και πίσω στις Μουργάδες και προς το τέλος μας συγκίνησε μία ηλικιωμένη που, γνωρίζοντας την πενιχρή της σύνταξη, μας προσέφερε ένα αξιοσέβαστο ποσό και μας είπε επί λέξη “κάντε κάτι για αυτήν την μουσική”. Πιστεύω ότι όλα τα Δ.Σ. πάντα έκαναν και πάντα θα κάνουν αυτό το κάτι για τη Φιλαρμονική μας. Μετά από 16 χρόνια πολλές φορές μπαίνω σε σπίτια και έχουν κάποιο πόσο στο τραπέζι και μου λένε «σε περίμενα|», μερικοί μάλιστα λένε «αργήσατε σήμερα» ή «πως και τόσο νωρίς» (ανάλογα με το πόσα τμήματα μουσικών έχουμε εξαρτάται και η ώρα επίσκεψης). Όσο μπορώ θα συνεχίζω κάθε χρόνο να γυρίζω το χωριό αυτήν την ημέρα.

Τέλος την ώρα του μετρήματος των κουπονιών, θυμήθηκα τον αείμνηστο Αλέξη Ιωνά (Μπανάρα), που του παρέδωσα την πρώτη μου είσπραξη των 120 χιλιάδων δραχμών τότε (ωραία που ήταν η δραχμούλα μας), πάνω στο πηγάδι έξω από το σπίτι του Μπύρη στον Συνεταιρισμό. Όλοι ήμασταν γραμμένοι σε ένα διπλό φύλλο από τα παλιά μπλε τετράδια και όταν παραδίναμε λογαριασμό, γίνονταν οι σχετικές προσθαφαιρέσεις λίγη κουβεντούλα για το πώς τα πήγαμε και στην συνέχεια στη Μουργάδα για το αυγολέμονο της Χριστίνας.

Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά γεμάτη υγεία και ευτυχία σε όλους.

Ο Κοσμήτορας της Φιλαρμονικής Κορακιάνας

Κένταρχος Γ. Επαμεινώνδας Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Κάλαντα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.12.12
kalanta122012.jpg
Παραμονή Χριστουγέννων και νωρίς το πρωί η πόλη φαντάζει παραιτημένη, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Αντίθετα, στο γραφικό μοναστήρι του Άη-Νούφρη, στο σύνορο των χωριών Σκριπερού, Άνω Κορακιάνας, Δουκάδων και Γαρδελάδων τα πράγματα κυλούν στους συνήθεις ρυθμούς, με τη Λειτουργία, που καθιερώθηκε τελευταία, κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Η ενορία Κορακιάνας, εκτός του ιερέως, θα συνεισφέρει επαρκώς και στο ψαλτήρι… Στην επιστροφή, στο Δεύτερο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου, η βραχνή φωνή του εκφωνητή διαβάζει το «Χριστόψωμο», γνωστό παπαδιαμάντειο διήγημα… Ήδη, στο χωριό οι παρέες των παιδιών έχουν αρχίσει τις βόλτες για τα Κάλαντα, να προλάβουν τη γύρα προτού να σουρουπώσει…."Χριστούγεννα, Χριστού Αρχή..."


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 24.12.12 )
 
Ευχές και Χρόνια Πολλά! PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.12.12

Χρόνια πολλά και κάθε καλό!

Γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...

Μαρία Νικ. Μαρτζούκου (Αθήνα)

 

Το βιβλιοπωλείο «ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΥ» σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχές το 2013!

Σπύρος, Πέπη, Γιάννης, Αναστασία Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 22
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar