Menu Content/Inhalt
Για το νέο καφέ... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Γιώργος Σαββανής   
30.03.13
gntrous.jpg

"Με χαρά διάβασα την είδηση για τα εγκαίνια του καφέ στον παλιό φούρνο του "Ντρού".

Συγχαρητήρια στο Σταμάτη και τους γιούς του και καλή επιτυχία. Είναι νομίζω σημαντικό να υπάρχει στο χωριό ένα "στέκι" για μικρούς αλλά και μεγαλύτερους. Θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία επικοινωνίας. Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν, θα ήθελα να θυμηθούμε τον αείμνηστο Γιάννη Σαββανή και το φούρνο. Να είναι καλά εκεί που είναι. Η γεύση από το ψωμί του θα μείνει αξέχαστη. Σας στέλνω μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξα λίγο πριν εγκαταλείψει το επάγγελμα και βγεί στη σύνταξη".

Γιώργος Σ. Σαββανής Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.03.13 )
 
Ειδήσεις PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.03.13
1.Σε συνέλευση καλεί τους κατοίκους – ελαιοπαραγωγούς η Δημοτική Κοινότητα για την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνεταιρισμού με θέμα τη «Δακοκτονία». Θα παραβρεθούν και γεωπόνοι της Περιφέρειας προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της απόφασης για την υλοποίηση ή όχι, ψεκασμών κατά του δάκου

biosimi-anaptyksi.jpg2.Διήμερο κινηματογράφου, διοργανώνει το Κέντρο UNESCO Ιονίου. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας., αφιερωμένο στην «Χορωδία και την Ορχήστρα», στον συμμετοχικό μας πολιτισμό, τις δυνατότητες του και τις τραγικές-κωμικές δυσκολίες που ζούμε στην προσπάθεια της εδραίωσης και της ανάπτυξης του.
28/3/ Πέμπτη Ώρα 7η απογευματινή. Ιατροχειρουργική Εταιρεία- Αίθουσα εκδηλώσεων.Προβολή της Σουηδικής ταινίας «Όπως είναι στον Παράδεισο». Eίσοδος Ελεύθερη. Ακολουθεί συζήτηση.
29/3/ Παρασκευή. Ώρα 7η απογευματινή.-Ιατροχειρουργική Εταιρεία.

Προβολή της ταινίας «Πρόβα ορχήστρας» του Fellini. Ακολουθεί συζήτηση. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 28.03.13 )
 
Εορταστικό διήμερο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.03.13

orthodox032013.jpg

25march2013b.jpg
Εορταστικό διήμερο αυτό που μόλις πέρασε… Κυριακή της Ορθοδοξίας χθές, με Λιτανεία στην πόλη της Κέρκυρας, στην οποία συμμετείχε η Φιλαρμονική μας… Εθνική εορτή σήμερα, εορτασμός της απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό και το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε: δοξολογία στον Άη-Γιώργη, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της πλατείας, συμμετοχή της Φιλαρμονικής στην παρέλαση του χωριού από κοινού με το Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Γυμνάσιο, όπως και στην παρέλαση της Κάτω Κορακιάνας και της πόλης… Παρά τα πολλά μποφόρ.

25march2013a.jpg 
 25march2013c.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 26.03.13 )
 
Αφύπνιση... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Δώρα Μεταλληνού   
25.03.13

''Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!''. Προτροπή του Γέρου του Μωριά προς τους επαναστατημένους Έλληνες. Η παραπάνω ρήση στις μέρες μας θα έπρεπε να αποτελεί πυξίδα και προσταγή!

Κάποιοι λένε πως δεν έχουμε πόλεμο. Όμως, οι μεγαλύτερες προδοσίες έγιναν σε καιρό ειρήνης! Κανένας λαός δεν προόδευσε όταν υπήρχε υπονόμευση εκ των έσω! Και οι προσκυνημένοι είναι πολλοί σήμερα σε αυτή τη χώρα!: πολιτικοί, ΜΜΕ, εκκλησιαστικοί λειτουργοί [ευτυχώς όχι όλοι],απλοί πολίτες που προσκύνησαν κάτω από επονείδιστες συμφωνίες. Όλοι αυτοί θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με φωτιά και τσεκούρι! Πως όμως; Με ποια όπλα;

Το 1826 όταν ο Ιμπραήμ εισέβαλε στην Πελοπόννησο και με τρομοκρατία εξανάγκασε τους κατοίκους να προσκυνήσουν, ο Δ.Νενέκος όχι μόνο αλλαξοπίστησε, αλλά πήγε και πολέμησε στο πλευρό του Ιμπραήμ ΕΝΑΝΤΙΟΝ των Ελλήνων.!!!! Και ο Ιμπραήμ για τις ''υπηρεσίες'' του τον αντάμειψε! Τον έκαμε Μπέη! Υπ' όψιν ότι, ο Νενέκος ήταν οπλαρχηγός και είχε υπό τις διαταγές του 2.000 αγωνιστές!.Και ο Κολοκοτρώνης γράφει μετέπειτα: «Μόνο εις τον καιρό του ''προσκυνήματος'' φοβήθηκα για την πατρίδα!». Ορμητικός ως ήταν έκαψε ολόκληρα χωριά που είχαν τουρκέψει.

Και ο μέγας Μακρυγιάννης αναφωνεί κι αυτός: «...και λευτερωθήκαμε από Τούρκους κι εσκλαβωθήκαμε εις ανθρώπους κακορίζικους όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης!»…

Και στου κύκλου τα γυρίσματα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Διττή η πρόκληση: Ζυγός εσωτερικός και εξωτερικός. Και παραμένει το δίλημμα :Η μέρα η σημερινή δε θα πρέπει να μας αφυπνίσει και να αφουγκραστούμε την παρακαταθήκη των Ελλήνων εκείνων που δεν προσκύνησαν ποτέ κανέναν;

 Δώρα Μεταλληνού Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
"Η θυσία της φυλής" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κώστας Τσαγκαρογιάννης   
25.03.13
«Ελευθέραν γάρ δεί νιν όσον                                      «Κι όσο περνάει απ΄το χέρι 
εν σοί, τέκνον, καμοί γενέσθαι,                                     σου, παιδί μου, κι απ΄το δικό
μηδέ βαρβάρων υπό Έλληνας                                       μου χέρι, ελεύθερη πρέπει να 
όντας λέκτρα συλάσθαι βία.»                                       μείνει η Ελλάδα και να μην
                                                                               αρπάζουν οι βάρβαροι τις 
Ευριπίδης, Ιφιγένεια η                                                γυναίκες των Ελλήνων…»
εν Αυλίδι  1273-1275 

25march2013a.jpgΟι θυσίες που υπέστη η ελληνική φυλή κατά τον Αγώνα του ΄21 είναι φοβερές, αφάνταστες. Το ελληνικό αίμα επί χρόνια έτρεχε σαν ποτάμι στην ελληνική γη, όχι μόνο στα «θέατρα» του πολέμου, όχι μόνο στην επαναστατημένη Ελλάδα, αλλά σε κάθε ελληνική γη στην ξένη κυριαρχία, γιατί ο κατακτητής -  και έτσι είναι πάντα στην ιστορία μας- δεν ήθελε να τιμωρήσει μόνο τους επαναστάτες, ήθελε να επωφεληθεί της ευκαιρίας για να εξαφανίσει τη φυλή μας ολοκληρωτικά.
Κι αυτή τη θυσία τη μοιράστηκαν όλοι οι Έλληνες, ανεξάρτητα από την τάξη και την κοινωνική τους θέση. Τις ίδιες ώρες που έπεφταν τα κεφάλια των Φαναριωτών αρχόντων και τα σώματα των Πατριαρχών έμεναν κρεμασμένα από πύλες και παράθυρα, στους δρόμους της Πόλης , της Θεσσαλονίκης, της Σμύρνης και των άλλων πόλεων ακολούθησαν μαζικές σφαγές ανδρών, γυναικών και παιδιών.

Ο Αγώνας του Ελληνισμού
25march2013e.jpg
Αλλά και στην επαναστατημένη Ελλάδα όλοι οι Έλληνες μοιράστηκαν τις θυσίες για την ελευθερία. Στις μάχες του Αγώνα συναντήθηκαν και πολέμησαν δίπλα ο ένας από τον άλλο καπεταναίοι, παλιοί Αρματωλοί και Κλέφτες των ελληνικών βουνών, προεστοί και προύχοντες, ταπεινοί δάσκαλοι, βοσκοί, παιδιά εμπόρων των ελληνικών παροικιών του εξωτερικού, φτωχοί καλλιεργητές, καλόγηροι, σεμνοί παπάδες του χωριού, σύσσωμος ο Ελληνισμός.
Όταν ο εχθρός τύχαινε να ξαναπάρει πόλεις και χωριά, τα γυναικόπαιδα σφάζονταν αλύπητα ή αλυσόδετα εσέρνοντο για τη σκλαβιά και στα χαρέμια της Ανατολής των βαρβάρων.

Στα Ψαρά, στη Χίο, στο Μεσολόγγι, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο, όπου ξαναπάτησε ο εχθρός δεν έμεινε ψυχή ελληνική. Τώρα, η Δόξα, υμνεί ο Διονύσιος Σολωμός, περπατούσε ολομόναχη για να στεφανώσει τα δοξασμένα παλικάρια, που έπεσαν για την ελευθερία, δύσκολα εύρισκε λίγα χορτάρια, τα μόνα που είχαν μείνει στην ερημωμένη ελληνική γη. Και συνεχίζει ο καρμπονάρος Ανδρέας Κάλβος που υμνεί την ελευθερία, «την υπεργλυκυτάτην» αυτή θεά, η οποία «θέλει αρετήν και τόλμην» και γι’ αυτό αξίζει να υποβληθεί ο άνθρωπος σε οποιαδήποτε θυσία.
(συνεχίζεται παρακάτω)
 Υπάρχουν 2 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 20.03.21 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 20
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar