Menu Content/Inhalt
Στον Άη-Σίδερο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.08.13

Άλλη μία υπαίθρια λειτουργία πραγματοποιήθηκε χθες στο χωριό. Πρόκειται για τον εορτασμό των θαυμάτων του Αγίου Ισιδώρου, στο μικρό εκκλησάκι που «κρέμεται» στο βράχο πάνω από τη Βενετιά.
isidoros2013a.jpg

Ο κόσμος από την Κορακιάνα αλλά και από τα γύρω χωριά, γέμισε το μικρό αύλειο χώρο της παλιάς εκκλησίας, όπου οι δύο ιερείς με πληθώρα ψαλτών τέλεσαν τη Λειτουργία, κάτω από τη σκιά των πανύψηλων πεύκων.

isidoros2013d.jpg

Μετά τη Λειτουργία ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας με τα θαύματα, έως την παρακείμενη δεξαμενή, όπου έλαβε χώρα Δέηση, όπως και στην επιστροφή, πριν από την είσοδο στο ναό.

Ακολούθηση το καθιερωμένο κέρασμα… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 26.08.13 )
 
Ολοήμερο Νηπιαγωγείο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.08.13
Μέσα στο γενικό χαμό στο χώρο της εκπαίδευσης, να και μια καλή είδηση για το χωριό μας... Με προχθεσινή (Φ32/247/115705/Γ1/21-8-2013) απόφαση του Υπουργείου Παιδείας το Νηπιαγωγείο Άνω Κορακιάνας μετατρέπεται σε Ολοήμερο. Πρόκειται για τη μοναδική απόφαση αναβάθμισης για το νομό της Κέρκυρας. Το γεγονός αυτό σε συνδιασμό με τον αυξημένο (σύμφωνα με πληροφορίες) αριθμό νηπίων της νέας σχολικής χρονιάς, δημιουργεί κάποιες προοπτικές για το Νηπιαγωγείο του χωριού μας.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Δια χειρός Ζερβόπουλου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.08.13

1862zervopoulos.jpgΑπό ανέκαθεν λειτουργούσε  ο «από μηχανής θεός»… Όπως και στην περίπτωση της αναζήτησης παλιών συγγενικών δεσμών της οικογένειας Ζερβόπουλου, προκειμένου να συμπληρωθεί η γενεαλογία. Ένα χειρόγραφο σημειωματάριο μικρών διαστάσεων, που ανασύρθηκε από την αφάνεια δύο αιώνων από τον Στέφανο Ζερβόπουλο, προσέφερε χρήσιμες πληροφορίες. Στις κιτρινισμένες σελίδες του, τρεις γενιές Ζερβόπουλοι, αρχής γενομένης από τον ιερέα Ιωάννη και συνεχίζοντας με τον υιό Σπυρίδωνα και τον εγγονό Ονούφριο, κατέγραφαν τα δημογραφικά συμβάντα της οικογένειας (γεννήσεις, βαπτίσεις, θανάτους)…αλλά και μία μεγάλη χαλαζόπτωση στις 19 Αυγούστου του 1862, που έπληξε την Κορακιάνα τα γύρω χωριά και προξένησε ζημιές ίσες με «διακόσιες πενήντα χιλιάδες τάλαρα»

Αλήθεια πόσοι τέτοιοι «μικροί θησαυροί» βρίσκονται άραγε στα σπίτια μας?

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Ευχαριστίες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.08.13

Η λέξη "ευχαριστώ" βρίσκω ότι είναι φτωχή για να εκφράσει αυτό που αισθανόμαστε για όλους όσους συνετέλεσαν στη μαγεία των Αυγουστιάτικων εκδηλώσεων. Νιώθω πραγματικά τυχερός που φέτος μπόρεσα να είμαι ανάμεσα στους θεατές. Η χορωδία, το χορευτικό και η μπάντα μας μάγεψαν και μας ταξίδεψαν. Επιτρέψτε μου να εκφράσω ιδιαίτερα συγχαρητήρια στην Κα Δώρα Μεταλληνού. Οι εμπνευσμένοι πρόλογοί της, σα να μιλούσαν στον καθένα μας ξεχωριστά και έδεναν με ένα τρόπο εκπληκτικό με τα τραγούδια που ακολουθούσαν από τη χορωδία.
Και κάτι ακόμα: στην "πιάτσα", τα μουράγια ζωντάνεψαν. Γέμισαν για λίγο και πάλι με κόσμο, με παιδιά. Όπως τότε...

Γιώργος Σαββανής Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 17
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar